Buryxon 80 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Oka dzieki. sproobuje, wracajac do tematu to tak jak mowilem w Unity po tym patchu 1.2 naprawde fajnie sie gra textury na ultra smaa i FHD graficznie elegancko no i te 25-30 fpsow mi starcza, oczywiscie zdarza sie wiecej, ale niestety FC4 niegrywalne na moim setupie poki co przez te dziwne dropy Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Masakra myslałem ze ten asasin łyka gtxa ale cpu jeszcze bardziej . I5 3570K @ 4.3GHZ jak bocian zabe https://www.dropbox.com/s/gj37b2qog594dmx/2222.jpg?dl=0 troche dziwne jakby waskim gardłem był cpu choć gpu leci na 95 -99 % ale wentylator rozkreca sie max na 800rpm a w far cry 4 na 1000 No tak jak podejrzewałem limitem jest cpu i to zdecydowanie 1920x1080 56 klatek 1024x576 54 kaltki Edytowane 24 Listopada 2014 przez Niuniek7 Cytuj Link to post Share on other sites
dejnus 58 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Albo po prostu skopana optymalizacja i silnik nie potrafi dobrze gospodarować zasobami. Według mnie dalsza dyskusja mija się z celem, nie próbujmy usprawiedliwiać nieudolności twórców gry. Przez to dalej będą nam mogli wmawiać że trzeba niesamowitego sprzętu do tej gry. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 uff przesyłanie fimu na jutube zjada 30% i5-tki acu FHD ultra z fxaa 55 -70fps i spadki podczas filmików na gtx 970 @ 1481/8002mhz https://www.youtube.com/watch?v=XwYo7jbMK84&feature=youtu.be Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Wątpie aby był wąskim gardłem, to dobry cpu u mnie wygląda podczas gry tak: http://i.imgur.com/VpOWn73.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0711 4 Napisano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Gra jest zrypana. Nie widzę innej mozliwości. Jesli i7 4790k + gtx 980 SLI g1 gaming nie potrafi utrzymac 60 fps z FXAA to cos jest nie tak... ( i pomyslec ze to gra wspierana przez nvidie) W prawdzie nie krecilem ani procka ani gtx-ów, ale mimo to taki fps przy tej klasy sprzecie nie powinien miec miejsca. Mowie oczywiście o 1080p.... Pozostaje czekac na patche. Zastanawiają mnie tylko takie filmy : https://www.youtube.com/watch?v=05bpk03y5v8 Sprzet mam podobnej klasy aczkolwiek moj fps rozni sie znacznie... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 u mnie wygląda podczas gry tak: co nic nie mówi jakyś miał 16 watków to by mogło być 25% i tyle samo fps Cytuj Link to post Share on other sites
Buryxon 80 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Tak, u Ciebie wszystko ok. Możesz jeszcze podbić mnożnik turbo, żeby podciągnąć proca. Zawsze to więcej mocy do liczenia fizyki. Chcialbym powrocic jeszcze do tego watku, otoz chyba nie da rady chyba nic wiecej zrobic na mojej plycie glownej, maxymalny dostepny wskaznik konczy sie na 36, i tak tez mam ustawione. Czy to wina plyty glownej ze nie pozwoli na wiecej ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Nie wiem albo 36 albo 38 powinno być . http://img.hwbot.org/u43754/image_id_901458.jpeg moze 38 dla 2 rdzeni Cytuj Link to post Share on other sites
Buryxon 80 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 no na 36 mam x 100 i to jest 3600, chyba jednak moja plyta glowna nie pozwala na wyzsze bo jak mowilem mam tylko do 36 mnoznik w biosie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Nie wie ktoś dlaczego w farcry 4 nie mozna nagrac filmiku przez shadow play? No nie wiem jakim cudem na twojej b75 w ogóle sie dało podnieść . Chyba ze to 3.6 ghz jest dla 1 rdzenia Cytuj Link to post Share on other sites
SUPERKLIKACZ 249 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Ja mam hts 660,i5 4460i,8 gb 1600 mhz i w Unity mam między 25 a 45-50 w1366x768... Wszystko praktycznie na max oprócz AA mam na najnizszym. Zdziwilem sie trochę czytając w mecie jak ludziom chodź... Cytuj Link to post Share on other sites
Buryxon 80 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 No ale co ty porownujesz FHD a 1366x768 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0711 4 Napisano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 https://www.youtube.com/watch?v=abkcG0SYdmg Powiedzcie mi jak Ci ludzie osiagaja taki FPS na gorszym sprzecie? NIc nie rozumiem... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Były pokazane ustawienia? Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Tak, 1080p bez aa, reszta max. Może po prostu wybrał miejsce gdzie gra dobrze chodzi. Testowałem tę grę u siebie z najnowszym patchem oraz ccc 14.11.2 beta i powiem, że na AMD jest dalej tragedia. CPU i jego zegar jak w sygnaturce, gpu też, tylko OC 1150/1600. Są miejsca gdzie gra chodzi ok mimo ogromu detali i są miejsca gdzie nic nie ma i rwie jak po.... Przykładowo z ustawieniami 1080p, fxaa i reszta max są miejsca gdzie można biegać po ulicy czy dachach i mam ~40fps a są takie gdzie nie ma specjalnie dużo do wyświetlania i spada do ~20fps. "Kilka" takich miejsc sprawdziłem dokładnie z włączonym OSD i mając ustawienia jak wyżej miałem ~20fps, użycie procka bardzo dalekie od 100%, użycie gpu ciągle 99%. Ustawiłem 720p i reszta na minimum jakie się dało, uruchomiłem ponownie grę, by na pewno wszystkie zmiany były zastosowane i w tych miejscach fps podskoczył do całych ~23 a użycie gpu dalej 99% i rwie jak głupie. Porażka. Edytowane 24 Listopada 2014 przez MasterBarti Cytuj Link to post Share on other sites
muf18 56 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Brak optymalizacji w sterach amd pod cpu w tej grze się kłania. Gra ma multum rozkazów które zasypuje cpu i je zapycha doszczętnie, proc nie wyrabia, bo nie ma tak mocnego rdzenia, aby temu podołał (conajmniej 2xhaswell) i dużo zyskuje na Szybszych pamięciach. Kolejkowania rozkazów w tej grze nie istnieje, zanim tego nie zrobią można zapomnieć o optymalizacji. No i silnik - widać, stary anvil ma takie nadal ograniczenie, jak w starych assasynach i watch dogs - nie da sie wszystkich akcji wykonywac Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/chaostheory/2014/12/sli_cf/charts/acu_2560.png dawid0711 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Moze to zabrzmi banalnie, ale dopoki ludzie beda kupowac szajs, to tworcy beda widziec ze szajs sie sprzedaje i beda go dalej produkowac... Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0711 4 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Wstawiam opis mojego problemu : Oto filmik przedstawiajacy uzycie GPU w unity. na kanale znajdziecie inne gry ktore chodza swietnie. ( far cry 4, crysis 3) wynik firestrike 18600.... jakies pomysly czemu uzywa tylko 50% gpu w czasie gry a w czasie character customization 100% !!?? https://www.youtube.com/watch?v=qaAENT7yIUc Dlatego mam chory FPS... Wiem ze ogolnie gra jest zle zoptymalizowana itd...aczkolwiek inni uzytkownicy 980 sli maja znacznie wyzszy fps. Zwlaszcza w 1080p. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez dawid0711 Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 może po prostu inni pomijają fakt że zeszli z jakiejś opcji typu MSAA i piszą że wszystko na Ultra Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0711 4 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 może po prostu inni pomijają fakt że zeszli z jakiejś opcji typu MSAA i piszą że wszystko na Ul Tyle ze jak ja wlacze nawet LOW to i tak nie mam stalego 60 fps. Baaaa w niektorych miejcach nie ma roznicy i wciaz jest to 40-50 Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Nie przejmowałbym się, wiem że słono zapłaciłeś za taki tandem z 980tek i że możesz czuć się zawiedziony wydajnością w tej grze, ale jeżeli karty zachowują się normalnie przy innych tytułach oraz uzyskują odpowiednie wyniki w benchmarkach to wszystko jest w porządku, AC Unity to szajs niezoptymalizowany i niedorobiony, filozofia ubisoftu to 30 fps bo tak na konsoli fajnie się gra i jest "bardziej fimowo" a jeśli pecetowcy życzą sobie 60 to niech kombinują bo ich to nie obchodzi do czego sami się przyznali, różnice z wynikami innych ludzi mogą wynikać z wielu czynników ot choćby to że ktoś troche w innym miejscu testowym był albo inna ilość NPC ów była w danym momencie, wpływ na te spadki też pewnie ma procesor bo ta gra mieli wszystkie bebechy i nawet tak wydajny proc jak masz może nie być w stanie zapewnić 60 fps, zawsze z Assasynami były problemy więc po prostu się nie przejmuj i nie kupuj syfu od Ubi aż nie zaczną robić dobrze zoptymalizowanych gier, bo im więcej oni zarobią tym bardziej utwierdzą się w przekonaniu że można społeczność graczy PC olewać i dawać im takie techniczne babole Edytowane 22 Grudnia 2014 przez jarnuszkiewiczm 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kosiarz66 46 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Nie przejmowałbym się, wiem że słono zapłaciłeś za taki tandem z 980tek i że możesz czuć się zawiedziony wydajnością w tej grze, ale jeżeli karty zachowują się normalnie przy innych tytułach oraz uzyskują odpowiednie wyniki w benchmarkach to wszystko jest w porządku, AC Unity to szajs niezoptymalizowany i niedorobiony, filozofia ubisoftu to 30 fps bo tak na konsoli fajnie się gra i jest "bardziej fimowo" a jeśli pecetowcy życzą sobie 60 to niech kombinują bo ich to nie obchodzi do czego sami się przyznali, różnice z wynikami innych ludzi mogą wynikać z wielu czynników ot choćby to że ktoś troche w innym miejscu testowym był albo inna ilość NPC ów była w danym momencie, wpływ na te spadki też pewnie ma procesor bo ta gra mieli wszystkie bebechy i nawet tak wydajny proc jak masz może nie być w stanie zapewnić 60 fps, zawsze z Assasynami były problemy więc po prostu się nie przejmuj i nie kupuj syfu od Ubi aż nie zaczną robić dobrze zoptymalizowanych gier, bo im więcej oni zarobią tym bardziej utwierdzą się w przekonaniu że można społeczność graczy PC olewać i dawać im takie techniczne babole Popieram w 100% ja sam latam teraz na i7 4790k oc 4.7plus dwa podkrecone mocno gtx 780 ti w wersji rog matrix i tez u mnie spada z 60 fp-sów coś jest nie tak z tą grą w wiekszych zadymach 30 pare klatek Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0711 4 Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Popieram w 100% ja sam latam teraz na i7 4790k oc 4.7plus dwa podkrecone mocno gtx 780 ti w wersji rog matrix i tez u mnie spada z 60 fp-sów coś jest nie tak z tą grą w wiekszych zadymach 30 pare klatek Dziekuje w takim razie wszytkim za pomocne komentarze i porady. Odkładam Assasins creed unity gdyz nie mam sił głowić się nad wydajnością tej gry....A szkoda bo gra jest NAPRAWDE przyjemna i klimatyczna! Trzeba miec zrytą banie zeby gre z takim potencjałem spie*****ć. Jeszcze tylko jedna sprawa. Temperatura mojej gornej g1 gaming w mojej dosc malej budzie siega 70-72 stopni. Czy jest to bezpiczna i normalna temperatura. Dolna karta kolo 58-60 stopni. Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts