Skocz do zawartości

Jaka płyta główna pod i5 4690k , oc?

Recommended Posts

Nie wiem jak H87 ale H97 Performance od AsRocka ma możlowość OC za pomocą zmiany mnożnika CPU na każdym biosie... Mało tego, w póżniejszych wersjach biosu została dodana opcja Non-Z Overclocking, pozwalająca na podkręcanie za pomocą predefiniowanych profili (dla mniej rozgarniętych userów) - czyli jeden klik i masz np. 4,2GHz. Do tego czarne PCB, 8-fazowa sekcja, LAN od Intela i Purity Sound 2. Sam używam z i5-4690K i na luzaku wyciąga 4,5GHz na domyślnym napięciu, choć to raczej zasługa procka.

EDIT: Zapomniałem dodać, że posiada dwie kostki biosu...

Edytowane przez bartus_s

Witam planuje kupić płytę główna pod oc do i5 4690k. Miałem kupować asrock h87 ale dowiedziałem się ze ma zablokowane możliwości oc . Teraz pytanie jaka płyta główna z czarnym pcb , pod oc z asrocka cena do 400 zł

Z tego co doczytałem w instrukcji to ta płyta na maxa wyciągnie 1600 Mhz , raczej szukałbym w Z97 . Asrock lub asus i bardziej ze wskazaniem na tego drugiego , spokojnie można kupić +/- 400 zł .

Tak się zastanawiam, czy John.Yankee to tak czasem nie jest jakiś ukryty marketingowiec gigabyte ? Co widzę jego posty, to jest w nich Gigabyte Gaming 3, 5 lub inne. Teraz z ciekawości wchodzę na jego profil (kolejny raz w jakimś odstępie czasu) i co widzę ? Ostatnich 5 postów to polecenie płyty głównej gigabyte (poprzednio też tak było, tylko wszystkie 5 postów miało Gigabyte Gaming 5). Ciekaw jestem jak by ta liczba wyglądała, gdyby sprawdzić wszystkie posty kolegi, ale mi się nie chce ;)

Owszem, GB ma kilka dobrych płyt, ale czy to aby nie przesada ?

Edytowane przez MasterBarti