Skocz do zawartości

Laptop Biznesowy HP ProBook 650 G1 (F1P86EA) ?

Recommended Posts

Witam,

prosiłbym o opinię, czy warto zakupić HP ProBook 650 G1 (F1P86EA).

Laptop głównie ma służyć do przeglądania internetu i pracy z tekstem. 
Potrzebuję czegoś nieźle wyglądającego oraz niezawodnego i szybkiego w użytkowaniu z możliwością podłączenia go do monitora obsługującego rozdzielczość  1920x1080 px.

Rozważam tego ProBooka ze względu na możliwość kupienia go 20% taniej. Czy według Was warto ?

Ewentualne alternatywy biznesowe (Dell?) będą się mieścić w przedziale kwotowym ok. 3000-3200 zł.

Będę wdzięczny za poradę.

Dzięki za odpowiedź.

A jakąś alternatywę w tej cenie polecasz ? 

Ciekawy i trochę tańszy jest ten Dell:

http://www.x-kom.pl/p/217388-notebook---laptop-15-6--dell-inspiron-3542-i5-4210u-8gb-1000-win8-gf820m.html

Tylko tutaj nie podoba mi się ta niska rozdzielczość (1366x768). Będzie ona zauważalna w porównaniu do ProBooka ?

Poza tym karta słabsza no i procesor też słabszy.

A do czego będziesz używał laptopa ?

Jeżeli będziesz użytkował Della bez monitora to będzie ona mocno zauważalna (w porównaniu do Probooka).

Niższa półka cenowa - gorsze podzespoły (jednak nadal wystarczające do komfortowej podstawowej pracy).

• Popieram 1

Główne do codziennej pracy z tekstem i przeglądania internetu.

Żadnych gier czy obróbek graficznych. 

Chcę żeby dobrze się połączył z monitorem zewnętrznym DELL P2210 (22'' 16:10, 1680x1050,TN,5ms).

Być może do moich zastosowań nie jest potrzebny ten ProBook.

Chcę jedynie szybkiego, dobrze wyglądającego laptopa. 

Jest jeszcze ten ProBook 450 

http://www.x-kom.pl/p/168410-notebook-laptop-15-6-hp-probook-450-i5-4200m-8gb-500-dvd-rw-win81x.html

Mimo wszystko warto dopłacić do ProBooka 650 i mieć na kilka lat spokój ?

Podzespoły w Probooku 650 są w miarę wydajne więc na te kilka lat wystarczą (dodatkowo matryca FHD która zapewne niedługo będzie standardem). Osobiście dopłaciłbym do Probooka 650 i wykupił dodatkową gwarancję (200-400 zł) na dodatkowe 2-5 lat (zależy od sklepu). Nie wiem czy X-kom takie coś oferuje ale niektóre sklepy mają taką opcję.

Na ,,mniejszą ilość lat" Probook 450 będzie lepszym wyborem (po prostu szybciej go wymienisz na co innego).

• Popieram 1