drift 5 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Witam! Wczoraj zakupiłem słuchawki Kingston HyperX Cloud. Warto zaopatrzyć się w jakąś kartę dźwiękową? Jeśli tak, to jaką mam budżet na poziomie 100zł i musi być na USB. Integra to Realtek ALC 269. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez drift Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Szkoda pieniędzy na takie zabawki pod USB. 1 Link to post Share on other sites
drift 5 Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 No niestety nie mam wyjścia bo mam w tej chwili laptopa Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Za 100zł nie dostaniesz żadnego normalnego DAC-a pod USB. Cokolwiek kupisz za tą cenę będzie grać tak samo. Jak dołożysz 30zł to kupisz już maye u5 używaną. Nowa to koszt 170 zł. 1 Link to post Share on other sites
drift 5 Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Hmm.. w takim wypadku to zostaje z integrą jak coś to pomyśle jeszcze nad tą u5. Dzięki za pomoc, Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Spokojnie. Nie będzie najgorzej. Najwyżej w przyszłości dokupisz jakąś kartę zewnętrzną. 1 Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 lepiej na tym wyjdzie jak poczeka nieco dłużej i kupi trochę lepsze combo źródło/wzmacniacz. Link to post Share on other sites
drift 5 Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Hmm a coś do 250zł ? Dzisiaj zrobiłem porównanie z integrą Purity Sound ( http://www.asrock.com/news/index.pl.asp?id=1284) Różnica w basach była dość słyszalna. Ta maya u5 będzie dobrym wyborem? Edytowane 3 Stycznia 2015 przez drift Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Za 250 może używany Cube? Link to post Share on other sites
drift 5 Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 W tym momencie nie znalazłem żadnej oferty na olx/allegro nowa to koszt ok. 300zł. Waszym zdaniem będzie to dobry wybór? Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Będzie to dobry wybór. Albo Cube na USB albo prodigy hd2 na PCI. Link to post Share on other sites
drift 5 Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) A co myślicie o FiiO E10K? Edytowane 3 Stycznia 2015 przez drift Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Lepszy jest S.M.S.L M2. Link to post Share on other sites
drift 5 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Po przeanalizowaniu tematu wybór padł jednak na FiiO E10k Olympus 2, najwyżej jeśli nie spełni moich oczekiwań to pójdzie zwrot Dziękuje wszystkim za pomoc w tym temacie. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 SMSL M2 jest przynajmniej tak dobry, jak Fiio, jeśli nie lepszy, a kosztuje 200zł Link to post Share on other sites
drift 5 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Wiem, wiem ale po prostu nie chce mi się bawić z chinczykami tym bardziej że to jest moja pierwsza karta tego typu Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Obecnie na rynku audio chińskie sprzęty zdominowały rynek totalnie 1 Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Obecnie na rynku audio chińskie sprzęty zdominowały rynek totalnie Audiotrak i Audinst to Korea. Link to post Share on other sites
drift 5 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Mi też bardziej chodziło o to że nie ma tej karty dostępnej w polskiej dystrybucji. Zgodze się z wami Koreańskie i Chińskie sprzęty dominują i nie tylko rynek audio Niestety nie zanosi się na to żeby coś się zmieniło Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Audiotrak i Audinst to Korea. Mówię o rynku audio, nie o Audiotraku i Audinst Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Mówię o rynku audio, nie o Audiotraku i Audinst Czyli kto - Denon, Marantz czy Sony? Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Rynek audio jest ogromny, producentów jest masa. Nie sprowadzajmy tego wszystkie do paru firm z dużym udziałem na rynku. Te firmy i tak w większości produkują w Chinach sprzęt głównie dla mas, mają parę fajnych wynalazków, ale w pryzmacie ich całej produkcji to tak właśnie wygląda. Jeśli już coś dobrego od nich powstanie to kosztuje krocie. Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Rynek audio jest ogromny, producentów jest masa. Nie sprowadzajmy tego wszystkie do paru firm z dużym udziałem na rynku. Te firmy i tak w większości produkują w Chinach sprzęt głównie dla mas, mają parę fajnych wynalazków, ale w pryzmacie ich całej produkcji to tak właśnie wygląda. Jeśli już coś dobrego od nich powstanie to kosztuje krocie. Człowieku kręcisz jak nie powiem co.. Najpierw SMSL jako przykład, później, że chodzi o wieli rynek audio a później, że w dominacji nie chodzi o kilka firm z dużym udziałem w rynku. To, że produkują w Chinach to nie znaczy, że to chińskie marki, mają własny developement. I nadal przeciętny polski konsument kupuje Sony, Samsunga, LG, Denona czy Marantza. Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 No właśnie przeciętni ludzie kupują te masowe buble, które mają strasznie zawyżoną cenę, a jakości to ze świecą szukać. Słuchałeś SMSL M2, że możesz tak o nim pisać? Ma moc która napędza z powodzeniem DT990Pro, nie jest to jakieś czcze gadanie, trochę sprzętu miałem, wiele odsłuchałem, mam porównanie. Ja wiem, że ktoś widzi tylko Denony, Samsungi, LG, no Marantz jeszcze ujdzie, ale ta firma zaczyna bazować powoli jedynie na marce. Co ma wspólnego Samsung z dobrym audio? Według mnie nic. To wielka korporacja produkująca wszystko przez, co przechodzi prąd To jest kwestia podejścia do tematu, nie chcę tu wojen. Dla mnie korporacje to czysty marketing, mają parę fajnych sprzętów, ale to nie jest produkt nastawiony na jakość, tylko na zysk. Firmy chińskie muszą walczyć o klienta i coraz częściej serwują znakomitą jakość, za ułamek ceny wielkiej znanej firmy. Skąd się niby wzięły te wszyskie Yulongi, Audio-GD, Cayiny, dobre i tanie SMSLe, jest tego mnóstwo a 99% ludzi nie wie o ich istnieniu Nie mówię, że to jedyne dobre wyjście, ale jak ktoś teraz chce high-end w dobre cenie musi pokłonić się Chińczykom, bo na tym polu duże europejskie, amerykańskie firmy z branży mają się czego bać. Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Kolego fexxer, z Tobą nie da się rozmawiać, najpierw o jednym, jak Ci pokazać, że bzdury piszesz to o drugim. Nie da się dyskutować z kimś do którego nie trafiają racjonalne argumenty. Według Ciebie dowodem na dominację chińskiego sprzętu na rynku jest to, że 99% ludzi go nie zna. P.S. A co do cudownego SMSL-a, ludziom znającym się na temacie polecam sprawdzenie noty aplikacyjnej MAX9722 który jest w nim używany. http://datasheets.maximintegrated.com/en/ds/MAX9722-MAX9722B.pdf Edytowane 5 Stycznia 2015 przez cooger Link to post Share on other sites
Recommended Posts