GRAABI 7278 Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 APU + 290? czyszczeniu ich portfeli Intel na chwile obecną nie ma konkurencji ze strony AMD-taka jest prawda,wiec może pozwolić sobie na kosmiczne ceny. Link to post Share on other sites
marcinik 21 Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 http://www.youtube.com/watch?v=K89kor-fY6A Ładnie to wygląda Link to post Share on other sites
Sh4ke 0 Napisano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 http://www.youtube.com/watch?v=K89kor-fY6A Ładnie to wygląda Taki komputer jest za 2500zł jak nie więcej więc nie wchodź mi do domu z gównem okey ? Link to post Share on other sites
marcinik 21 Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Za 1600 pozwolę ci źe najtaniej kupisz PS4 1 Link to post Share on other sites
Michudrum 3 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Proszę nie kłócić się co lepsze ! To jest prośba złożenia zestawu a nie sporu amd czy intel. ! Posiadam tablet Ale ja pc chce do gier ;o Widzę że ktoś tematu nie przeczytał ! GRAABI najwidoczniej nie rozumie iż ów post odnosi się WYŁĄCZNIE komputera opartego na procesorze od AMD i na siłę będzie chciał udowodnić że nawet Celeron może stawać w szranki z FXami. Ja mam zgoła odmienne zdanie i uważam iż AMD wcale nie ustępuje w tym przedziale cenowym Intelowi. Przedstawiłem swoją propozycję, wybór i tak należy do Ciebie. Link to post Share on other sites
Sh4ke 0 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Co powiecie na mój zestaw Procesor:Intel i5-2500k Płyta:Msi b76ma-e33 Grafika:Chyba MSI r9 XXX Zasilacz:Zasilacz Corsair VS Series 450W 80PLUS Dysk:http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=46364 Ram:http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=41513 Obudowa:http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=58398 Kiedyś kupie:SSD 120gb Edytowane 11 Listopada 2014 przez Sh4ke Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Celeron może stawać w szranki z FXami. %-) %-) http://i.imgur.com/njeO3Eh.png Całość http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/focus/cpu2013/def/gry.png Zasilacz nie powala,sugerowałbym dopłatę do Anteca VP 500/Corsaira VS 450W. 1 Link to post Share on other sites
stiffmeister 28 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Zmień ten noname zasilacz Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Tak w ogóle nie kupuj w kurtmedii. Za ile możesz wyrwać tego 2500K? Link to post Share on other sites
Sh4ke 0 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 GRAABI najwidoczniej nie rozumie iż ów post odnosi się WYŁĄCZNIE komputera opartego na procesorze od AMD i na siłę będzie chciał udowodnić że nawet Celeron może stawać w szranki z FXami. Ja mam zgoła odmienne zdanie i uważam iż AMD wcale nie ustępuje w tym przedziale cenowym Intelowi. Przedstawiłem swoją propozycję, wybór i tak należy do Ciebie. ale ja chyba biore intela ;/ Zmień ten noname zasilacz ok wezme Zasilacz Corsair VS Series 450W 80PLUS Tak w ogóle nie kupuj w kurtmedii. Za ile możesz wyrwać tego 2500K? wezme Zasilacz Corsair VS Series 450W 80PLUS wydaje mi sie ze dam rade w granicach 400zł + płytka od msi za 100 matx nie bede krecil na razie on chyba nawet mnoznika nie ma odblokowanego. Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Procki z K na końcu (od intela) mają odblokowany mnożnik, z tym,że na mobasie z chipsetem B75 pozbawisz się możliwości OC. Link to post Share on other sites
Sh4ke 0 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Procki z K na końcu (od intela) mają odblokowany mnożnik, z tym,że na mobasie z chipsetem B75 pozbawisz się możliwości OC. płyta będzie przelotnie bo kasy mi braknie na porządne gpu. Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Jakie GPU planujesz wsadzić? Bo z Korsarzem 450W nie licz na więcej niż 760 czy maksymalnie 280. Link to post Share on other sites
Michudrum 3 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 ale ja chyba biore intela ;/ Twój wybór. Tylko zastanów się co bardziej się opłaca. Inwestowanie w Intela i zmiana płyty przy każdej kolejnej przebudowie komputera, czy może lepiej AMD i perspektywa rozbudowy po kilku latach. A pamiętaj że AMD zapowiedziało wsparcie zarówno dla podstawki AM3+ jaki i FM2+. Co się bardziej opłaca? %-) %-) http://i.imgur.com/njeO3Eh.png Akurat w testach na ultra-intelowskim PClabie do każdego procesora AMD należy doliczyć ok 5-10% do wydajności, także mnie akurat tym zestawieniem nie przekoanłeś. Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 należy doliczyć ok 5-10% do wydajności Tylko tyle? Przecież ultra intelowscy,fanatyczni i zaślepieni wyższością intela redaktorzy mogli zaniżać wyniki AMD o znacznie większe liczby. 3 Link to post Share on other sites
Michudrum 3 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Tylko tyle? Przecież ultra intelowscy,fanatyczni i zaślepieni wyższością intela redaktorzy mogli zaniżać wyniki AMD o znacznie większe liczby. Spokojnie, nie dam się sprowokować, więc odpuść sobie sarkazmy. Prawda jest taka że test jest pod tego kto więcej za niego zapłaci. Testy są po to aby towar się sprzedawał, AMD też musi dawać w łapę aby dany test zachęcił do kupowania ich produktów, tyle że Intel robi to na sakle masową, i dlatego tacy jak Ty (nastawieni wyłacznie na zysk) nigdy nie dogadają się z takimi jak ja (zwolennikami zdrowej konkurencji oraz wrogami monopolizacji rynku). Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Jakiej konkurencji? Na rynku procesorów od pewnego czasu panuje już monopol i nic nie zapowiada,aby miał się to zmienić. Wystarczy spojrzeć na postawę AMD zamiast pójść w nową podstawkę i inną architekturę,odswieżają niezbyt udane FXy. 5 Link to post Share on other sites
Sh4ke 0 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Ziomki nie kłócimy się ! Oceniamy mój zestaw ! Za 1600 pozwolę ci źe najtaniej kupisz PS4 Ale ja chce komputer. Link to post Share on other sites
Blashix 137 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Bo procki FX to są bardziej pod rendering niż pod wydajność w grach dlatego i3 lepszy. Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Autorze jak wygląda zestaw na chwile obecną? Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 @@Michudrum, nikt, kto tutaj pomaga nie dostaje za to pieniędzy, więc daruj sobie takie oszczerstwa. Z Twojego punktu widzenia wychodzi na to, że świat kręci się wokół pieniądza i wszystko jest związane z pieniądzem. Nie chcesz, nie czytaj testów na dużych portalach, ale w sieci masz mnóstwo prywatnych blogów, testów, które tylko potwierdzają ich wyniki... Link to post Share on other sites
ifter 552 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 ale o co ten shitstorm, bierz zestaw GRAABIEGO z bodajże drugiego postu na 1 stronie i tyle Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Prawda jest taka że test jest pod tego kto więcej za niego zapłaci. Proszę o jakieś oficjalne info w tej sprawie ... Testy są po to aby towar się sprzedawał Uważaj co mówisz bo za takie coś można dostać po łapach. Są testy sponsorowane ale są i też takie które to z kasą nie mają nic wspólnego AMD też musi dawać w łapę aby dany test zachęcił do kupowania ich produktów, tyle że Intel robi to na sakle masową Kolego patrz Kodeks Karny art 212 § 1. Takie pierdoły zachowaj tylko i wyłącznie dla siebie. Jeszcze tego brakowało aby szczekać o wręczaniu łapówek przez AMD oraz Intela na publicznym forum i dlatego tacy jak Ty (nastawieni wyłacznie na zysk) nigdy nie dogadają się z takimi jak ja (zwolennikami zdrowej konkurencji oraz wrogami monopolizacji rynku) Co Ty z Greenpeace ? A pamiętaj że AMD zapowiedziało wsparcie zarówno dla podstawki AM3+ jaki i FM2+. Heh żałosne. I co oni na to wypuszczą ? Mocniej podkręcone fabrycznie dotychczasowe modele CPU ? Znasz oficjalne stanowisko AMD w sprawie AM3+ ? Oni sami kiedyś powiedzieli, że z tą podstawką nie są w stanie rywalizować z Intelem i że podstawka ta ich bardzo ogranicza. Procesor: AMD Athlon 860K Testy gdzie ? Porównanie do 2 dwóch rdzenie Intela gdzie ? Wiesz w ogóle coś o wydajności tego CPU ?? Gdzie argumenty ? 4 Link to post Share on other sites
Sh4ke 0 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Autorze jak wygląda zestaw na chwile obecną? Jeszcze nic ale płytę msi zaraz opłacę i chyba odbudowe ? ale o co ten shitstorm, bierz zestaw GRAABIEGO z bodajże drugiego postu na 1 stronie i tyle Ten mój patrzałeś ? :-] Mój wydaje się najlepszy ze wszystkich. Brać płytke ? Socket 1555 na i5-2400,2500. Link to post Share on other sites
ifter 552 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 no jak masz opcje z i5 to bierz Link to post Share on other sites
Recommended Posts