Suncho 0 Napisano 11 Września 2010 Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Witam, w/w zasilacz zasila: C2D8400@4.1ghz Asusa ProQ Turbo P45 Sapphire 5870 Corsair DDR2 800@900 mhz 4 gb 5x HDD ,2xeco green1 TB ,3x 7200 rpm(lacznie 4 TB) 1x DVDRW Sound Blaster x-fi myszki ,klawiatury itd... a wszystko w obudowie Coolermaster Cosmos 1000(4 lub 5x 120mm wiatraki) Zdaje sobie sprawe ,ze w/w zasilacz balansuje na granicy mozliwosci zasilenia w/w sprzetu (przynajmniej dawal rade jak dotąd). Ostatnio miewam problemy z dzwiekiem - trzaski itd., które to zanikają po restarcie kompa..... Zastanawiam sie czy zasilacz aby nie traci powoli sprawnosci...dodam ,ze mam go w kompie gdzies od 2,5 roku.. POzdrawiam i thx za ewentualne opinie/info :-) Cytuj Link to post Share on other sites
b1tzz 0 Napisano 11 Września 2010 Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Zasilacz spokojnie daje rade... Jak trzaski, to kierowałbym się bardziej w stronę mobo lub procka, ew. jeżeli reinstalowałeś stery karty to też może być przyczyną - różnie to z ATI bywa Cytuj Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 12 Września 2010 Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Zdaje sobie sprawe ,ze w/w zasilacz balansuje na granicy mozliwosci zasilenia w/w sprzetu zasilacz ma ogromy zapas, w czasie gier to ty go obciążasz na ~300W. Zastanawiam sie czy zasilacz aby nie traci powoli sprawnosci... źle rozumiesz pojęcie sprawności, ona nie ma nic do max mocy Cytuj Link to post Share on other sites
Ostrowin 30 Napisano 12 Września 2010 Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Mam trochę słabszy zestaw jeżeli chodzi o pobór. PII x3 3ghz 2x 2gb X-fi Gtx260 po mocnym OC 2 dyski 2 napędy 8 wiatraków 2 kontrolery prędkości I taki sam zasilacz jak ty, nie ma bata żeby coś się działo z jego powodu, sprawność nie ma tu żadnego znaczenia,ten zasilacz ma rzeczywistą moc około 570w, poszukaj innej przyczyny,a jeżeli nie to najlepiej na początek obniż taktowanie proca do około 3ghz i wtedy zobacz,ewentualnie odłącz któryś dysk i napędy optyczne, ale jestem prawie pewien że to nie to. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts