piotrek1500 3 Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Witajcie, posiadam konto na Origin od ponad roku, mam do Was pytanie, czy mogę takowe konto komuś z całą zawartością legalnie sprzedać? Widzę, że na allegro są aukcje i nie są usuwane, natomiast na stronach związanych z tematyką grową takie posty są usuwane. Posiadam na swoim koncie Fifę 15, Fifę 14, a także dwie gry, które były darmowe, czyli The Sims 2 Pełna Kolekcja i Dragon Age Origins, ile to jest warte i czy w ogóle gdzieś mogę to sprzedać, potrzebuję pilnie pieniędzy, Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Sprzedawanie kont Origin jest łamaniem regulaminu, który akceptowałeś zakładając konto, więc nie, nie jest to legalne. Co do wartości konta: Simsy były rozdawane za darmo, Fifę 14 można było ostatnio kupić za ok 30 zł (obecnie na allegro klucze są poniżej 50 zł), DA: Origins (jeśli to wersja podstawowa) to koszt na promocji (które co chwilę wpadają) ok. 15 zł, a Fifa 15 to koszt ok. 100 - 130 zł. Wg mnie cena za konto nie powinna wynosić więcej niż 60% sumy cen, więc więcej niż 80 zł raczej nikt za nie nie zapłaci (pomijając kwestię legalności takiego zakupu). Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek1500 3 Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Rozumiem, za taką cenę jestem w stanie sprzedać konto, no właśnie, tylko, że jest to niezgodne z regulaminem Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts