Skocz do zawartości

Ekspres do kawy. Jaki polecacie ?

Recommended Posts

w tej cenie to juz spokojnie kupisz porządny ekspres, w którym zrobisz i ekspresso i cappuccino ale też latte :) wiem bo mamy w domu moltio od saeco który właśnie podobnie kosztował. akurat ten co mamy to jest ta wersja najbardziej rozbudowana, ze zdejmowanym pojemnikiem na mleko, ale są też z klasycznym spieniaczem (to już zależnie od potrzeb). ogólnie saeco ma bardzo spoko ekspresy, duży plus jest taki że mają ceramiczne młynki (odpada problem z przypaloną/przegrzaną kawą), fajnie jest też rozwiązane czyszczenie (właściwie wszystko zautomatyzowane, płukanie czy odkamienianie) no i są różne bajery w postaci programowania ustawień ulubionej kawy etc. także obsługa raczej banalna, bo zwykle wystarczy nacisnąć jeden przycisk i gotowe :)

Pod koniec listopada sam kupowałem nowy ekspres. Zdecydowałem się na Krups model EA 8298. Kupisz za niewiele ponad 2000zł. Sam rzadko piję kawę z rana, szczególnie mocną ale za to po południu lubię sobie wypić cappuccino. Wygodna obsługa, wybierasz sobie kawkę jednym przyciskiem na ekranie, spory wybór kaw. Osobny przycisk do cappuccino.

Wygodnie się go czyści, zresztą sprytna bestia wiele zrobi za Ciebie. Sama doczyszcza system mleczny oraz informuje kiedy należy opróżnić pojemniki z odpadami. 

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Osobiście zastanawiam się nad ekspresem do kawy, ale w zabudowie, ponieważ remontuje kuchnię, zmieniam meble itd. i chciałabym aby była bardzo funkcjonalna, a nie wyobrażam sobie porannej kawy bez ekspresu - to codzienność :). W sumie dużo czytam i szukam informacji na ten temat i coraz bardziej ten pomysł mi się podoba, szczególnie tak jak jest tutaj napisane: https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/sprzet-agd/sprzet-do-zabudowy/praktyczne-rozwiazanie-ekspres-do-kawy-do-zabudowy-1038.html jest to bardzo praktyczne rozwiązanie i rzeczywiscie posiada wiele zalet. A wy - macie ekspres w zabudowie?

Edytowane przez Green_girl
  • 3 miesiące temu...

Sporo. Zerknij sobie sama; http://multigastro.pl/category/profesjonalne-ekspresy-do-kawy-do-kawiarni-gastronomii-krakow-  w sklepie obecnie jest spory wybór takich ekspresów do kawy. Nie jest to niewielki koszt bo używany ekspres kosztuje jakieś 7 tys . złotych a jeśli chcesz mieć już nowy niezawodny sprzęt to jest to koszt od 10 tys. w górę. Niby są tańsze ekspresy ale raczej do mniejszych punktów ale nie do profesjonalnych kawiarni. W sumie nie ma się czemu dziwić bo do kawiarni idziesz w końcu na smaczną kawkę. 

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Jestem dość zabieganym facetem i tak, jak w temacie większości kuchennych sprzętów rządzi moja

dziewczyna, tak wybór ekspresu należał do mnie. To ja jestem wielkim kawoszem i nie wyobrażam 

sobie poranka bez mocnej, aromatycznej kawy. Od niedawna jestem posiadaczem ekspresu 

Krups8808, to ten z funkcją dwóch mlecznych kaw przy jednym przycisku (co jest bardzo 

przydatne, szczególnie przy gościach). Świetnie ubija mleko, kawa jest intensywna w smaku, a do 

tego ekspres świetnie wygląda w naszej kuchni :)

Edytowane przez azonto
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...