cieciurka1 1 Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 (edytowane) Witam, na wstępie zaznaczę jeśli masz zamiar napisać "kup RaZeRy" to wyjdź . Szukam amp+dac do słuchawek dt990 zewnetrznego lub karte dźwiękową. Teraz mam integre SoundBlastera na mobie asus maximus gene z. DT990 mają być 600 lub 250ohm'owe ciągle nwm które . Muszę je czymś napędzić głównie będę na nich grał i słuchał muzyki. Zastanawiam się nad O2 i ODAC lub np Shit Magni+Modi lub jakąś lampe. Nie wiem czy to rozwiązanie sprawdzi się w grach, bo w muzyce napewno tak. Mogę kupić i podłączyć jakąś dźwiękówke typu Xonar. Co lepsze? Budżet do 600zł. Nie wiem również co myśleć o tych systemach typu Dolby. Chciałbym poczuć jak najlepsze wrażenia w grach i muzyce oraz przestrzenosc np BF/CoD/CS :D . Edytowane 18 Listopada 2014 przez cieciurka1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Jak kupisz 600-ki to nie wiem co Ci to napędzi w tymn budżecie, 250-ki też słabo (to znaczy zagra, ale zapsu mocy za wiele nie będzie). Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Xonar Essence jeszcze jako tako je napędzi ,choć taki O2 i ODAC bedzie scenicznie oraz dynamicznie lepszy. Nie pisząc już o trochę lepszym wzmkau. Fajny jeszcze jest lampowy Aune T1 ale to droższa inwestycja. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cieciurka1 1 Napisano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 No właśnie chyba źle mnie odebraliście. Mogę kupić DT990 za 600zł +do tego dokupić amp+dac za jakieś 600zł Schiit magni+modi to 600zł ODAC+O2 to samo Aune T1 też około 600zł lub Xonar. I zastanawiam się co z tego wybrać do gier i muzyki. Podobno dobre stereo jest lepsze w grach od tych Dolby i innych systemow nie wiem co o tym myśleć. Wydawało mi się, że taka lampa na która już wcześniej myślałem Aune T1 da sobie rade z 600ohm i będzie to wtedy lepszy wybor niż 250ohm. Wiem że taka lampa to najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o muzyke, jednak w sumie gry to ta nadrzędna rzecz. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 (edytowane) Pomijając to, że coś mocno zaniżasz ceny to w kwesti technicznej nie zmienisz faktu, że 600OHm mimo gwarantowanej przez producentów współpracy z ww. urządzeniami jest po prostu trudnym obciążeniem i IMO nie będą w pełni wykorzystane możliwości tych słuchawek. Do tego trzeba porządnej elektrowni, najlepiej w klasie A. Ostatnio miałem okazję słuchać Audinsta MX2 z moimi DT990Pro/250 i powiem Ci, że przekaz był bardzo energetyczny, świetnie to grało nie mniej zapasu mocy zbyt wielkiego nie było. Co prawda gdybym użył słuchawek w wersji 600OHm to akurat Audinst ma zworkę umożliwiającą zwiększenie wzmocnienia, nie mniej jakoś nie wyobrażam sobie żeby dało to lepsze efekty niż 250OHm w ustawienia standardowym. Popatrz sobie w specyfikacje wymienionych przez Ciebie wzmacniaczy - jakie mają ograniczenia prądowe przy 600OHm obciązenia - realna moc spada <100mW a praca przy warunkach granicznych zawsze oznacza wzrost THD. Zasadniczo przy takim ograniczeniu budżetowym kupiłbym wersję 250OHm, do 600-ki warto już mieć coś pokroju Shiit Asgard. Edytowane 19 Listopada 2014 przez cooger 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cieciurka1 1 Napisano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Dzięki więc jednego jestem pewny biore 250 Wezmę Pro chyba, że premium się trafi jakiś tani (wygodniejsze). Nadal nwm co z amp/dac ;D Ceny zaniżam ponieważ w takich cenach uda mi się je dostać. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafi0 6 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Chłopie skąd Ty bierzesz O2 +ODAC za 600 zł? Świetna okazja, kup kilka sztuk i za 1000zł sprzedaż od razu. Cytuj Link to post Share on other sites
cieciurka1 1 Napisano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Teraz o2+odac jest po 900, ale jeszcze miech temu szukałem ofert i cos w okolicach 700-800zł dało rade kupić. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafi0 6 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 W Polsce ciężko znaleźć, w Warszawie znalazłem nówkę za 1200 zł, W USA jest za 299 dolarów Cytuj Link to post Share on other sites
cieciurka1 1 Napisano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Gadamy o cenach O2 czy raczej o tym co powinienem wybrac pod DT990 250ohm? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Wiem że taka lampa to najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o muzyke, jednak w sumie gry to ta nadrzędna rzecz. Aune T1 generuje scenę, która w 100% wystarczy do gier. Także o to bym się nie martwił,mieliśmy tutaj pewnego forumowicza, który używał taki zestaw był bardzo zadowolony. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cieciurka1 1 Napisano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Wow to świetnie Czyli w takich fpsach bez problemu? Myślisz, że ta lampa lepsza od tych innych amp i daców? Jak ogólnie to powinienem to skonfigurować, podłączyć optycznym i dźwięk będzie szedł przez karte do ampa i czy dźwiękówka nie będzie jakoś na to negatywnie wplywac? Jak to skonfigurować w systemie i w grach? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie adivxv 2880 Napisano 20 Listopada 2014 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Wow to świetnie Czyli w takich fpsach bez problemu? tak, obejdzie się bez problemu. Myślisz, że ta lampa lepsza od tych innych amp i daców? czy lepszą ? to jest kwestia gustu ale nie ulega wątpliwości, że to sprzęt wart polecenia. Ładnie zgra się z DT. Jak ogólnie to powinienem to skonfigurować podłączysz od płyty głównej, karta nie będzie mieć dużego znaczenia. Jak to skonfigurować w systemie i w grach? nic nie trzeba konfigurować, podłączasz i grasz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cieciurka1 1 Napisano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Heh, miło, że odpowiedziałeś. Oczywiście za wszystkie odp po plusie. Napewno przyszłym poszukiwaczą sprzętu pod dt990 się temat również przyda. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts