woddy 1 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Witam, Szukam drukarki laserowej czarno-białej ok 1500 zł Plus kopiarka i skaner. Główne obciążenie to druk i kopiowanie - ok 1000 stron miesięcznie. Może być nawet do 2000. Istotna jest możliwość ustawienia bezprzewodowo dostępu do drukarki - drukowanie i skanowanie bezpośrednio do komputerów podpiętych pod sieć. Nie chcę kolorowych wydruków, ważna jest dostępność zamienników, ew. tanich (w miarę) oryginalnych tonerów i materiałów jak bęben. Znalazłem Oki MB471dnW http://www.skapiec.pl/site/cat/6/comp/5450429 Czy macie jakieś propozycje albo uwagi? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
spidister 6 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Pracuje w sklepie z tuszami i tonerami do drukarek Z doświadczenia polecam http://allegro.pl/urzadzenie-hp-laserjet-pro-m127fw-wifi-fax-lan-i4769465079.htmlw miare nowy sprzęt i tanie tonery zamienniki (60zł toner na 1,5k str ) Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 8 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 ten Oki nie jest zły,ale ja nauczony doświadczeniem u nas w firmie rozważyłbym zakup tego Brothera. Pracuje się na nim świetnie.Podpytam tylko o koszta eksploatacji. Cytuj Link to post Share on other sites
woddy 1 Napisano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 ten Oki nie jest zły,ale ja nauczony doświadczeniem u nas w firmie rozważyłbym zakup tego Brothera. Pracuje się na nim świetnie.Podpytam tylko o koszta eksploatacji. Mam Brothera 9840, musialbym wymienić tonery kolorowe, beben i rolki - w sumie jakies 1500 zl po 25 tys stron pracy. Troszkę mi sie nie opłaca, dlatego szukam nowej. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 9 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Uuuu to dziwne. Ja już przerabiałem kilka Brotherów i nigdy nie było z nimi problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
woddy 1 Napisano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Uuuu to dziwne. Ja już przerabiałem kilka Brotherów i nigdy nie było z nimi problemów. Też byłem zdziwiony, bo oczywiście sprawdziłem testy i opinie o drukarce. Dlatego mogę zapłacić więcej ale za sprzęt, który będzie działał bez poważnych awarii i tani w eksploatacji. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
adwert 1 Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Kup sobie używanego Dell-a 2335dn, mam 3 takie urządzenia od kilku lat i jestem bardzo zadowolony. Druk, ksero, skan w dupleksie, sieć, szybkie wydruki, wydajny tani toner, użyteczny podajnik ręczny. Cytuj Link to post Share on other sites
Jules 9 Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 z brotherami bywa różnie i trafiają się partie które są wyjątkowo awaryjne, proponowany Dell powinien spełnić oczekiwania, a w eksploatacji nie jest aż taki drogi (nie ma problemów z dostępnością zamienników do tego modelu) Cytuj Link to post Share on other sites
woddy 1 Napisano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Witam ponownie, Czyli coś takiego: http://allegro.pl/ekonomiczny-dell-2335dn-siec-fax-lepszy-od-m425dn-i4829685184.html A jak ze skanowaniem na tym modelu - daje radę ? Mamy masę dokumentów do skanowania. Czy może zainwestować w jakiś samodzielny skaner? Co radzicie? Dziękuję za dotychczasową pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
adwert 1 Napisano 29 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Skaner też odwraca ci strony i ma dość pojemny ADF. Ogólnie to bardzo fajne urządzenie, u znajomego stoii w dość zimnym pomieszczeniu narażone na kurz i przetrwało ponad 2 lata bez żadnej konserwacji i co ciekawe nie tnie nawet papieru. Edytowane 29 Listopada 2014 przez adwert Cytuj Link to post Share on other sites
woddy 1 Napisano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 A co sądzicie o tym modelu? http://allegro.pl/dell-2335-b2375dnf-drukarka-skaner-33str-min-wifi-i5074918637.html Na razie nie kupiłem drukarki - cena podobna jak Dell-a 2335dn Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts