mbe13 444 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Wiedziałem że nie odpowiesz. Dno. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Nie będę ciągnął tematu z osobnikiem, który jest ślepo zapatrzony w jednym kierunku do tego stopnia, że wkleja sobie logo swojej "miłości" do avka! Twoją wypowiedź "Co ci po sterach jak hardware jest kulawy". zachowam sobie do czasu pojawienia się pierwszych gier z DX12 w tym Ashes of Singularity i w odpowiednim momencie przytoczę - wtedy się pośmiejemy ze słabego "hardware" Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Słuchaj pajacu. Ja odnosilem się ogolnie że jeśli karta np muzyczna czegoś nie obsługują to ster tego nie naprawi. Ty odrazu dopisales sobie ideologie do swojego zielonego bożka. / zachowuj się kulturalnie wobec innych użytkowników forum! / worm Edytowane 8 Września 2015 przez worm Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Hej hej zmień ten post zanim się mst dowali. Cytuj Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 @@mbe13, Jestem coraz bardziej przekonany o tym, że trolujesz albo działasz na zlecenie. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Nvidi ? Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 @@mbe13, Jestem coraz bardziej przekonany o tym, że trolujesz albo działasz na zlecenie. Na zlecenie pizzy hut... Cytuj Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 A chociaż pojesz za darmo ? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
JanuszTracz 2 Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 http://gry.onet.pl/zapowiedzi/fable-legends-juz-gralismy-basniowa-seria-przeszla-spora-rewolucje/ewyhmm Co jest? Goście z Onetu grali sobie w Fable, a tu nadal nie ma żadnych testów GPU z owej gry? Pomimo wzajemnych oskarżeń obydwie architektury bardzo sprawnie poradziły sobie z grą studia Lionhead. Tylko to jest napisane... Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 http://gry.onet.pl/zapowiedzi/fable-legends-juz-gralismy-basniowa-seria-przeszla-spora-rewolucje/ewyhmm Co jest? Goście z Onetu grali sobie w Fable, a tu nadal nie ma żadnych testów GPU z owej gry? Testy będziesz miał za miesiąc. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) Jestem coraz bardziej przekonany o tym, że trolujesz albo działasz na zlecenie. Nie działa na żadne zlecenie jest po prostu obiektywny czego brak większości tutaj obecnym, jest troll który nie zna angielskiego a cały czas przysyła na potwierdzenie jego słów jakieś cytaty które tłumaczył pewnie w translatorze, potem pyta się go o prostą rzecz "Obsługa natywna", proste słowo a nie potrafi odpowiedzieć i wylatuje z jakimiś głupotami. Zieloni go nie zbanują bo sami są fanboyami i korzystają tylko z kart nv, ale jeszcze trochę i bokiem im to wyjdzie Edytowane 10 Września 2015 przez Ragnar Lothbrok Cytuj Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) Zieloni go nie zbanują bo sami są fanboyami i korzystają tylko z kart nv, ale jeszcze trochę i bokiem im to wyjdzie O Matko, to tylko karta graficzna. Nie nerka , albo pluco. Jak bedzie kicha z Nvidia to sie sprzeda i kupi AMD. Nawet pewnie nie trzeba bedzie dokladac bo "zielone" karty sie lepiej sprzedaja i trzymaja cene niz rownarzedne AMD. Co tu gadac , w tej wlasnie chwili to wlasnie Maxwell jest najlepsza architektura do grania i tyle. Jutro moze sie to zmienic, ale trzeba wiecej niz jeden benchmark z jakiejs drugorzednej RTS. Amd nie ma nic teraz poza tym ze ich wiekowy CGN nagle dostal teoretycznego kopa w DX12, praktycznie nie ma jeszcze co mowic . Fury ma za malo Vramu, R9 390/x to swietna karta 2 lata temu, albo jako uzywany R9 290/x ,teraz to prondozerny, goracy antyk. Moze R9 Nano to cos ciekawego. Jak AMD wypusci cos godnego uwagi to pierwszy sie w kolejce ustawie. Edytowane 10 Września 2015 przez keczu Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Czyli już sam fakt, że posiadam kartę od zielonych, czyni mnie fanboyem? Czesiu jak zwykle w formie. Posiadam lodówkę Samsunga, więc od dzisiaj jestem też fanboyem Samsunga. Czesiu jest tylko dwóch fanboysów na tym forum - ty i DjXbeat. Tylko wy dwaj zaginacie rzeczywistość i kłócicie się o reczy, o których nie macie pojęcia. Wybór karty jest zależny od preferencji. Mi akurat pasuje Nvidia, ale to nie oznacza, że AMD jest dla mnie złem. Wbij to sobie do głowy. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) jest po prostu obiektywny Ja uważam, że nie jest. Fomułuje bardzo jednoznaczne stwierdzenia na podstawie jednego benchmarku i całego zamieszania, które się wokół tego strzorzyło. Każdy chce coś ugrać. Studio Oxide ma darmową reklamę, AMD może dowalić konkurecji, zieloni muszą się bronić, a trole i prowokanci różnej maści szaleją. Ja wolę być bardziej zachowawczy i zanim napiszę, że jakaś karta jest lub nie jest zgodna z DX12 z uwzględnieniem Async Shaders, a przede wszystkim jakie to będzie miało wpływ na wydajność, to wolę poczekać na prawdziwe testy w grach. Edytowane 11 Września 2015 przez jorginto 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) ... fakt, że posiadam kartę od zielonych, czyni mnie fanboyem ... Nie mam zamiaru nikogo obrazić, a mój post ma charakter czysto humorystycznty Poniżej przedstawię objawienie Czesia. http://images67.fotosik.pl/1171/bd50bd9bd59360d2.jpg mst mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe ? Nie mogłem wytrzymać Ja jestem tego samego zdania co kilka osób wyżej, mianowicie: poczekamy, zobaczymy... Edytowane 11 Września 2015 przez MasterBarti 6 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Czesiu jest tylko dwóch fanboysów na tym forum - ty i DjXbeat. Tylko wy dwaj zaginacie rzeczywistość i kłócicie się o reczy, o których nie macie pojęcia. Wybór karty jest zależny od preferencji. Mi akurat pasuje Nvidia, ale to nie oznacza, że AMD jest dla mnie złem. Wbij to sobie do głowy. Chyba już nie pamiętasz swoich wcześniejszych wypowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
AdiPL 19 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Czy HTC One M7, na którym wszystko chodzi jest złym wyborem, jeżeli wyszedł dajmy na to Samsung S5, którego ktoś tam kupił? "HTC jest na dzień dzisiejszy dobry, Samsung to g*wno" "Samsung najlepiej się sprzedaje!! Ale z Ciebie fanboy. HTC to szmelc, z resztą potwierdzeniem jest bliskie bankructwo tej firmy" (Dla mnie obie firmy są OK, tak dla zobrazowania sytuacji napisałem) Tak mniej więcej wygląda tutaj dyskusja o R9 390 i GTX 970 (pomijam fakt, że to dyskusja o tej pierwszej). Dajcie sobie siana. Niech każdy uszanuje zdanie drugiego i tyle. Zarówno R9 390 jak i 970 to dobry wybór. Kwestia rozpatrywania, co dla kogo lepsze, to tak, jak dla jednego lepszym wyborem będzie dajmy na to Honda Jazz, dla drugiego Hyundai i30. Dla pierwszego auto do miasta, dla drugiego na trasę. I jedno i drugie auto dobre. Wyjdą gry pod DX12 to będziecie rozpatrywać do jest lepsze do DX12 a co do DX11, albo co jest w ogóle lepsze. Edytowane 11 Września 2015 przez AdiPL Cytuj Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Kwestia rozpatrywania, co dla kogo lepsze, Przecież my nie rozmawiamy na ten temat. Raczej nie prześledziłeś kilku ostatnich stron tego wątku. Cytuj Link to post Share on other sites
AdiPL 19 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Wiem o czym rozmawiacie, śledzę sporo stron z tego tematu Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Czesiu jest tylko dwóch fanboysów na tym forum - ty i DjXbeat. Tylko wy dwaj zaginacie rzeczywistość i kłócicie się o reczy, o których nie macie pojęcia. Wybór karty jest zależny od preferencji. Mi akurat pasuje Nvidia, ale to nie oznacza, że AMD jest dla mnie złem. Wbij to sobie do głowy. Gdybyś zamiast mnie wstawił mbe13 to przybił bym Ci piątkę a tak będę się bronił bo nie lobbuje za żadnym obozem a to co siedzi u mnie w obudowie (nv or amd) nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia bo mam kryteria według, który kupuje sprzęt i będę się ich trzymał. Podejrzewam, że według tych samych kryteriów Ty zakupujesz swój sprzęt ale to nie temat na takie dyskusje. Cała afera z DX12 rozpętała się po wpisie użytkownika Kollock na forum overclock.net. Portale i użytkownicy prześcigali się w cytowaniu jego postu co w efekcie doprowadziło do powstania wielu nie prawdziwych informacji. Ten sam użytkownik w późniejszym czasie napisał również informację o tym, że sterowniki nv nie mają zaimplementowanej pełnej obsługi Async Compute i z tego wynikała słaba wydajność w Ashes of Signulairty Teraz się pytam czemu osoby "Obiektywne", które wcześniej cytowały pierwszą wypowiedź Kollock'a i na jej podstawie nawet odradzały zakup kart nv tłumacząc, że nie mają wszystkich funkcji dx12 teraz nie cytują jego kolejnej wypowiedzi? Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Czytają. Jednak każdy rozsadny użytkownik bierze poprawkę na oszustwa NV. Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 @UP Pisząc brzydko "mnie to wali" czy to jest oszustwo czy nie bo dla mnie liczy się końcowy efekt czyli "wydajność". Jeżeli ten aspekt będzie zachowany to sprawa oszustwa dla mnie jest nie istotna tak samo jak sprawa programowego/sprzętowego wsparcia. Ma być wydajnie i tyle! Jeżeli okaże się, że wydajność będzie słabsza niż u konkurencji to nie widzę żadnych przeszkód by zmienić kartę na coś ze stajni amd. Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Czytają. Jednak każdy rozsadny użytkownik bierze poprawkę na oszustwa NV. Ile jeszcze będziemy to wałkować? Robi się to nudne. Cytuj Link to post Share on other sites
Wolnyfull 77 Napisano 12 Września 2015 Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Ma ktoś problem z sterownikiem 15.7? a dokładnie z blue screen"ami po zaktualizowaniu w lipcu do tej pory pojawiły się 2 razy. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 12 Września 2015 Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Ja nie mam. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts