DaroBenchmarkPC 15 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Witam, chciałem kupić nową obudowę. Za lidera uważam fractala design define xl r2 lecz kilka dni temu znalazłem w podobnej cenie obudowę be quiet silent base 800 i mam teraz dylemat. Czy ten be quiet jest lepszy od fractala, a może na odwrót? Może ktoś mi pomóc w wyborze? Będę wdzięczny Cytuj Link to post Share on other sites
Verratti 47 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Z ciekawości jakie karty rozszerzeń używasz, że potrzebujesz formatu Xl-ATX? Cytuj Link to post Share on other sites
DaroBenchmarkPC 15 Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Z ciekawości jakie karty rozszerzeń używasz, że potrzebujesz formatu Xl-ATX? Poprostu takie mi się podobają obudowy Pomoże mi ktoś czy mam się ewakuować na inne "szybciej odpowiadające" forum? Cytuj Link to post Share on other sites
jaqbek6 9 Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Poprostu takie mi się podobają obudowy Pomoże mi ktoś czy mam się ewakuować na inne "szybciej odpowiadające" forum? Nie szantażuj . Masz do wyboru szwedzką i niemiecką jakość. Obydwie firmy to zdecydowanie wysoka półka. I tu i tu masz 3 skuteczne wentylatory. I tu i tu możesz mieć ich 7. Obydwie są dobrze wyciszone. Moim zdaniem obydwie są bardzo dobrym wyborem, kieruj się gustem . Jeżeli o mnie chodzi wybrałbym Be Quiet! 2 Cytuj Link to post Share on other sites
DaroBenchmarkPC 15 Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Nie szantażuj . Masz do wyboru szwedzką i niemiecką jakość. Obydwie firmy to zdecydowanie wysoka półka. I tu i tu masz 3 skuteczne wentylatory. I tu i tu możesz mieć ich 7. Obydwie są dobrze wyciszone. Moim zdaniem obydwie są bardzo dobrym wyborem, kieruj się gustem . Jeżeli o mnie chodzi wybrałbym Be Quiet! Dzięki hehe szantaż jeszcze zobaczę jak z cena Edytowane 23 Grudnia 2014 przez DaroBenchmarkPC Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Możesz także popatrzeć na phanteks entho luxe. Jest to już high end pod względem wyposażenia i jakości. Przydatny test: Cytuj Link to post Share on other sites
DaroBenchmarkPC 15 Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Możesz także popatrzeć na phanteks entho luxe. Jest to już high end pod względem wyposażenia i jakości. Przydatny test: pozostanę jednak z tymi dwoma ; ) Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Pod względem jakości phanteks jest lepszy od 2 pozostałych, ale i tak jakość fractala i BQ jest ok. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DaroBenchmarkPC 15 Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Pod względem jakości phanteks jest lepszy od 2 pozostałych, ale i tak jakość fractala i BQ jest ok. Generalnie nie pale sie z zakupem obudowy bo planuje gdzieś na czerwiec może wcześniej, wszystko zależy od ceny co prawda posiadam możliwość kupna obudowy nawet jutro. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Skoro planujesz zakup na czerwiec, to załóż temat w czerwcu. Nikt nie ma szklanej kuli i nie wie, jaki będzie wybór obudów za pół roku. Cytuj Link to post Share on other sites
DaroBenchmarkPC 15 Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Skoro planujesz zakup na czerwiec, to załóż temat w czerwcu. Nikt nie ma szklanej kuli i nie wie, jaki będzie wybór obudów za pół roku. Hehe naogladalem sie recenzji tego be quiet I moge powiedziec ze fractal wygrywa. Po swietach zamawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts