Skocz do zawartości

[MULTI] Grand Theft Auto - seria

GTA:V  

380 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto kupił/kupuje GTA:V

• Tak (PS3)
      31
    • Tak (X360)
      19
    • Czekam na PC
      301
    • Nie
      29

Recommended Posts

Ja chyba nie wytrzymam do czasu premiery na PC i kupię wcześniej PS3 :P Mam ogromny sentyment do tej serii, same miłe wspomnienia. I niesamowicie zazdroszczę znajomym że już od rana siedzą i delektują się grą. Nieważne jaka jest grafika itd. na GTA nigdy się nie przejechałem. :)

W zasadzie to miało być pytanie czy mapa jest tak strasznie mała jak się wydaje po Mapce ? :)

Może i dla Ciebie mapa nie ma znaczenia ale dla mnie owszem, strasznie przypadł mi do gustu motyw migracji między trzema miastami i wsią w SA, a na tej mapce mamy w zasadzie jedno miasto tak ?

Graficznie to mogło być nawet i San Andreas, w GTA nigdy nie chodziło sie i nie pryglądało czy pani z naprzeciwka ma trzy czy moze jednak cztery pieprzyki ;)

Nie kupię, po kupnie SimCity czyli super skomplikowanej symulacji ze współpracą miast wdg EA  a dostalismy kawał syfu, gdzie symulować można było tylko nienaturalne korki a miasta nie współpracują ze sobą do dzisiaj dobra, to  zastanawiam się parę razy zanim cokolwiek kupię :D

Edytowane przez bullseye

Hmm nie sądzę....

Nie zauważyłeś pewnej analogi w serii gta?

Było gta SA które dawało ogromny otwarty świat. Nagle wyszło gta 4 na silniku nowsze generacji ale sam gameplay to był krok w tył do czasó gta VC. Miasto/wyspy i obcięta całą masa możliwośći. Teraz wchodzi GtaV i "oddaje nam możliwosć z gta SA i dodaje więcej smaczków). Kolejnym krokiem będzie po prostu grafika next gen za te kilka lat i wtedy dadzą już świat z kilkoma miastami.

Oby tak było :) (jak mówi kolega Synenergia)

Szkoda że jutro rano trzeba wstać bo bym sobie jeszcze przedłużył grę im więcej gram tym bardziej wciąga.

Myślałem że będzie gorzej ale nawet jest lepiej po prostu już się przyzwyczaiłem  :D

effendi- DPD to najgorsza firma kurierska z jaką miałem do czynienia więc się nie dziwie...

Edytowane przez kamil330i

Powiem tak miałem lekkie obawy przed GTA V spowodowane tym że grałem wcześniej na ps3 w saints row the third a ta gra chodziła i wyglądała okropnie. Na całe szczęście moje obawy rozwiało 30 min spędzone w los santos,  gta wygląda bardzo ładnie a zachód słońca jest masakryczny ;D i do tego chodzi płynnie żyć nie umierać. Do tego ogromny świat masa rzeczy do roboty, śmiechowe dialogi dobra muza z radia,możecie się śmiać ale nawet to jak postacie się poruszają jest kozackie ja na to zwracam uwagę. Na razie wkurza mnie tylko kropka od celowania jest za mała i w dzień ja przynajmniej jej nie widzę ;(

No, na DF pokazali jak chodzi płynnie... 20-22 fps :)

I to póki co jedyna bolączka tej gry, uruchomiłem to i czekam aż wyjdzie na platformę "nie-powerpointową" (next-geny, pc)

Ciekawy jestem, czy grając w faktyczną gre na konsoli ( I bez tego słupka wskazującego ilość FPS) narzekał byś tak samo. Ja na swoim kompie jestem przyzwyczajony do wysokich wartości FPS, ale mimo to nie odczuwałem wielkich problemów ze sterowaniem na ps3, naprawdę szybko idzie się przyzwyczaić, najważniejsze, że gra nie ma dużego laga i jest responsywna. Swoją drogą obiektywnie rzecz biorąc chodzi lepiej od GTA4, a z tego co pamiętam to każde gta na playstation chodziło podobnie, poczynając od gta 3. Nigdy to nie były gry z idealną prędkością wyświetlania klatek. Oczywiście jak gra wyjdzie na PC, to wtedy na naprawdę dobrym pc będzie można uzyskać lepszą płynność. Powiem jednak, że nawet na najlepszych GPU, nie zawsze ma się te 60 fps przy 1080p w grach, często jest to mniej. Z uwagi na wygląd gry zakładam, że takie gta 5 bedzie miała większe wymagania od czwórki, gdy już wyjdzie na PC. Tak sobie myślę, że zobaczę jakieś 30-45 fpsów przy max detalach w 1080p na 680GTX. Taki wynik powinien być już lepiej  grywalny jak na konsoli, ponieważ jednak na PC ja przynajmniej dostrzegam problem z lagiem (powodowanym przez sterownik graficzny wymuszający wstępnie prerenderowane klatki), także sam więc nie wiem, czy będę miał dużo lepszy komfort gry.

Edytowane przez kapral.hicks

Na razie wkurza mnie tylko kropka od celowania jest za mała i w dzień ja przynajmniej jej nie widzę ;(

można to zmienić w opcjach ustawiając celownik na złożony.

Na razie grałem jakieś 2-3 godziny i jestem zachwycony :]

Nie wiem jak oni to zrobili ale piątka wygląda pod każdym względem lepiej niż 4, powiem nawet ze zrównuje się ze zmodowaną 4 na pc a może i wygląda  jeszcze lepiej . Płynność  jest lepsza niż w czwórce i właściwie nie zauważyłem żadnych spadków, które przeszkadzałyby w grze. Genialna jest tez animacja postaci. Jak poczęstowałem piąchą jedna z postaci to aż jej okulary spadły:) 

Jedyne co mi przeszkadza to sterowanie, jakoś nie mogę się do niego przyzwyczaić.

Edytowane przez Wulfen