kebab84 96 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Cześć, posiadam MSIGE620DX, na i3-2350m, chciałem go trochę podrasować, pomyslalem o kosci pamieci 8 GB i do tego procek i5 i i7, czy mogę prosić Was o poradę jakie procesory będą kompatybilne z moją płytą główną MS 16G5 , gdzie kupić, żeby nie przepłacić. Jakieś porady dot. rozbudowy. Punkt 2. czy da się w nim zmienić kartę graficzną na mocniejszą, mam GT635m, jest nieźle, ale jdnak najnowsze gry troszkę mało fpsów mają. Dzieki za pomoc! Edytowane 4 Stycznia 2015 przez kebab84 Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dużym ograniczeniem rozbudowy laptopa jest podstawka procesora w Twoim przypadku PPGA988. Tylko zgodne z tą podstawką procesory możesz zainstalować. Masz link jakie procesory są zgodne z tą podstawką i czego musisz poszukiwać ewentualnie na allegro http://ark.intel.com/search/advanced?s=t&SocketsSupported=PPGA988. Grafiki w laptopie nie wymienisz. Twój model nie posiada wymiennej grafiki. Standard wymiennych kart graficznych MXM jest najczęściej stosowany w modelach laptopów przeznaczonych dla graczy. Zwróć na to uwagę gdy będziesz kupował następny laptop. Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dzięki. A czy wydajność zmieni się jak zmienię proc i ram? Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Zmieni się ale cudów nie oczekuj, przy tej grafice to raczej kosmetyczne zmiany Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Tak jak kolega wyżej napisał szału nie będzie a to ze względu na to, że procesory tej generacji nawet i7 są tylko 2 rdzeniowe. Przyspieszenie będzie tylko wynikiem zmiany co najwyżej taktowania procesora. Większa ilość ramu pozwoli uruchomić bardziej zasobożerne programy na raz bez spowolnienia. Największe przyspieszenie działania systemu w Twoim przypadku dałaby wymiana HDD na SSD. Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts