Scianel 0 Napisano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Siemankko Zastosowanie komputera : Gry, gry, gry Maksymalna kwota : 6250zł Których części potrzebuję : Skrzynka, Monitor(24"-27") , Słuchawki Czy będę podkręcać sprzęt? : Tak Rozdzielczość mojego monitora i model: --- Specjalne wymagania : Cisza, jakość wykonania poszczególnych podzespołów, niskie temp. Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : --- Własna propozycja zestawu : --- Inne : Sprzęt nie będzie modernizowany przez dobre 3-4lata (jedynie dołoże jakiś dysk albo ram), więc chciałbym żeby uciągnął wszystkie możliwe gry jakie wyszły/mają wyjść (na ultra/high ustawieniach graficznych). Co do monitora to mile widziana byłaby opcja pivot, a słuchawki mega wygodne,a i jakość dźwięku stojąca na wysokim poziomie. P.S. Najlepiej żeby wszystko było dostępne na morele.net Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Scianel Cytuj Link to post Share on other sites
Elan. 64 Napisano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 (edytowane) z słuchawkami do działu audio, nie wiem czego słuchasz i czego wymagasz, natomiast złoże ci komp. chcesz matryce IPS CZY TN ? IPS- kolory TN - wysokie częstotliwość odświeżania. http://www.morele.net/inventory/info/Y23IqU/ - dobrze chłodzona obudowa - wydajny procesor - bardzo dobry cooler na cpu, będziesz mógł osiągnąć duże takty. - płyta na z97 z b.db chłodzoną sekcją zasilania. - 8gb ram - dobra grafika. wychodzi 4000 zł, resztę dodam jak odpowiesz mi na pytania. Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Elan. Cytuj Link to post Share on other sites
router6skull9 119 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 @up Nie 4000, a 4086 (przy najmniej teraz) to WIELKA RÓŻNICA! Takiej budy NIE polecamy! Wf3(chłodzenie na karcie) też do najcichszych nie należy. Zasilacz (słabo trafiony) nie jest bezgłośny, a wykonanie najlepiej opisze przymiotnik budżetowy. @Autorze Polecam zasilacz CM g550m, jest cichy,ma mocna linie 1v2 ok. 530W i 5-cio letnią gwarancję, on do poj Gpu. Do 2 graf to Corsair RM 750, cec*je go cisza, wykonanie, moc na v12. Nowe gry na "all Full" w fhd @60fps, to nie realne na sprzęcie za "ciut" więcej! Polecam jeszcze Fractal design r4 jz oknem lub bez), jest bd wykonana, wyciszana i ma to "COŚ". Cytuj Link to post Share on other sites
Elan. 64 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 (edytowane) @up sory, nie doczytałem że ma być cicho. Autorze, jeśli chcesz mieć cicho zastosuj się do rad kolegi wyżej edit: w pierwotnym zestawie wsadzilem xonara d2 i ssd, wiec musialem zbic na obudowie, pozniej juz zapomnialem zmienic.[zastanowilem sie nad sensem dawania porzadnej dzwiekowki nie znajac wymagan autora] Edit 2: najlepiej jak weźmie kartę od asusa. [tego gtx'a] next: ciężko będzie zrobić sli jeśli autor zdecyduję się na zakup słuchawek i dzwiękówki. Edytowane 10 Grudnia 2014 przez Elan. Cytuj Link to post Share on other sites
Rakoth 5 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Co do chłodzenia WF3 to miałem 3 karty z tym chłodzeniem i jest to bardzo ciche chłodzenie a zarazem wydajne, nie wiem z kąd info że jest głośne bo zawsze jak przeglądałem testy chłodzenia przed zakupem karty to było to jedno z najcichszych 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 - dobrze chłodzona obudowa ? m40 w zestawie z 4k razi w oczy. Jeśli autorowi zależy na ciszy,970 od Gigusia to zły pomysł,gdyż mają one problemem z kontrola obrotów wentyli i narzucają ogromne prędkości w idlu. Zasilacz też budżetowy a mobo trochę przepłacone. Ogólnie: -Buda na Gelida Darkforce albo droższe ARC Midi R2/Enthoo PRO -GPU na wersję od MSI/Asusa -Zasilacz na CoolerMastera G550M -RAM można wziąć szybciej taktowany -Mobo zmienić na GAMINGA 3/5 od MSI lub Gaminga 5 Gigabyte'a a jak nie będzie kasy to Z97-G43 Cytuj Link to post Share on other sites
Scianel 0 Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Dopiero teraz znalazłem chwile czasu żeby złożyć zestaw według sb. Słuchawki: HyperX HX Cloud Black (Udało się wyrwać tanio) Monitor: 25UM65-P + uchwyt pivot Cooler: Dark Rock Pro 3 CPU: i5 4690k GPU: MSI GTX 970 Gaming MOBO: MSI Z97 Gaming 5 RAM: HyperX FURY 2x4GB CL10 SSD: HyperX 120GB 3K HDD: WD Blue 1tb EZEX PSU: Corsair RM650 Case: PHANTEKS Enthoo Pro Czarny z oknem Co wy na to? Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 SSD: HyperX 120GB 3K Do zmiany. Ogarnij sobie Plextora M6S/Cruciala M550 trochę drożej masz MX100 256GB. RAM: HyperX FURY 2x4GB CL10 Jakie taktowanie? Jaka cena? PSU: Corsair RM650 Jak nie planujesz SLI,wiedz,ze 550W będzie wystarczające,jeśli takowe planujesz dla spokoju ducha wziąłbym 750W,aczkolwiek 650W też podoła. Cytuj Link to post Share on other sites
Scianel 0 Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 taktowanie 1600MHz 300zł nie myślałem nad sli ale to fajny pomysł wezmę jednak te 750w A tak poza tematem warto jeszcze inwestować w gtx 680?? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 A tak poza tematem warto jeszcze inwestować w gtx 680?? Wszystko zależy od jego ceny. Niemniej nie jest to budżet na kartę z takiej półki wydajnościowej. GTX 970 oferuje około 30% wydajności więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
Scianel 0 Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Tak tylko pytałem bo kumpel chce sprzedać SLI z 680 za 1250zł ;D Cytuj Link to post Share on other sites
oskar_krk 0 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Moja skromna propozycja: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyNUEEOgjAQ$Mueiem23QL!wXj0YDw0wIGAaCjEqPHvdhc0mBjjYWay0!1M0zuc!1M5NgOs9!AQM0jAqcxFISSeSOWaTUSMYg3JmdVOTM1nlGoj99BGybM0sppBjsxi$MQhgbo9hYLLOf0f6EUC$kouqs5LMGayS8RiNLMVQmY9sTholQyyie69!YJT39vmxjAeYyO4KaX3g982fRWihXo2NnUV6qq48dOA8nRl!HcuTevLXetDd422gscTTYRS9Q** Trochę przekroczyłem budżet ale wydaję mi się bardziej przyszłościowa(oparta na DDR4) moja propozycja (ew. zmiana ramu jak wyjdzie coś lepszego z niższym CL za jakieś 2 lata jeśli komp ma służyć 4) Ew. inna buda i 970 od innego producenta. /e BZDURY Mój drogi skoro moderator edytuje Twój post, to chyba coś jest na rzeczy. Nie będę się z Tobą bawił w "ganianego" dad Edytowane 10 Grudnia 2014 przez dadulek Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Po co mu 6 rdzeniowiec do gier? Do tego SSD Kingstona i Brutus. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
oskar_krk 0 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Bo trzeba myśleć przyszłościowo i założyć że nawet za rok może już być przydatny (poza tym w testach na grach dobrze wypada ten procesor ) do tego ta platforma umożliwia DDR4 co skoleji umożliwi wymiane samych kości za jakieś 2 lata jak DDR 4 będzie ogarnięty. Co do obudowy dałem coś taniego bo i tak przekroczyłem budżet wiadomo że aby było cicho Fractal byłby chyba najlepszym wyborem. a co do SSD co złego jest w Kingstonie ? Pamiętaj że autor chciałby aby komputer posłużył jakieś 4 lata (przede wszystkim w tej konfiguracji kierowałem się płytą aby starczyła na jak najdłużej i była oparta na przyszłościowych elementach DDR4 i nowa podstawka Intela ) /e BZDURY dad Edytowane 10 Grudnia 2014 przez dadulek Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Których części potrzebuję : Słuchawki ile chcesz przeznaczyć na audio ? Cytuj Link to post Share on other sites
Scianel 0 Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Znalazłem HyperX HX Cloud Black za 180zł nówki bo tylko tyle zostało na audio ;( Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts