Skocz do zawartości

Gtx 280 PROBLEM !

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez libreq,

Recommended Posts

Siema mój start poczciwy gtx 280 po wsadzeniu do nowego komputera strasznie sie grzeje.W spoczynku normalna temp 55 Stopni ale gdy wlączam metro 2 min i tem dochodzi do 100

Miałem sterowniki od asus potem od strony nvidi dalej to samo.

Czysciłem nalożyłem paste to samo

Może macie jakies doświadczenia z takim zjawiskiem, chętnie posłucham i proszę o pomoc :P

Wysokie temperatury to normalka w tej serii kart

tak, ale nie aż takie o jakich pisze autor.

Czysciłem nalożyłem paste to samo

Problem wystąpił po tym, czy problem był  przyczyną tych działań ? W tej chwili to jedną z przyczyn może być nie dokładne złożenie chłodzenia, wszystkie thermopady są na miejscu i nie są uszkodzone?

wygląda na niewłaściwe odprowadzanie ciepła z gpu do radiatora.

sprawdź czy radiator się tak strasznie nagrzewa nawet w spoczynku, temperatura 55C to juz powinno zaczynać parzyć

w stresie to powinno nie dać się dotknąć.

Moim zdaniem źle nałożyłeś pastę, lub chłodzenie źle dolega do rdzenia.

• Rozwiązanie

Podłączyłem kartę w innym PC 5 min pracy w stresie 100 stopni. Wiec zasilacz eliminuje. Poczytałem coś w Google i znalazłem żeby zdjąć tego całego ihss z GPU wiec tak zrobiłem (fotki dodam potem bo na tel jestem)

I teraz tak czy mogę włączyć kartę bez chłodzenia bo Nwm może juz się zj***l a przy ściąganiu oraz czy dawać tylko pastę czy pasta guma pasta?

http://ifotos.pl/z/wrepwqs

Problem rozwiązany po oskalpowaniu i  usunieciu rdzenia oraz nalozenia pasty i silikonu lepiej przewodzi i w stresie po godzinie 80 stopni przy 90 % obortów.Głośno jest ale przynajmniej nie osiaga 100 przy 3 min 

Temat Close 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...