Skocz do zawartości

Komputer do 1600zł dla GRACZA !

Recommended Posts

Proszę nie kłócić się co lepsze ! 

To jest prośba złożenia zestawu a nie sporu amd czy intel. !

Posiadam tablet ;) Ale ja pc chce do gier ;o Widzę że ktoś tematu nie przeczytał !

GRAABI najwidoczniej nie rozumie iż ów post odnosi się WYŁĄCZNIE komputera opartego na procesorze od AMD i na siłę będzie chciał udowodnić że nawet Celeron może stawać w szranki z FXami.

Ja mam zgoła odmienne zdanie i uważam iż AMD wcale nie ustępuje w tym przedziale cenowym Intelowi.

Przedstawiłem swoją propozycję, wybór i tak należy do Ciebie.

Co powiecie na mój zestaw

Procesor:Intel i5-2500k

Płyta:Msi b76ma-e33

Grafika:Chyba MSI r9 XXX

Zasilacz:Zasilacz Corsair VS Series 450W 80PLUS

Dysk:http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=46364

Ram:http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=41513

Obudowa:http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=58398

Kiedyś kupie:SSD 120gb

Edytowane przez Sh4ke

Celeron może stawać w szranki z FXami.

%-) %-) %-) %-)

http://i.imgur.com/njeO3Eh.png

Całość

http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/focus/cpu2013/def/gry.png

Zasilacz nie powala,sugerowałbym dopłatę do Anteca VP 500/Corsaira VS 450W.

• Popieram 1

GRAABI najwidoczniej nie rozumie iż ów post odnosi się WYŁĄCZNIE komputera opartego na procesorze od AMD i na siłę będzie chciał udowodnić że nawet Celeron może stawać w szranki z FXami.

Ja mam zgoła odmienne zdanie i uważam iż AMD wcale nie ustępuje w tym przedziale cenowym Intelowi.

Przedstawiłem swoją propozycję, wybór i tak należy do Ciebie.

ale ja chyba biore intela ;/

Zmień ten noname zasilacz

ok wezme Zasilacz Corsair VS Series 450W 80PLUS

Tak w ogóle nie kupuj w kurtmedii.

Za ile możesz wyrwać tego 2500K?

wezme Zasilacz Corsair VS Series 450W 80PLUS wydaje mi sie ze dam rade w granicach 400zł + płytka od msi za 100 matx nie bede krecil na razie on chyba nawet mnoznika nie ma odblokowanego.

ale ja chyba biore intela ;/

Twój wybór. Tylko zastanów się co bardziej się opłaca. Inwestowanie w Intela i zmiana płyty przy każdej kolejnej przebudowie komputera, czy może lepiej AMD i perspektywa rozbudowy po kilku latach. A pamiętaj że AMD zapowiedziało wsparcie zarówno dla podstawki AM3+ jaki i FM2+.

Co się bardziej opłaca?

%-) %-) %-) %-)

http://i.imgur.com/njeO3Eh.png

Akurat w testach na ultra-intelowskim PClabie do każdego procesora AMD należy doliczyć ok 5-10% do wydajności, także mnie akurat tym zestawieniem nie przekoanłeś.

Tylko tyle?

Przecież ultra intelowscy,fanatyczni i zaślepieni wyższością intela redaktorzy mogli zaniżać wyniki AMD o znacznie większe liczby.

Spokojnie, nie dam się sprowokować, więc odpuść sobie sarkazmy. Prawda jest taka że test jest pod tego kto więcej za niego zapłaci. Testy są po to aby towar się sprzedawał, AMD też musi dawać w łapę aby dany test zachęcił do kupowania ich produktów, tyle że Intel robi to na sakle masową, i dlatego tacy jak Ty (nastawieni wyłacznie na zysk) nigdy nie dogadają się z takimi jak ja (zwolennikami zdrowej konkurencji oraz wrogami monopolizacji rynku).

Jakiej konkurencji?

Na rynku procesorów od pewnego czasu panuje już monopol i nic nie zapowiada,aby miał się to zmienić.

Wystarczy spojrzeć na postawę AMD zamiast pójść w nową podstawkę i inną architekturę,odswieżają niezbyt udane FXy.

• Popieram 5

@@Michudrum, nikt, kto tutaj pomaga nie dostaje za to pieniędzy, więc daruj sobie takie oszczerstwa.

Z Twojego punktu widzenia wychodzi na to, że świat kręci się wokół pieniądza i wszystko jest związane z pieniądzem.

Nie chcesz, nie czytaj testów na dużych portalach, ale w sieci masz mnóstwo prywatnych blogów, testów, które tylko potwierdzają ich wyniki...

Prawda jest taka że test jest pod tego kto więcej za niego zapłaci.

Proszę o jakieś oficjalne info w tej sprawie ...

Testy są po to aby towar się sprzedawał

Uważaj co mówisz bo za takie coś można dostać po łapach. Są testy sponsorowane ale są i też takie które to z kasą nie mają nic wspólnego

AMD też musi dawać w łapę aby dany test zachęcił do kupowania ich produktów, tyle że Intel robi to na sakle masową

Kolego patrz Kodeks Karny art 212 § 1. Takie pierdoły zachowaj tylko i wyłącznie dla siebie. Jeszcze tego brakowało aby szczekać o wręczaniu łapówek przez AMD oraz Intela na publicznym forum

i dlatego tacy jak Ty (nastawieni wyłacznie na zysk) nigdy nie dogadają się z takimi jak ja (zwolennikami zdrowej konkurencji oraz wrogami monopolizacji rynku)

Co Ty z Greenpeace ? 

A pamiętaj że AMD zapowiedziało wsparcie zarówno dla podstawki AM3+ jaki i FM2+.

Heh żałosne. I co oni na to wypuszczą ? Mocniej podkręcone fabrycznie dotychczasowe modele CPU ? Znasz oficjalne stanowisko AMD w sprawie AM3+ ? Oni sami kiedyś powiedzieli, że z tą podstawką nie są w stanie rywalizować z Intelem i że podstawka ta ich bardzo ogranicza.  

Procesor: AMD Athlon 860K

Testy gdzie ? Porównanie do 2 dwóch rdzenie Intela gdzie ? Wiesz w ogóle coś o wydajności tego CPU ?? Gdzie argumenty ? 

• Popieram 4

Autorze jak wygląda zestaw na chwile obecną?

Jeszcze nic ale płytę msi zaraz opłacę i chyba odbudowe ?

ale o co ten shitstorm, bierz zestaw GRAABIEGO z bodajże drugiego postu na 1 stronie i tyle 

Ten mój patrzałeś ? :-] Mój wydaje się najlepszy ze wszystkich.

Brać płytke ? Socket 1555 na i5-2400,2500. 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...