SpeediQ 5 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 (edytowane) Witam, Zwracam się do Was z uprzejmą prośbą. Czy moglibyście pomóc mi w znalezieniu jakiegoś sensownego sprzętu dla mnie? Jestem nauczycielką, często robię dla dzieci prezentację. Niestety mój stary laptop nie daje sobie już rady, stąd potrzeba kupna nowego. 1) Kwota przeznaczona na zakup: Maksymalnie 2100zł 2) Rozmiar matrycy: 15,6" 3) Główne zastosowanie: Pakiet office (głównie prezentacje), komfortowe przeglądanie internetu 4) Miejsce użytkowania: Dom i uczelnia 5) Wymagania specjalne: Dobry stosunek jakości do ceny, mała awaryjność. 6) Osobiste preferencje: Brak 7) System operacyjny: Bez systemu lub z systemem Windows 7/ Windows 8 8) Własna propozycja (model wybrany samemu): Niestety nie mam odpowiedniej wiedzy i ciężko jest mi zaproponować coś sensownego. Nie wiem zbytnio czym się kierować, Zdaję się na Was Jeszcze raz podkreślę, że byłabym naprawdę bardzo wdzięczna za pomoc. Zależy mi na czasie. Pozdrawiam, Renata Edytowane 1 Listopada 2014 przez SpeediQ Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Myślę,że Lenovo E540 (awaryjność na poziomie 0,5 %) będzie w sam raz. Ewentualnie HP Probook 450. Oba są biznesowe - bardzo dobrze wykonane, mają dobry serwis/gwarancję. Niestety aby albo dopłacisz albo kupujesz z wyprzedaży. Inna opcja to po prostu inny laptop tylko,że w tym budżecie nic ,,niezwykłego" do twoich zastosowań nie ma. System to koszt ok 300 zł. Możesz też skorzystać z 390 dni darmowego, legalnego, pełnej wersji systemu Windows (Windows 9 270 dni a 120 Windows 7). Cytuj Link to post Share on other sites
Gajwer 42 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Bez systemu dostaniesz HP Probook 450 z i5 4 gb ram. Laptop bizneosyw dobrze wykonany mała awaryjnosć. Ewentualnie z systemem polecam Dell inspiron 3542 z i5 ulv 4 gb ram i win 8.1. Laptop posiada świetny serwis oraz gwarancje domową dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera i laptop jest naprawiany na miejscu). Na prywatnej wiadomości napisze Ci jak ewentualnie możesz uzyskać dostać rabat lub ewentualny gratis na laptop Cytuj Link to post Share on other sites
SpeediQ 5 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 HP Probook 450 naprawę mi się podoba, przede wszystkim przekonuje mnie matowa matryca . Jedynie zastanawia mnie grafika, która w porównaniu z Dell'em Inspiron 3542 wypada chyba dość kiepsko. Czy Waszym zdaniem Intel HD Graphics 4600 da sobie radę i pozwoli na komfortowe korzystanie z laptopa? Zamierzam, skorzystać z rady Gajwer'a i zakupić go w x-komie. http://www.x-kom.pl/p/168397-notebook-laptop-15-6-hp-probook-450-i5-4200m-4gb-500-dvd-rw.html?partnerid=100448925&sm12=MA==&ts=1414873739&token=86ac6c99effd04b454ed4622ee942e9c Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Tak, karta graficzna w Probook'u spokojnie da sobie radę ze wszystkimi czynnościami. Bardziej skupiłbym się na dysku SSD - on mocno poprawi ogólne działanie systemu (np: system będzie się włączał w 10 sekund zamiast w minutę). Cytuj Link to post Share on other sites
SpeediQ 5 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Tzn w tej cenie chyba nic lepszego jak ten HP to nie znajdę. Szkoda, tylko że na x-komie jest jedynie 12m gwarancji na ten model. Ma ktoś może informację na temat awaryjności tego sprzętu? Postaram się znaleźć jeszcze w innych sklepach w podobnej cenie z dłuższą gwarancją. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Ma ktoś może informację na temat awaryjności tego sprzętu? To seria biznesowa (poza tym,że ma dobry serwis/gwarancję) to jest raczej mało awaryjny model. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts