Skocz do zawartości

Recommended Posts

przy podkrecaniu procesora prawdopodobnie wszystkie plyty Z97 spisza sie tak samo, poniewaz mozliwosc OC zalezy w 99% od konkretnej sztuki procesora, wiec nie ma sensu przeplacac za plyte glowna (chyba ze bardzo chcesz, bo ma funkcje na ktorych Ci zalezy)

• Popieram 2

Lepiej Gaming 5, ale od MSI. Gigabyte się tak postarał, że radiatory nad sekcją zasilania sprawiają wrażenie jakby chciały same uciec. Jeśli chodzi o jakość wykonania to na pewno będzie to MSI. Sekcja też mocna, radiatory porządne i piękny, czarny laminat. Dodatkowo killer i dźwiękówka z boostem.

Moim zdaniem lepszy będzie Gigabyte Gaming 5, który ma cyfrową sekcję zasilania. Przy OC to zawsze lepiej. Chociaż jak zauważył kolega wcześniej, to głównie zależy jaki trafi ci się procek. Natomiast to już jest loteria ;)

Jeśli natomiast zawęziłeś swój wybór tylko do tych dwóch wyżej wymienionych płyt, to lepszym wyborem będzie MSI, ze względu na lepsza jakoś wykonania od ASRocka.

Moim zdaniem lepszy będzie Gigabyte Gaming 5, który ma cyfrową sekcję zasilania. Przy OC to zawsze lepiej. Chociaż jak zauważył kolega wcześniej, to głównie zależy jaki trafi ci się procek. Natomiast to już jest loteria ;) Jeśli natomiast zawęziłeś swój wybór tylko do tych dwóch wyżej wymienionych płyt, to lepszym wyborem będzie MSI, ze względu na lepsza jakoś wykonania od ASRocka.

Dziękuję za odpowiedź Temat do zamknięcia

Dodatkowo killer i dźwiękówka z boostem.

To są argumenty dla zaślepionych marketingiem :/ Prawda jest taka, że "cudowny" Killer nic nie daje a wręcz w moich testach był gorszy od zwykłego Realteka, a jeszcze cudowniejszy Audioboost sprawił, że musiałem kupić kartę dźwiękową bo ledwo go było słychać. IMHO przez to należy tych płyt unikać (właściwie wszystkich z Gaming, Gamer, Killer, ect w nazwie) chyba, że lubi się marnować kasę na ładnie brzmiące nazwy. Zupełnie wystarczające a nawet lepsze będzie "zwykłe" G43 albo G55-SLI.  

Osobiście nie miałem killera, ale paru znajomych ma i bardzo chwalą. Pełnią swoją rolę - obniżają ping.

Jeden znajomy ma audio boosta również go chwali.

Nie miałem okazji samemu testować tych funkcji, więc nie będę się wypowiadał. Dałem tylko wypowiedzi moich znajomych.

Ja mam zupełnie inną opinię po "przygodzie" z Killerem i Audioboost'em, może miałem uszkodzoną płytę ale nic z tego nie działało dobrze. Z drugiej strony teraz mam Asusa z Intelem i SupremeFX i też nie widzę wielkiej różnicy do zwykłych Realteków, pingi takie same, taka sama przepustowość a dźwięk (przynajmniej na moich słuchawkach) bez różnicy. Wniosek dla mnie jest jeden - nie warto przepłacać, choć jak widać "magia" ładnych nazw jest wielka :).    

Edytowane przez currahee

ja dzisiaj kupiłem msi z97 g43 i jestem mega zaskoczony pozytywnie, bardzo chłodne radiatory, max 30 stopni maja, stabilnie działa, wg mnie szkoda doplacac za gamingi skoro na niej pokrecisz kazdy procek.

kolejne mile zaskoczenie to bios ktory umozliwial odrazu oc g3258 bez update'u