kajametro 20 Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Uwielbiam kawę, piję codziennie rano, mąż również. Tak więc doszliśmy do wniosku,że dobrze będzie kupić sobie ekspres. Jaki dobry ciśnieniowy ekspres polecacie ? Oczywiście w przystępnej cenie ( do max 2500 zł). Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Jaka kawę pijasz (lub zamierzasz pic)? Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 No cóż na pewno coś z krupsa. Ja od siebie mogę polecić EA8298. Link to post Share on other sites
kajametro 20 Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Rankiem espresso Po południu lubię wypić cappuccino. 1 Link to post Share on other sites
barszczu_1989 3 Napisano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 w tej cenie to juz spokojnie kupisz porządny ekspres, w którym zrobisz i ekspresso i cappuccino ale też latte wiem bo mamy w domu moltio od saeco który właśnie podobnie kosztował. akurat ten co mamy to jest ta wersja najbardziej rozbudowana, ze zdejmowanym pojemnikiem na mleko, ale są też z klasycznym spieniaczem (to już zależnie od potrzeb). ogólnie saeco ma bardzo spoko ekspresy, duży plus jest taki że mają ceramiczne młynki (odpada problem z przypaloną/przegrzaną kawą), fajnie jest też rozwiązane czyszczenie (właściwie wszystko zautomatyzowane, płukanie czy odkamienianie) no i są różne bajery w postaci programowania ustawień ulubionej kawy etc. także obsługa raczej banalna, bo zwykle wystarczy nacisnąć jeden przycisk i gotowe Link to post Share on other sites
Berlinek 41 Napisano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Pod koniec listopada sam kupowałem nowy ekspres. Zdecydowałem się na Krups model EA 8298. Kupisz za niewiele ponad 2000zł. Sam rzadko piję kawę z rana, szczególnie mocną ale za to po południu lubię sobie wypić cappuccino. Wygodna obsługa, wybierasz sobie kawkę jednym przyciskiem na ekranie, spory wybór kaw. Osobny przycisk do cappuccino. Wygodnie się go czyści, zresztą sprytna bestia wiele zrobi za Ciebie. Sama doczyszcza system mleczny oraz informuje kiedy należy opróżnić pojemniki z odpadami. Link to post Share on other sites
arek156 2 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Polecam Saeco Inthelia http://www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/saeco-hd8753-94.bhtml Express. Link to post Share on other sites
Spoks 11 Napisano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 a ja polecam zwykła, staromodną kafetierkę, z takiej kawa spakuje najlepiej Link to post Share on other sites
Johny3 3215 Napisano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Saeco Intelia Evo, mamy w domu od niedawna, wcześniej Tassimo. Kawa bardzo dobra, świetne cappuccino, można też sobie skonfigurować żeby robił latte. Nie wiem jak teraz cena wygląda, ale my braliśmy za jakieś 2500-2600 Link to post Share on other sites
wojnato 1 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 zerknij na krupsa w www.kawaserwis.pl - moim zdaniem mają dobry wybór, poza tym doradzą ci mailowo Link to post Share on other sites
Green_girl 3 Napisano 24 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 (edytowane) Osobiście zastanawiam się nad ekspresem do kawy, ale w zabudowie, ponieważ remontuje kuchnię, zmieniam meble itd. i chciałabym aby była bardzo funkcjonalna, a nie wyobrażam sobie porannej kawy bez ekspresu - to codzienność . W sumie dużo czytam i szukam informacji na ten temat i coraz bardziej ten pomysł mi się podoba, szczególnie tak jak jest tutaj napisane: https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/sprzet-agd/sprzet-do-zabudowy/praktyczne-rozwiazanie-ekspres-do-kawy-do-zabudowy-1038.html jest to bardzo praktyczne rozwiązanie i rzeczywiscie posiada wiele zalet. A wy - macie ekspres w zabudowie? Edytowane 24 Lipca 2015 przez Green_girl Link to post Share on other sites
kajametro 20 Napisano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2015 A ciekawa jestem ile kosztuja takie profesjonalne ekspresy do kawiarni. Jest to już dużo wiekszy koszt prawda? Link to post Share on other sites
sekond 3 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Sporo. Zerknij sobie sama; http://multigastro.pl/category/profesjonalne-ekspresy-do-kawy-do-kawiarni-gastronomii-krakow- w sklepie obecnie jest spory wybór takich ekspresów do kawy. Nie jest to niewielki koszt bo używany ekspres kosztuje jakieś 7 tys . złotych a jeśli chcesz mieć już nowy niezawodny sprzęt to jest to koszt od 10 tys. w górę. Niby są tańsze ekspresy ale raczej do mniejszych punktów ale nie do profesjonalnych kawiarni. W sumie nie ma się czemu dziwić bo do kawiarni idziesz w końcu na smaczną kawkę. Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Hej ma ktoś ekspres do kawy od Amici? Myślę nad zakupem modelu Neris i tak szukam opinii jakiś użytkowników:). Są znacznie tańsze o od innych, a z opisów wynika, że wcale nie gorsze. będę wdzięczny za pomoc:) Link to post Share on other sites
azonto 0 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Jestem dość zabieganym facetem i tak, jak w temacie większości kuchennych sprzętów rządzi moja dziewczyna, tak wybór ekspresu należał do mnie. To ja jestem wielkim kawoszem i nie wyobrażam sobie poranka bez mocnej, aromatycznej kawy. Od niedawna jestem posiadaczem ekspresu Krups8808, to ten z funkcją dwóch mlecznych kaw przy jednym przycisku (co jest bardzo przydatne, szczególnie przy gościach). Świetnie ubija mleko, kawa jest intensywna w smaku, a do tego ekspres świetnie wygląda w naszej kuchni Edytowane 31 Grudnia 2015 przez azonto Link to post Share on other sites
Recommended Posts