pilaś 0 Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Witam. Zamierzam kupić komputer stacjonarny. I tu nasuwa się pytanie, odnośnie procesora. Kupić teraz haswella,czy czekać na broadwella albo na skylake'a? Bardzo mi na tym zależy, ponieważ nie zamierzam "wtopić" pieniędzy w coś co zaraz może być przestarzałe, i nie wiem czy jest sens jeszcze czekać około pół roku. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Wszystko zależy od zastosowania i budżetu.Dla jednego c2d z DDR2 jest wystarczające, inny potrzebuje AVX do pracy, a trzeci to gejmer w pogoni za cyferkami. Sorry, ale nie mam kryształowej kuli na stanie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
stalkerpl 129 Napisano 15 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 jezeli jest ci potrzebny komputer to kupujesz, procesory skylake chyba dopiero beda pod koniec przyszłego roku jak nie zalicza jakiegoś opóźnienia, z takim myśleniem możesz czekać do śmierci Cytuj Link to post Share on other sites
pr000 24 Napisano 15 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Znając politykę intela to wydajność będzie max +10%. I tak żaden komputer nie starczy na powiedzmy 3 lata, chociaż patrząc kiedy była premiera i5 2500k... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts