bzyku95 0 Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) Informacje na temat produktu Kategoria produktu Graphics Card Nazwa modelu GV-N770OC-2GD BIOS Ver. 02/28/13 09:56:55 Ver: 04.06.05 Wersja sterownika 344.75 / 344.60 Miejsce zakupu www.agito.pl Producent płyty głównej GIGABYTE Model płyty głównej GTX 770 2GB System operacyjny Win 7 64-bit Service Pack 1 Mam problem z moją kartą graficzną. Jak odpalam komputer, czasami na monitorze pojawia się napis 'brak sygnału' wtedy muszę uruchomić go ponownie raz, lub kilka razy i wszystko działa. Ostatnio jak włączyłem komputer zobaczyłem na ekranie coś takiego (patrz załącznik), po restarcie występowało w różnych kolorach, a czasem po prostu był 'black screen'. Sprawdzałem kartę na 2 różnych monitorach, na kablach DVI i HDMI, przeskanowałem komputer Malwarebytes Anti-Malware Premium. Zmieniłem pastę termoprzewodzącą na GPU. Nic nie pomogło, teraz używam zintegrowanej karty graficznej i nie ma żadnych problemów. Wklejam to co wysłałem do serwisu Gigabyte może ktoś tutaj udzieli mi odpowiedzi szybciej (na to liczę, zdjęcie z załącznika pod dołem) http://i.imgur.com/OzLvayj.jpg Edytowane 20 Listopada 2014 przez bzyku95 Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) Taki rzeczy często się dzieją przy uszkodzonym kablu VGA ale w Twoim przypadku to raczej po prostu uwalona karta graficzna. Edytowane 20 Listopada 2014 przez limera1n Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Lub sterowniki dostały szału. Cytuj Link to post Share on other sites
bzyku95 0 Napisano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Lub sterowniki dostały szału. Próbowałem z dwoma najnowszymi oficjalnymi wersjami od Nvidii, więc to raczej odrzucam. Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) To spróbuj ze starszymi albo z tymi które dostałeś na płytce z kartą. Nie zapomnij wcześniej wywalić wszystkie stery poprzez DDU Edytowane 20 Listopada 2014 przez PatrykT Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts