Sezam 8 Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Laptop głównie do gier, i filmów ,internet, muzyka, Ogólnie do wszystkiego Bez systemu Nie znam się zupełnie na lapkach zawsze miałem PC dlatego prosze was o rade Kupie na raty tylko i wyłącznie w Media Markt lub RTV i AGD Cytuj Link to post Share on other sites
Bortolomeo 166 Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Najlepszym wyborem byłby Acer E1 z i5 ulv i GT740: http://www.morele.net/laptop-acer-aspire-e1-570g-nx-mgvep-005-691606/ Tutaj sporym plusem matowa matryca, wydajnościowo najlepsze co dostaniesz w tym budżecie - spokojnie pograsz w nowsze gierki. W morele masz teraz raty 0%. Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Do jakich gier ? Najlepszym Dobrym, nie najlepszym. Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Media Markt lub RTV i AGD - w innych sklepach też masz raty 0% i to zwykle taniej niż w sieciówkach - nie wliczając najtańszego towaru którym łapią klientów Cytuj Link to post Share on other sites
Sezam 8 Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Macie jakieś inne propozycje ? Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Jak prawidłowo napisać prośbę o doradzenie odpowiedniego modelu laptopa - ankieta personalna i wrzuć na forum Cytuj Link to post Share on other sites
Sezam 8 Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Napisz dla kogo ma być przeznaczony (płeć, przybliżony wiek), na firmę czy osobę prywatną, na raty? Odp: Mężczyzna 21 lat osoba prywatna raty Czy laptop ma być od razu w zestawie z systemem (Windows 7/8.1/10) jeśli nie czy cena ma uwzględniać jego zakup? Masz własny (BOX czy OEM) lub z uczelni (DreamSpark) lub wgrasz wersje demonstracyjną Windows lub będziesz używać Linuxa - napisz. Odp:Bd używał win7 mam swojego więc lapek bez systemu. Jaki rozmiar cię interesuje 10”-18” - sprawdź miarką (szerokość z parametrów) jeśli nie jesteś pewien. Czy waga jest istotna np. mniej niż 2kg? Odp:myslałem około 15-16 cali Czy laptop ma być z SSD czy HDD (ewentualnie hybrydowy SSHD). W 95% sprzedawanych modeli z dyskami SSD są one dokładane przez sklepy (HDD są wyjmowane i wsadzane do obudowy USB 3.0). Jeśli chcesz dokupić SSD oddzielnie - jak maja być zamontowany na SATA (2,5”) lub mSATA lub M.2. Czy zależy ci na napędzie DVD i ewentualnie montażu w jego miejsce z HDD za pomocą “HDD Caddy”? Dysk z usb 3.0 Odp: Jaką kwotę chcesz przeznaczyć i co w tej cenie ma się znaleźć. Ewentualnie do czego możesz dołożyć albo z czego zrezygnować w tej cenie? Czy sam laptop czy jeszcze w cenie ma się znaleźć (jakby trafił się “zestaw” żeby było wiadomo od razu czy go pomijać) np. torba/plecak, myszka przewodowa/bez przewodowa, podstawka chłodząca (przy mocnej grafice zalecane) i inne. Jeśli już coś masz napisz (np. 2-gi laptop, komputer z i5-i7 dobrą grafiką - gdybyśmy mieli jakieś sugestie np rozbudowa PC i tańszy laptop itp.). Odp: 2000 zł na laptopa do wszystkiego ale przede wszystkim do gier przesyłania filmów na YT Skype itp. Czy jakość wykonania jest dla ciebie ważna (aluminiowa obudowa, wytrzymała konstrukcja, serie biznesowe) czy oczekujesz najwyższej wydajności procesor/grafika w tej cenie Dobrze by było gdyby była wytrzymała Odp: Ma być wytrzymały Jaka rozdzielczość matrycy cię interesuje (1366/1600/1920) oraz typ (TN - IPS, błyszcząca - matowa) i czy ewentualnie rozważasz pracę na zewnętrznym monitorze (lub jednocześnie na kilku) np. po HDMI/DisplayPort/WiDi/Stream (WiFi).... Odp: Możliwe praca na oddzielnym monitorze. rozdzielczość nie mam pojęcia szczerze. matryca raczej matowa mniej oczy chyba bolą nie znam się. Gdzie będzie on używany, głównie biuro, dom biurko - łóżko, samochód/tir, w terenie? Odp: Dom samochód plener Gry - określ jakie według podanych wymagań (pomiń jeśli nie grasz w nic) - podaj inne tytuły przykładowe albo określ ich wymagania klasy 0: przeglądarkowe np. z Facebooka, NK.pl i inne oparte na flash, HTML5 ? niskie wymagania: League of Legends, DOTA2, Counter-Strike 1.6, The Sims 3, Minecraft średnie wymagania: Fifa 15, Diablo III, Counter-Strike: GO, The Sims 4 duże wymagania: Crysis 3, GTA IV, Battlefield 4 największe wymagania: Assassin’s Creed Unity, Wiedźmin 3: Dziki Gon, GTA V Odp: Średnie/Duże Programy konkretne programy (napisz w “odp”) - jeśli AutoCad to 3D czy 2D, Sony Vegas (zawodowo) inne ? inne (napisz w “odp”) multimedia, praca biurowa, akceleracja sprzętowa dla programów profesjonalnych … Sony Vegas // program do obróbki video dźwięku Odp: Wymagania specjalne (np. matowa matryca, obudowa aluminiowa, podświetlana klawiatura, subwoofer etc.) Odp: Bd podczepiał wieżę pod laptopa // Osobiste preferencje (np. niechęć do konkretnej marki albo konkretny kolor, etc.) Odp: brak Własna propozycja (model wybrany samemu) Odp: brak Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Lenovo ThinkPad E540 Lenovo IdeaPad Z510 Poszukaj tylko odpowiedniego programu ratalnego. Cytuj Link to post Share on other sites
PabloS19901 0 Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Ja z czystym sumieniem mogę zaproponować MSI CX61.Na benchmarku jest sporo informacji o nim - profesjonalne recenzje.Ja mogę opisać go z punktu widzenia szarego użytkownika Generalnie używam go od dwóch lat i ani razu mnie nie zawiódł. Bateria po tym czasie pracuje między 3,5 - 4h. Mogę ze spokojem pisać na nim przez dwa wykłady i pozostaje jeszcze kilkanaście procent.Ja w swoim mam kartę graficzną GeForce GT 745M/ 2Gb. Nowe gry działają bez zarzutów. Assasin Blag Flag chodził na ultra ustawieniach. Unity już niestety tylko na średnich, ale działał Co do samej gry to opinie już są znane.Przyjemnie słucha się muzyki oraz ogląda filmy.Oczywiście jest parę minusów. MSI oszczędza na takich materiałach i częściach jak np. obudowa. Ostre krawędzie zostały nie co zaogrąglone (paradoks?) - efekt? Tępe noże.Do klawiatury trzeba się przyzwyczaić. Ma nie co inny układ niż Toshiba czy Lenovo. DVD-rom to porażka. Głośno pracuje podczas odczytów płyt. Same w sobie lapek nienależy do cichych. Wentelator chodzi dość głośno. Nie przeszkadza mi to jednak w grach lub oglądaniu filmów. Można się do tego przyzwyczaić.Czytałem, że ten model strasznie mocno się grzeje. Kupiłem podstawke chłodzącą, ale użyłem jej może raptem trzykrtonie. Nie mam z tym problemu. Może udało mi się trafić na jakiś dobry egzemplarz. Nie wiem, ale wiem, że jestem mega zadowolony. Zapłaciłem za niego ok 1999 złoty. Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Do klawiatury trzeba się przyzwyczaić. Ma nie co inny układ niż Toshiba czy Lenovo. DVD-rom to porażka. Głośno pracuje podczas odczytów płyt. Wyciągnij DVD (odkręcasz 1 śrubkę) potrzebujesz jakiejś taśmy klejącej tylko grubszej (jeśli dwustronna nie odklejasz gurnej) np. naklejasz 3 wąskie paski na spód i górę wsuwasz i włala napęd ustabilizowany Cytuj Link to post Share on other sites
PabloS19901 0 Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Wyciągnij DVD (odkręcasz 1 śrubkę) potrzebujesz jakiejś taśmy klejącej tylko grubszej (jeśli dwustronna nie odklejasz gurnej) np. naklejasz 3 wąskie paski na spód i górę wsuwasz i włala napęd ustabilizowany Magia Dzięki (: Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Ja w swoim mam kartę graficzną GeForce GT 745M/ 2Gb. Nowe gry działają bez zarzutów. Assasin Blag Flag chodził na ultra ustawieniach. Unity już niestety tylko na średnich, ale działał Przestań gadać głupoty : na pewno na ultra plus wszystkie ,,efekty" w 60 (nawet 40-60) klatkach nie grasz. Jeszcze ktoś uwierzy. Co innego jeżeli mówimy o rozdzielczości HD i 5-10 klatkach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts