kobaba 0 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Witam planuje kupić płytę główna pod oc do i5 4690k. Miałem kupować asrock h87 ale dowiedziałem się ze ma zablokowane możliwości oc . Teraz pytanie jaka płyta główna z czarnym pcb , pod oc z asrocka cena do 400 zł Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Asrock PRO 4 alternatywnie Z97-G43 Obie posiadają dosyć mocne i chłodzone sekcje zasilania oraz komplet złącz. Cytuj Link to post Share on other sites
kobaba 0 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 A na ile pozwoli mi to podkręcić procka z dobrym chłodzeniem ? A dużo pro 4 różni się od extreme 3 ? Cytuj Link to post Share on other sites
bartus_s 15 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 (edytowane) Nie wiem jak H87 ale H97 Performance od AsRocka ma możlowość OC za pomocą zmiany mnożnika CPU na każdym biosie... Mało tego, w póżniejszych wersjach biosu została dodana opcja Non-Z Overclocking, pozwalająca na podkręcanie za pomocą predefiniowanych profili (dla mniej rozgarniętych userów) - czyli jeden klik i masz np. 4,2GHz. Do tego czarne PCB, 8-fazowa sekcja, LAN od Intela i Purity Sound 2. Sam używam z i5-4690K i na luzaku wyciąga 4,5GHz na domyślnym napięciu, choć to raczej zasługa procka. EDIT: Zapomniałem dodać, że posiada dwie kostki biosu... Edytowane 2 Listopada 2014 przez bartus_s Cytuj Link to post Share on other sites
timii 27 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Witam planuje kupić płytę główna pod oc do i5 4690k. Miałem kupować asrock h87 ale dowiedziałem się ze ma zablokowane możliwości oc . Teraz pytanie jaka płyta główna z czarnym pcb , pod oc z asrocka cena do 400 zł Z tego co doczytałem w instrukcji to ta płyta na maxa wyciągnie 1600 Mhz , raczej szukałbym w Z97 . Asrock lub asus i bardziej ze wskazaniem na tego drugiego , spokojnie można kupić +/- 400 zł . Cytuj Link to post Share on other sites
hyziek 10 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Poza wyżej wymienionymi można dodać jeszcze H97-HD3, ale zastanów się czy masz możliwość zwiększenia budżetu skoro chcesz kręcić - to było by rozsądniejsze. Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 W jakim celu? Cytuj Link to post Share on other sites
babciajaga 7 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Dobrze pisze kolega wyżej - patrz test: http://www.purepc.pl/podkrecanie/poradnik_jak_podkrecic_procesor_intel_haswell_pod_lga_1150. Jeśli chodzi o model to wachlarz jest szeroki ja polecam GA-Z97X-GAMING 5 Cytuj Link to post Share on other sites
John.Yankee 5 Napisano 5 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 ...lub tańszy GA Gaming 3. Z dobrą sekcją zasilania i audio. Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszDariusz 0 Napisano 5 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Moim zdaniem najlepiej w tym przedziale cenowym prezentuje się GA Gaming 5. Wypada zazwyczaj najlepiej w testach, ma najwięcej faz sekcji zasilania w swojej kategorii cenowej i jak zauważył kolega wyżej bardzo dobre audio jak na integrę. Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 5 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 (edytowane) Tak się zastanawiam, czy John.Yankee to tak czasem nie jest jakiś ukryty marketingowiec gigabyte ? Co widzę jego posty, to jest w nich Gigabyte Gaming 3, 5 lub inne. Teraz z ciekawości wchodzę na jego profil (kolejny raz w jakimś odstępie czasu) i co widzę ? Ostatnich 5 postów to polecenie płyty głównej gigabyte (poprzednio też tak było, tylko wszystkie 5 postów miało Gigabyte Gaming 5). Ciekaw jestem jak by ta liczba wyglądała, gdyby sprawdzić wszystkie posty kolegi, ale mi się nie chce Owszem, GB ma kilka dobrych płyt, ale czy to aby nie przesada ? Edytowane 5 Listopada 2014 przez MasterBarti Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts