Skocz do zawartości

[MULTI] Grand Theft Auto - seria

GTA:V  

380 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto kupił/kupuje GTA:V

• Tak (PS3)
      31
    • Tak (X360)
      19
    • Czekam na PC
      301
    • Nie
      29

Recommended Posts

Znaczy powiem tak w singla gram rzadko bardzo no ale czasem się zdarzy i fpsy skaczą jak szalone.. na gts 250 miałem wszędzie 100 fps.. Nie mam pojęcia od czego to zależy... czasem lubię sobie ponagrywać różne filmiki z sampa.. i powiedzmy, znajomek miał radka 6970 i w full hd miał 60 fps z nagrywaniem i w górę ja mam 7850 czyli wydajnościowo równy/lepszy od 6970 a w rozdziałce 1680x1050 nie mam nawet 50 fps z nagrywaniem.. Taką samą sytuację miałem na poprzedniej karcie czyli dużo słabszej.. nie wiem o co chodzi.. i nie wiem już co na to zaradzić..

W multi to nie dziw się jak ci klatki skaczą. Nawet jakbyś miał GTX690 to będziesz skoki fpsów. Silnik ma swoje granice tak samo, że sa-mp jak i MTA są robione przez osoby 3cie. Ja jak grałem w sa-mp na e8400 i GTX 260 też miałem skoki fpsów co jakiś czas. Możesz pogrzebać w ustawieniach karty czy nawet reinstalować. Pewno dodatkowo jak grasz w multi to masz podmienione rzeczy? Jeśli tak to już masz odpowiedź.

Niczego nie mam podmienionego.. Tylko nie wiem dlaczego pomimo wydajnej karty mam mało fps.. To jest w cholere dziwne, zapewne jest to wina jakiś sterowników bądź directx, ale nie wiem jak się za to zabrać. Lada dzień będe miał używaną gtx 285 i porównam ją z tym radkiem. he Możliwe jest, że nowe karty nie współgrają ze starymi grami.. tylko pytanie dlaczego :E

prawdziwe.

skąd wiesz? :)

nie chcą wypuszczać na PC, bo dla nich to jest nieopłacalne no i pełno z tym kłopotów. sami już wiele razy mówili, że jeśli tytuł jest wart wydania na jakąś platformę pod względem technicznym i finansowym, to tak właśnie jest.

rdr nie wyszło na PC prawdopodobnie przez klęskę GTA IV na PC, a że RDR działa na tym samym co IV to optymalizacja równie słaba by była.

Moim zdaniem w tym screenie chodzi o tym że ruscy naśmiewają się z tego że GTA V na xboxie bedzie miało pare płyt i dlatego tam pisze " To play Mountain Bridge Section pleas insert Mountain Bridge Section Disc"

A z tym Ps3 moim zdaniem to chodzi że grafika będzie słaba, a co z wersja na Pc to już nie mam pojęcia ;)

Powiedźcie które większe GTA (pomijam te z końcówką -Stories i Chinatown Wars) NIE wyszły na PC. Z GTA IV na PC było to samo. Xkarton i Playstacja najpierw, a potem po jakimś pół roku PC. Red dead to musiał być Exclusive na jakąś platformę tak samo jak Chinatown Wars było na inną. Czy po premierze San Andreas były Liberty City Stories i Vice City Stories na PSP i PS2. ZA kasę jaką zgarną na konsole i % od sprzedaży konsol to będą mieli z pół roku na optymalizację i pełne wykorzystanie silnika RAGE na PC.

rdr nie wyszło na PC prawdopodobnie przez klęskę GTA IV na PC

Równie dobrze można to było powiedzieć nt. pierwszego GTA III, że VC nie wyjdzie na PC, bo III miała problemy z optymalizacją (nie miała widocznych, ale miała niedociągnięcia). Wyżej napisałem jak R* działa od kilku lat. Mają podpisaną umowę z Microsoftem i Sony, aby do tej i tej daty NIE wypowiadać się na temat wersji na PC, by ludzie kupili gry i konsole obydwu firm. Czas minie i Dan Houser powie "prace nad optymalizacją gry pod wersje na PC dobiegają końca", a w sklepach pre-ordery się będą pojawiać do kupienia i DOPIERO WTEDY zacznie się "boom" dla R*.

Równie dobrze można to było powiedzieć nt. pierwszego GTA III, że VC nie wyjdzie na PC, bo III miała problemy z optymalizacją (nie miała widocznych, ale miała niedociągnięcia). Wyżej napisałem jak R* działa od kilku lat. Mają podpisaną umowę z Microsoftem i Sony, aby do tej i tej daty NIE wypowiadać się na temat wersji na PC, by ludzie kupili gry i konsole obydwu firm. Czas minie i Dan Houser powie "prace nad optymalizacją gry pod wersje na PC dobiegają końca", a w sklepach pre-ordery się będą pojawiać do kupienia i DOPIERO WTEDY zacznie się "boom" dla R*.

gufno prawda, żadne boom nie będzie. wyjdzie na konsole ludzie będą happy pecetowcy będą walić głową w mur. po wakacjach wyjdzie na PC i pecetowcy będą happy, że mają super gre i super grafike, a konsolowcy i tak będą to mieli w du**e.

czyli tak czy siak, każdy będzie happy.

a tak w ogóle to skąd ty to niby wiesz, że mają umowy? :>

Co do RDR to na 85% prawda. Wydali by na PC gdyby konsole nie osiągnęły sukcesu, to by była deska ratunku (ale podejrzewam, że nadal z problemami jak w IV), ale konsole wypełniły swoje zadanie.

Kolejne Red Dead wyjdzie (jak dla mnie - bo jam analityk niczym michael pachter czy jak mu tam) dokładnie rok po GTA V, czyli w maju 2014r. na podstawie GTA V, czyli tak jak Redemption na silniku z IV, ale tylko na konsole, bo to raczej tytuł konsolowy - konsole nowej generacji, bo na obecne NA PEWNO nie. Potem spodziewałbym się agenta (chyba, że już anulowali, bo nie jestem w tej grze obeznany).

ANI MI SIE KTOŚ WAŻ WSZCZYNAĆ WOJNE O SIAMTO I SRAMTO ZE KONSOLE TO go**o I PC RZADZI i na odwrót. kapisze?! bo jak nie to... to... nie wiem ;)

Edytowane przez Ladros

a konsolowcy i tak będą to mieli w du**e.

Konsolowy zrobią to samo co niecierpliwi PCtowcy. Kupią lepsze części by im gra odpaliła na PC. Z tego oczywiście R* nie będzie miało kasy, ale efekt będzie ten sam. RAGE na konsolach używa z 50-70% swojej możliwości. Na PC używa 100%. Wadą IV jest to, że RAGE był testem na PCta i pokazał, że silnik potrzebuje optymalizacji. GTA IV poszło łącznie w 17 milionach kopii do Czerwca 2010. Wątpię by większość to były konsole.

Co do konsol i PCta. To wiadome, że PC ma przewagę nad konsolami pod względem modernizacji i podzespołów. Z drugiej strony firmy robiące gry na konsole mają ten sam schemat pracy na tymi samymi podzespołami w konsoli co ułatwia. W PC musisz brać pod uwagę rozwój technologii i zoptymalizować grę pod większą ilość komponentów. Rockstar ma umowy z Sony i Microsoftem na % od sprzedaży konsol. To jest ten sam marketing od x lat i działa, bo generuje ogromne ilości pieniędzy.

P.S. Jakby faktycznie "odwaliło" R* (w co osobiście nie wierzę) i nie było wersji na PC to fani serii na blaszaki by zrobili krucjatę na siedziby Rockstara i Take2.

Edytowane przez OldSmuggler

RDR? Próbowałeś kogoś potrącić koniem? W GTA mamy od tego auta i dłuuuugie chodniki.

nie gram w gta po to żeby rozjeżdżać cywili, to tylko głupota, dla kogoś kto się nudzi.

GTA IV poszło łącznie w 17 milionach kopii do Czerwca 2010. Wątpię by większość to były konsole.

Obecnie ponad 25 milionów i to raczej konsolowe to większość, bo wersja konsolowa wyszła wcześniej i jest lepsza i bardziej popularna od PC-towych.

Konsolowy zrobią to samo co niecierpliwi PCtowcy. Kupią lepsze części by im gra odpaliła na PC.

Nie obraź się, ale to kompletna głupota. Konsolowiec - czyli ktoś kto gra na konsoli, a nie na PC, więc po jakiego grzyba ma ulepszać PC skoro lubi grać na konsoli i doskonale wie, że grafika (co jest u wielu ludzi przekonaniem o tym, że to właśnie dlatego PC jest lepszy) jest słabsza :)

Konsola vs. PC - to są zupełnie odmienne sprzęty i porównywanie ich jest bez sensu.

Do "wojen" typu "konsola vs pc", "Nvidia vs AMD/Ati" czy "Intel vs AMD" się nie wpierniczam, bo każda strona ma kilka racji. Ludzie majacy V na konsole zobaczą co gra ma do zaoferowania i będą myśleli o polepszeniu kompa, bo będą chcieli zobaczyć RAGE w pełnej "sile". Tak samo wielu fanów blaszaków kupią konsolę i/lub grę na nią byle wcześniej zagrać. Udowiodnione to było z poprzednimi 3ma częściami GTA. Wersja na blaszaki da możliwość modowania gry, a to jeszcze bardziej "przedłuży" życie gry. Ja w IV gram głównie dla modów teraz i strzelanek czy zabawy w kotka i myszkę z policją.

Co do rozjeżdżania "cywili" to nie tylko - zawsze się jakiś tłusty gliniarz napatoczy na maskę :P Ja lubię co jakiś czas tak zrobić, ale dla faktu podziwiania Euphorii w akcji. W San An klienta przejechałeś to zgniatał się, a tu jak dobrze zagrasz to pociągniesz go na masce kilkaset metrów.

bo wersja konsolowa wyszła wcześniej i jest lepsza

Konsolowe wersję GTA są dla dwóch powodów:

1) Zarobić kasę przed wersją na PC.

2) Odnaleźć błędy w grze czy optymalizacji silnika i naprawić je w wersji na PC.

Nie mówię czy GTA lepiej sprzedaje się na PC czy konsole, bo R* nie wyda takiej informacji. Poda najwyżej całkowitą. A z twojej wypowiedzi widać, że jesteś zapewne fanem grania na konsolach.

A z twojej wypowiedzi widać, że jesteś zapewne fanem grania na konsolach.

Jestem fanem grania na PC i konsoli. A piszę tak tylko dlatego, że po prostu bronie konsole od napastowania przez PC-towców.

Konsolowe wersję GTA są dla dwóch powodów: 1) Zarobić kasę przed wersją na PC. 2) Odnaleźć błędy w grze czy optymalizacji silnika i naprawić je w wersji na PC.

PC nigdy nie było wiodącą platformą w R* więc niestety dla mnie to bzdury. koniec tematu, na konsolkę się kupi, a na PC ściągnie (choć i tak pewnie kupie w końcu :D) i przerobi :P