Skocz do zawartości

DaroBenchmarkPC

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    233
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

15 OK

O DaroBenchmarkPC

  • Tytuł
    PCMasterRace

Informacje

  • Płeć:
    Mężczyzna

Osiągnięcia

  • 3DMark 06:
    15745
  1. Spróbuję ogarnąć ten temat Dam znać co i jak Zrobiłem reinstall metra na drugim systemie win 10 i pomogło, dx12 śmiga jak oszalały, GPU w końcu ma użycie 99%. Gierka chodzi teraz na ultra przy 1080p w średnio 90fps Nadal jednak nie rozumiem co mogło mieć wpływ na to, że gra oryginalna nie potrafiła wykorzystać grafiki na 99% a pirat bez problemu chodził na win 7
  2. W jaki sposób mogę to sprawdzić i ewentualnie się tego pozbyć?
  3. Physx mam na off ale nie mogę zmienić z dx11 na dx12, prawdopodobnie przez to, że jestem na win7 choć mogę się mylić. Z drugiej strony poprzednio też miałem dx11 i gra chodziła jak już pisałem na high ale za to z physx w granicach 80-90fps
  4. Tak, mam ustawione w panelu na maksymalną wydajność. Inne gry działają bez problemu Jak patrzyłem to proces metro ma użycie w okolicach 85%
  5. Cześć, mam problem z grą Metro Exodus i niskim użyciem gpu. Procesor mam non stop w zakresie użycia 95-100%, a grafika raptem 30%. Poprzednio grałem na piracie i gra śmigała w 1080p przy ustawieniu high w okolicach 80-90fps, Teraz mam oryginałkę z dlc bo chciałem sobie w nie zagrać i odświeżyć główny wątek ale wydajność na tych samych ustawieniach daje mi raptem 26-30fps co jest niezrozumiałe. Kombinowałem na wszystkie sposoby czyli w panelu sterowania zmieniałem ustawienia 3d konkretnie pod grę, nic to nie dało. Zmieniałem ustawienia w user.cfg też nic to nie dało. Nie ma w zasadzie różnicy w
  6. Nie słuchaj tych januszy powyżej... Jeśli chodzi o filmowanie to z tych dwóch a7sII jest lepszy ze względu na wysoki zakres czułości ISO (praktycznie noktowizor) i dużo większe piksele światłoczułe. Ma przyjemniejszy obrazek na niskich czułościach. A7rIII jest o wiele nowszą konstrukcją ale typowo pod zdjęcia ale z lepszym autofokusem, ponieważ posiada detekcję fazy. Generalnie to a7III jest hybrydowym bezlusterkowcem i w tym przypadku bym go wybrał. Jest on hybrydą a7s i a7r pod względem czułości, rozdzielczości, autofokusa oraz lepszej większej baterii i kosztuje ok 10k za body.
  7. Cześć chciałbym kupić statyw do aparatu Najcięższą konfiguracją, którą będę montował to gimbal MOZA AirCross, Sony a6300 + Sigma 16mm f1.4 Razem wychodzi ok 1.7kg. Chciałbym aby statyw był stabilny do dłuższych czasów naświetlania (nie chwiał się na wietrze). Czy w tej cenie Genesis ABT jest najlepszym wyborem czy dozbierać i brać Benro IT15? Może polecacie coś co macie ze statywów mniej więcej w tej cenie? Dzięki
  8. Cześć szukam muzyki z początku tego filmu 0:00 do 0:23 https://www.youtube.com/watch?v=d7U_-YlvsHE Muzyka znajduje się w AudioNetwork https://www.audionetwork.com/ Potrzebuję do projektu filmowego do szkoły ale nie mogę znaleźć tytułu ani nie wiem co to za typ muzyki Wydaje mi się, że to jest Cinematic Orchestral albo Cinematic Promos ale tego nie jestem pewny i proszę o Waszą pomoc Dzięki! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- EDIT: Już mam Sky Diving -
  9. Pograć pograsz ale na twoim miejscu wymieniłbym już tego proca. Grafika dużego przyrostu fps Ci nie da bo procek nie nadąży. Tutaj daje linka do filmu z gta v na tym procku ale z kartą r9 270x https://www.youtube.com/watch?v=Ap5oSBz66Ag Podaj budżet to coś pokombinujemy
  10. Spróbuję przełączyć bios bo mam taki pstryczek. Z ramem też sprawdzę. EDIT: Doba chłopaki działa wszystko jak należy Wszystko co robiłem to w UEFI do postaci default i każdą opcję zahaczałem co miałem, żeby zobaczyć co chrzani sprawę (za każdym razem robiłem reset). Okazało się, że w H/W Monitor ustawiłem nie wiem czemu wentylator cpu na 4pin i to pierniczyło sprawę. Zmieniłem na auto i wszystko śmiga Kable SATA były ok jak i zasilanie dysków. Również kości nie wyjmowałem tylko ten pstryczek zastosowałem żeby wejść do UEFI numer 2, kompa wyłączyłem i za chwile włączyłem przes
  11. Cześć, opisane wszystko poniżej 1.Konfiguracja komputera: Asrock z170 extreme 4, i7 6700k nie podkręcony, chłodzenie Dark Rock 3 16GB Corsair vengeance lpx 3000mhz cl15, SF leadex 550W 80+ gold, ssd ocz 120gb (system), 1.HDD 1TB WD Blue, 2.HDD Hitachi 2TB, 2.System operacyjny: Windows 7 Ultimate 64bit sp1 (wszystkie aktualizacje mam zainstalowane) 3.Zmiany wprowadzone w systemie i sprzęcie przed wystąpieniem kłopotów: Czysty system jedynie co zrobiłem to w msconfig ustawiłem ilość rdzeni do rozruchu na 8 i uruchamianie bez GUI (szybciej się uruchamia) i t
  12. Od siebie polecam wersje MSI na allegro kupiłem za 2050zł
  13. Gdzie Adrian? Miał wrócić na koniec sierpnia [*]
  14. Hyhyhy zobaczę w końcu coś sobie poskladam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...