Skocz do zawartości

[MULTI] Grand Theft Auto - seria

GTA:V  

380 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto kupił/kupuje GTA:V

• Tak (PS3)
      31
    • Tak (X360)
      19
    • Czekam na PC
      301
    • Nie
      29

Recommended Posts

Miałem rację co do zdjęć ze wspinaczki na budynku i, że to budynek FIB:

Ameryki nie odkryłeś. To już jest w necie od tygodnia.

@up

Screeny i trailery są z konsoli. Na PC będzie to wyglądało lepiej, a jeśli się postarają z optymalizacją, to będziesz miał 60 FPS.

xboxa :D

grafika mnie zbytnio nie interesuje, będzie dobrze. R* potrafi gry robić, a jeśli już mówimy o grafice to i tak na konsolach da się ładne gry zrobić Uncharted 3, Halo 4 - to są bardzo dobre przykłady.

a jak coś to PC max payne 3 działa :D

nie bój żaby, a co do zwiastunów to racja, zwiastun pokazuje świetną akcje, a w grze niczego takiego nie ma :P

a tak w ogóle to rockstar raczej nie interesuje się grafiką na miarę frostbite 2, więc nie wiem dlaczego wielu ludzi żyje w przekonaniu, że gta v będzie OH AH EH I du*e URYWA grafika, czy to dlatego, że ma oznaczenie v zaraz po iv? ;d

Nowe informacje pojawiły się w serwisie multiplayer.it:

Nie ma wiodącej platformy. Rockstar pracuje jednocześnie nam obiema wersjami.

Osoby, które widziały demo twierdzą, że nie będzie wersji na WiiU z racji tego, że Rockstar nie interesuje się tą platformą na ten moment. Wersja na PC pojawi się w parę miesięcy po wersji konsolowej.

Grafika w demie była niesamowita. Przywiązanie do detali jest na poziomie szaleństwa. Łącznie daje to bardzo realnie odwzorowany świat.

Demo miało mnóstwo aliasingu, ale gra działała prawie nonstop płynnie. Co ciekawe, podczas prezentacji GTA IV 5 lat temu, płynność gry była tragiczna.

Na ten moment nie można przełączyć się między postaciami gdy jeździmy po mieście i ściga nas policja. Ale to może się zmienić.

Będzie wiele zakończeń

Gra będzie mniej więcej tak długa jak Red Dead Redemption. Daje to około 20 godzin, ale ogrom rzeczy dodatkowych zajmie nam nawet 3 razy więcej czasu.

Główny wątek będzie krótszy niż ten z GTA IV. Rockstar zobaczyło, że ludzie nudzili się historią Nico.

Główny wątek będzie krótszy niż ten z GTA IV. Rockstar zobaczyło, że ludzie nudzili się historią Nico.

o! i dobrze.

Osoby, które widziały demo twierdzą, że nie będzie wersji na WiiU

szkoda.

Wersja na PC pojawi się w parę miesięcy po wersji konsolowej.

i nagle każdy pecetowiec, który naiwnie wierzył plotkom o braku wersji PC wstał i zaczął tańczyć :)

Może nie wierzący, ale na jakie forum bym nie wszedł, to zawsze jakiś debil spamował, że nie będzie GTA V na pc, a pod nim posty:

"jak to?" "Ale dlaczego?!" "to po co ja kupowałem komputer za 10k... ide go sprzedać" :D

naprawdę czasem jak widzę, jacy ludzie są głupi i naiwni to śmieje się i płaczę równocześnie.

Nikt nie szuka info na temat misji. Po prostu był taki screen i nic poza tym. Jeśli ktoś chce kupić grę, a i tak obejrzał misje na YT albo znalazł w necie to jest debilem, bo po co wydawać ponad 100zł jeśli już nic cię nie zaskoczy.

Edytowane przez Ladros

Kolejne informacje:

Zgodnie z zapowiedziami magazyn GameInformer zamieścił na swojej stronie odpowiedzi na pytania zadane przez fanów. Oto podsumowanie:

* nie można ukończyć gry tylko jedną postacią; niekiedy trzeba będzie wykonać misje przeznaczone dla wybranej postaci, aby popchnąć fabułę

* nie będzie trybu kooperacji (tzw. CO-OP)

* w niektórych misjach będą brały udział trzy postacie, między którymi trzeba będzie się przełączać.

* nie można zabić swojego kompana

* Michael może chodzić po swoim domu i wchodzić w interakcje z członkami swojej rodziny. Może również kupować nowe ciuchy

* w czasie swobodnej eksploracji świata, można wybrać każdą z postaci

* każda z postaci pochodzi z innych części Los Santos, ale można poruszać się nimi w dowolnych kierunkach

* podobnie jak w IV, RDR i MP3 - zastosowano silnik fizyczny Euphoria

* cała mapa otwarta od początku

* Las Venturas i San Fierro na pewno nie zobaczymy w V

* centrum Los Santos mniejsze od Liberty City

* podczas pokazu demo, gra i przełączanie się między postaciami działało perfekcyjnie bez zająknięcia

* potwierdzone nurkowanie pod wodą, mnóstwo przestrzeni do eksploracji i wiele rodzajów łodzi

* internet w smartphonach, dużo programów w tv

* Trevor może wzniecić pożar kiedy tylko zechce, nie tylko podczas misji

* każda z postaci ma swój wlasny arsenał i zasób pieniędzy

* nie spotkamy CJ'a ani innych postaci z III, VC czy SA

* kilka znajomych twarzy z IV na pewno się pojawi

* różnorodność wyścigów: samochodowych, rowerowych itp.

* nadal trwają prace nad systemem poszukiwania (tzw. Wanted Level)

* Rockstar nie odpowiedział kiedy zapytano o ilość dysków z grą w wersji na X360

Nie żartuj, Max miał 35GB, a co dopiero największy projekt R*.

35gb to było na PC, bo pliki audio były w oryginalnym formacie, a na konsolach były skompresowane (dobrze mówię?) do niższego i 'lżejszego' formatu jeśli się nie mylę. na konsolach są 2 płyty bodajże, czyli coś ok. 16gb prawdopodobnie.

PS. la noire miało 3 płyty na xbox 360 przez animacje twarzy i pełno dialogów, więc spodziewajmy się podobnej sytuacji z GTA V.

na pc z pewnością ok. 5-6 płyt :D

Edytowane przez Ladros

xboxa :D grafika mnie zbytnio nie interesuje, będzie dobrze. R* potrafi gry robić, a jeśli już mówimy o grafice to i tak na konsolach da się ładne gry zrobić Uncharted 3, Halo 4 - to są bardzo dobre przykłady. a jak coś to PC max payne 3 działa :D nie bój żaby, a co do zwiastunów to racja, zwiastun pokazuje świetną akcje, a w grze niczego takiego nie ma :P a tak w ogóle to rockstar raczej nie interesuje się grafiką na miarę frostbite 2, więc nie wiem dlaczego wielu ludzi żyje w przekonaniu, że gta v będzie OH AH EH I du*e URYWA grafika, czy to dlatego, że ma oznaczenie v zaraz po iv? ;d

Tylko zobacz sobie Uncharted 3, gdzie możesz iść w dowolnym kierunku - małe mapki a tu masz pół LA przeniesionego do gry :D

Na klocu to będziesz miał średnią grafikę, 10FPS i komunikat włóż płytę #4 :rotfl:

Witam. Ja mam trochę nietypowy problem i jest to problem z gta sa otóż na radku 7850 fpsy są w wielu miejscach słabsze niż na starym gts 250 którego miałem... W innych grach Radeon miażdży tego gts'a.. Jedynie w starym gta mam problem...Wie może ktoś dlaczego tak jest?

Witam. Ja mam trochę nietypowy problem i jest to problem z gta sa otóż na radku 7850 fpsy są w wielu miejscach słabsze niż na starym gts 250 którego miałem... W innych grach Radeon miażdży tego gts'a.. Jedynie w starym gta mam problem...Wie może ktoś dlaczego tak jest?

Frame limiter on czy off?

Jak grasz w singla na frame limiter off to życzę szczęścia przy nurkowaniu po niektóre ostrygi czy w niektórych misjach z timerem. Ja mam GTX560 i gram z limitem klatek. Spróbuj w opcjach jak masz Antyaliasing dać z 3x na 2x oraz z FX quality z very high na high. Niestety San Andreas "nie lubi" się z nowszymi kartami.