Skocz do zawartości

Smartfon z dużym wyświetlaczem do 1350zł

Recommended Posts

Witajcie, szukam oda paru dni smartfon z dużym wyświetlaczem minimum 5" do 5.5", telefon wykorzystuję najwięcej do muzyki oraz oglądania filmów, czasami również pogrywam w bardziej wymagające gry.Co możecie polecić do tej kwoty 1350zł od siebię mogę dodać że podobają mnie się dwa smartfony

HTC Desire 816 

LG G3 16GB

Z tych dwóch wydajnościowo i nie tylko, bo wydaje mi się lepszą konstrukcją pod względem wykonania będzie LG G3, który też mi się podoba jednak wydaje się zbyt byczy ale skoro lubisz takie telefony. Kwestią dyskusyjną wydaje się być jednak aktualizacja, może nie do Androida L co do późniejszych jego wersji.. 

LG G3 to wydatek około 1700zł - za cenę podaną przez Ciebie może uda Ci się znaleźć jakąś używkę.

W cenie 1100-1200 możesz nabyć LG G2, który jest również bardzo dobrym telefonem. W żadne SGS4 się nie pchaj, ponieważ szkoda nerwów.

Za 1350 spokojnie znajdziesz G3 od kogoś kto dostał na przedłużenie umowu.

Ja mam S4 i jestem zadowolony. Apex oraz nie instalowanie zbędnego syfu i jest ok

G2 do muzyki, filmów i gier nie nadaje się bo ma tylko 10,5 gb do wykorzystania. Gdyby nie to, to byłby to smartfon idealny

Tylko pamiętaj, że nie każdy kto przedłużał umowę chce oddać pierwotny dowód zakupu ( albo nie może bo telefon brała firma ), a komisy oferujące telefony z przedłużenia najczęściej w miejsce oryginalnego dowodu zakupu oferują paragon/fakturę 0% ( marża ). A z takim paragonem nie mamy gwarancji producenta tylko serwisową. 

Dodatkowo jakoś używam G2 do muzyki, filmów i gier. Nie widzę najmniejszego problemu. Ile muzyki można trzymać na telefonie ? 3-4-5GB ? Tak samo z filmami. W obecnych czasach telefon można podłączyć każdego dnia pod komputer ( nie liczę wyjątków typu wyjazdy ) Dodatkowo zawsze mamy możliwość kupna kabla/pendrive OTG i nawet podczas wyjazdu mamy możliwość przechowywania dużej ilości danych ( ograniczone zasobnością portfela na karty/pendrive )

W dodatku S4 z snapdragonem 600 jest o wiele słabszym i mniej przyszłościowym telefonem, a wersja z S800 jest ciężej dostępna, dodatkowo bateria w S4 też nie należy do najmocniejszych. Dodatkowo na każdy telefon można wgrać Apex/Nova i powiedzieć, że działa bez zarzutu ( no może nie każdy ) a na oryginalnym launcherze S4 laguje dość mocno w porównaniu do nakładki z Sony czy LG. 

• Popieram 2

Brak gwarancji, po pierwsze faktura 0%, po drugie na 99,9% europejska dystrybucja.

Jeśli kupujesz telefon to musi on być z polskiej dystrybucji i posiadać fakturę vat 23%. Jeśli telefon ma fv 23% a dystrybucję eu, to lg może, ale nie musi ci naprawić. Brak fv 23% od razu out.

Szukaj na olx w twojej okolicy, u mnie wisi za 1350 nówka z orange.

Ile muzyki można trzymać na telefonie ? 3-4-5GB ? Tak samo z filmami. W obecnych czasach telefon można podłączyć każdego dnia pod komputer
 Tylko ze mając tak dobry telefon chciało by się grać w te wszystkie gry, oglądać filmy na pięknym ekranie fullHD nagrywać filmy w 60fps z optyczną stabilizacją (5 min zajmuje ok 1GB) i słuchać muzyki w bezstratnym formacie FLAC. Niestety mała ilość pamięci bardzo skutecznie ogranicza możliwości sprzętu. To jest śmiech na sali żeby w czasach gdzie porządne gry 3d zamjują po 2GB, filmy w dobrej jakości podobnie, album we flac ok 600MB wypuszczać telefon z 10GB pamięci...
  • Popieram 2

Glupoty gadasz o tei gwarancji. Ja dostałem normalnie fakturę, gadalem ze znajomym z serwisu i jest wszystko ok.

A co do muzyki to ja osobiście trzymam aktualnie około 12 gb.

Może Tobie starcza, aoe nie znaczy, że każdemu. Parę zdjęć, filmik i pamięci nie ma, a nie zawsze się ma kompa, a kartę dużą kupisz i masz z głowy