Marsik69 4 Napisano 28 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Chcę kupić przyrząd do pomiaru alkoholu we krwi , co byście polecili , na co zwrócić uwagę podczas wyboru ? 1 Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 28 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Chcesz kupić laboratorium ? Alkomaty badają nie krew, a wydychane powietrze. Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 28 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 i raczej tutaj warto poświęcić kilka złoty w coś co naprawdę będzie działać i da wiarygodny wynik bo jak się domyślam musisz prowadzić w kilkanaście godzin po dobrym spotkanku ze znajomymi Link to post Share on other sites
zaroowka 29 Napisano 28 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Alkomaty badają nie krew, a wydychane powietrze No nie do końca się zgodzę - alkomaty generalnie badają zawartość krwi w alkoholu, czy jakoś tak. ...dodajmy, badają na różnych podstawach.Pierwsze alkomaty badały właśnie krew, nie wydychane powietrze - te ostatnie to wynalazek z lat '60 naszego wieku (chyba, nie pamiętam dokładnie)....choć z drugiej strony to tylko zabawa w nazewnictwo. Co zaś się tyczy tematu - proponuję przejść się na najbliższy posterunek policji, powinni mieć wyskalowany, homologowany alkomat. Najszybciej i najtaniej. Spora część alkomatów w wolnej sprzedaży (tych tańszych) jest kiepsko skalowana i nie posiada homologacji. Link to post Share on other sites
newsfan 37 Napisano 28 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 A to nie jest przypadkiem tak, że przez zbadanie ile jest alkoholu w wydychanym powietrzu, możemy zmierzyć zawartość alkoholu we krwi? Alkomat wynalazł Roll N. Hargera , szukałem jakiś czas temu alkomatu, ale nie wczytywałem się aż tak głęboko w tematykę alkomatów i ich historię. Ja jak szukałem alkomatu to kierowałem się przede wszystkim tym jakich alkomatów używają w policji. Okazuje się, że najlepiej mieć alkomat elektrochemiczny, z tych wszystkich alkomatów, są one w średniej cenie, a podają bardzo dokładny wynik pomiaru i są trwałe. Więc zacznij szukanie od tej grupy alkomatów. 1 Link to post Share on other sites
Marsik69 4 Napisano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Znalazłem coś takiego , Alkohit X50 posiada on trzyletnią gwarancję na sensor i urządzenie oraz jest objęty darmowym programem kalibracji . 1 Link to post Share on other sites
Jules 9 Napisano 30 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 podany model to jeden z lepszych alkomatów na rynku, w tym przedziale cenowym ciężko będzie znaleźć producenta który oferuje równie dobry sprzęt i warunki serwisowania Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 30 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Troll-multi. Link to post Share on other sites
Recommended Posts