Skocz do zawartości

[K] Gtx 770, 780, 970

Recommended Posts

ciche będą jeżeli nie z chłodzeniami od GIGABYTE

Bzdura, testowałem osobiście EVGA 970 SC ACX 2.0, MSI 970 Gaming 4G, Inno3D 970 Ichill X4 AirBoss jak i Inno3D 970 Herculez X2, Zotac 970 AMP OMEGA i tego Gigabyte G1 Gaming. Prawda jest taka, że z w/w tylko MSI jest minimalnie cichszy głównie ze względu na tryb pasywny ale o tym jakoby Gigabyte był głośny to są informacje wyssane z palca albo z recenzji. Na prawdę trzeba samemu sprawdzić parę modeli, żeby wypowiadać się w temacie... 

Mam R9 Windforce 3x - nigdy więcej... Jako maniak ciszy oczywiście  ;)

Nie porównuj R9 290/290X do 970 (: Nie ma cichej R9 290/290X ani referencyjnej ani niereferencyjnej. Jedyna możliwość ciszy w przypadku serii 290 to WC (:

Edytowane przez jellybe4r

Bzdura, testowałem osobiście EVGA 970 SC ACX 2.0, MSI 970 Gaming 4G, Inno3D 970 Ichill X4 AirBoss jak i Inno3D 970 Herculez X2, Zotac 970 AMP OMEGA i tego Gigabyte G1 Gaming. Prawda jest taka, że z w/w tylko MSI jest minimalnie cichszy głównie ze względu na tryb pasywny ale o tym jakoby Gigabyte był głośny to są informacje wyssane z palca albo z recenzji. Na prawdę trzeba samemu sprawdzić parę modeli, żeby wypowiadać się w temacie... 

Nie porównuj R9 290/290X do 970 (: Nie ma cichej R9 290/290X ani referencyjnej ani niereferencyjnej. Jedyna możliwość ciszy w przypadku serii 290 to WC (:

MIAŁEM  sapphire 7970 oc boost  TERAZ MAM 280X OC GURU !!  od gigabyte i bez porównania z głosnocią gigabyte troche przesadza z tym hałasem, sapphire rules !! są ciche te chłodzenie pisze z doswiadczenia, wiec ty mi tu nie wciskaj bzdur koleżko

te 3 windforce-y to naprawde WINDFORCY czekam kiedy buda mi odleci :D mogli dać 2 wentyle jak w sapphire i było by ciszej i wydajniej, nie rozumiem polityki GIGABYTE-a pewnie te 3 wiatraczki są tańsze w produkcji niz 2 sapphire-a bo troche lipa wydawać ponad 1200k za grafike gdzie chłodzenie jest ledwo wydajne że aż do 3000 rpm muszą sie kręcić i to 3 sztuki :D co polewa

Ustawiałem Wentylatory w 280x - mimo wszystko i tak było głośno.
Bez ustawienia wentylatorów nie dało się wcale pracować. Dlatego do małych wentyli nie jestem przekonany wcale.

Wcześniej jak miałem 7850 od Gigabyte były większe wentyle - wtedy chłodzenie było cichutkie ;)