synaptyk 0 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Mam problem z wolnym przesyłaniem plików na youtube (prędkość w granicy 50 - 150 kB/s) chociaż mam internet 2MB/s , filmy z yt również chodzą w 1080p ale jednak słabo się wysyła. Na różnych forach podpowiadali żeby zmniejszyć rozmiar pliku ale mi chodzi o prędkość przesyłania a nie jak skrócić czas kosztem jakości. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17818 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 internet 2MB/s czy 2MBit/s ? Ta „drobna" różnica może być powodem. Cytuj Link to post Share on other sites
synaptyk 0 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 czy 2MBit/s ? Ta „drobna" różnica może być powodem Na pewno 2MB/s i zapomniałem dodać że jak wysyłam zdjęcie na np. serwer to wysyła nawet 1-2MB/s (Do sprawdzania prędkości używam NetWorx) Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Sprawdz ba umowie jak masz spisana predkosc wysylania niestety pretkosc internety nie pokrywa sie z predkoscia wysylania maly plik mozesz wyszlac szybciej ale przy wiekszym idzie tak jak masz w umowie Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Pokaż wynik speedtesta, np. z speedtest.net Cytuj Link to post Share on other sites
synaptyk 0 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Sprawdz ba umowie jak masz spisana predkosc wysylania niestety pretkosc internety nie pokrywa sie z predkoscia wysylania maly plik mozesz wyszlac szybciej ale przy wiekszym idzie tak jak masz w umowie Napisałem już że jak wysyłam niektóre pliki na inne serwery to nawet prędkość dochodzi do 1-2MB więc to nie przez to , a co do wielkości pliku co za różnica? W umowie nic na ten temat nie pisze. Pokaż wynik speedtesta, np. z speedtest.net Takim testom nie wierzę ale masz http://wgrajo.pl/?v=beztytimi.png Edytowane 22 Grudnia 2014 przez synaptyk Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Na speedtescie widać prędkość wysyłu 1Mbit (128KB/s), to 16 razy mniej niż te 2MB na sekundę, o których pisałeś. Stąd dłuższy czas wysyłania pliku. 2MB na sekundę to 16Mb/s, wysyłanie zawsze odbywa się z prędkością nie większą niż pobieranie, dlatego myślę że pomyliłeś po prostu jednostki i/lub poprzednie prędkości uploadu były zawyżone lub parametry łączą zmieniły się 16 krotnie (mało prawdopodobne). Edytowane 22 Grudnia 2014 przez Longhorn 1 Cytuj Link to post Share on other sites
synaptyk 0 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Chyba nie zrozumiałeś mnie , WIDZĘ na NetWorxie że moje prędkości to ok 2MB/s . Jestem w technikum informatycznym więc nie jestem w tych sprawach całkiem ciemny. Fajnie że na speedteście mam takie prędkości ale w realu są większe.Dzisiaj pobierałem demo Fifa 15 i średnia prędkość godzinna pobierania to 1,6 MB/s http://wgrajo.pl/?v=sss.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 2MB dla pobierania czy wysyłania? Cytuj Link to post Share on other sites
synaptyk 0 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Pokazane jest dla pobierania ale jak wysyłam to też takie prędkości osiągam dla wysyłania. Ale i tak sie to nie zgadza z speedtestem który daje mi ponad dziesięciokrotnie mniejszą prędkość pobierania Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Może masz takie prędkości ale tylko używając akceleratorów (menadżerów) pobierania, a przy typowym użytku łącze działa wolniej. Stąd długi czas wysyłania wideo. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts