Skocz do zawartości

[MULTI] Grand Theft Auto - seria

GTA:V  

380 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto kupił/kupuje GTA:V

• Tak (PS3)
      31
    • Tak (X360)
      19
    • Czekam na PC
      301
    • Nie
      29

Recommended Posts

Jesli to prawda to juz zacieram rece, chociaz watpie w to, ze dwa miesiace przed premiera nic by nie bylo o tym jeszcze slychac. Mieliby malo czasu na reklame. :) Poprawione. ;)

Na co ? Po co? Każdy pecetowiec sra pod siebie z niecierpliwości więc bulenie hajsu w reklame na PC to po prostu głupota. Im mniej będą mówić o wersji PC tym większy będzie szum.

Dokładnie, im mniej mówią tym więcej jest wpisów z możliwą datą premiery gry, a więc większa reklama. Poza tym gra sama siebie reklamuje nawet na tych "starych" konsolach i PC'towcy bardzo dobrze ją sobie pooglądali u kolegów, na streamach, na YT, dlatego (nie)ujawnienie daty premiery tydzień przed nią nie dziwiłby mnie za bardzo.

@BIG nie trzeba być znawcą PR, ani reklamy, aby widzieć każdy news o GTA, czy to o wyniku sprzedaży, czy to właśnie o możliwej/spekulowanej dacie premiery, ale oczywiście nie mówię, że jestem ekspertem w tym temacie, a każda moja wypowiedź jest tylko moją opinią.

youtube.com/watch?v=NvEp11B83wM

1:55 bardzo fajnie to wygląda :P

2:20 bez komentarza

Gdzieś w filmie jak chował się w krzakach przed policją to niebiescy rozjechali pieszego i się nie zatrzymali.

Trochę niedopracowane AI.

Edytowane przez Synergia

22 listopada GTA V na PC 

http://twojepc.pl/graph0/news13/29749_3.jpg

http://www.gameseek.co.uk/pd/VideoGamesycs65a12qv/Grand-Theft-Auto-5-GTA-V-

Tylko żeby wyglądała ładniej.

http://twojepc.pl/graph0/news13/29749_5.jpg

"Czy to pierwszy raz, gdy jakiś sklep robi sobie darmową reklamę? Ile takich akcji było przy okazji GTA, DNF, Diablo 3 i dziesiątek innych gier? Praktycznie nigdy te rewelacje się nie potwierdzają."

Pewnie FAKE

NO GTA

http://farm9.staticflickr.com/8093/8517615658_42eecf8c59_o.jpg

http://farm9.staticflickr.com/8105/8516503915_b4b509e551_o.jpg

Edytowane przez kamar59

Widzę, że gra jest świetna, żałuje tylko, że troszkę za dużo materiałów na YT oglądnąłem, bo by mnie jeszcze więcej zaskoczyło podczas pierwszego spotkania z grą. Ciekawe czy lepiej będzie chodzić na moim sprzęcie, czy na konsolach xd(o ile bede jeszcze taki mial) Ale pewnie po ustawieniu wszystkiego na low+jakaś niższa rozdziałka(a po cichu liczę na 1680x1050, 20 fps wystarczy;p)

Tereny poza miastem świetnie się prezentują, zapierdzielanie tymi drogami, dużo do zwiedzania...

Może wrzuci ktos screena z Mount chiliad? Bardzo lubiłem jeździć na tą górę w SA;D

Przegrałem cały weekend. Grafika- ciężko się szczerze zachwycić ale byłem pod wrażeniem tego na co stać x-klocka. Głównie ze względu na to że gram na rzutniku, co lekko wygładza obraz, jest dobrze. Wygląda zdecydowanie lepiej "w ruchu" choć tekstury bywają tragicznej rozdzielczości a gdy kloca podłączyłem do monitora to wybitnie potrzeba tu AA. Potrafi przyciąć przy wybuchach ale framerate ogólnie jest akceptowalny.

Zbyt szczegółowy fragment wrzucam w spoilery. Nie spojluję jednak zbyt intensywnie. 

Sama miodność gry- rewelacja. Rozkręca się przez dobre dwie godziny. Klimat zacząłem łapać od momentu gdy Michael zaskakuje Franklina i "odwiedza" z nim salon. Kompletnie łyknąłem grę przy szykowaniu się do pierwszego skoku w "diamond heist". Planowanie akcji, wybór opcji ataku (na brutala albo inteligentnie), dobór ekipy + misje przygotowawcze. Natomiast gdy do akcji wkracza Trevor... Satyra na amerykańskich rednecków (how many brothers do you have you inbreed bastards?) i cała masa absurdu- popłynąłem z prądem.

Generalnie uważam że gra jest rewelacyjna. GTA pełną gębą, połowę czasu nie wiesz za co się złapać tyle jest wszystkiego dookoła (ze 2 godziny grałem w tenisa :D). Dialogi (shame drive z żoną michaela ze sklepu), postaci, misje- rewelka. Już wiem że w tej grze spędzę masę czasu. Nie mogę się też doczekać aż wydadzą to na PC bo na konsoli technicznie kuleje. Nie na tyle jednak żeby odstraszyć od tak zacnej gry. 

Haha. Wiele czasu z nim jeszcze nie spędziłem (pomijając to że rozbiłem samolot ze 20 razy przy próbie lądowania). Nie mniej jednak do tego momentu wniósł do rozgrywki trochę chaosu a  to że nie wiadomo czego się po nim spodziewać dodaje grze smaczku. To wszystko + wniesione przez niego odniesienia do BB czy ogólnie pojętego grindhouse- ma u mnie plusa.