kieubee 2 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Witam. na forum zarejestrowałem się aby zrobić ten temat. Poszukuję smartfona za mniej więcej 500-650zł z przesyłką. Jak tak sam szukałem to znalazłem najciekawsze LG L9 II i LG L90. Z tym że L9 II z tego co wychodzi ma lepszy ekran ale mniej trzyma i jest gorzej wykonany, badziewnie dośc wygląda szczerze mówiąc ale bym się przyzwyczaił w razie czego ;-). L90 lepiej wygląda jest lepiej wykonany i trochę dłużej by potrzymał. Do tego pierwszy jak i drugi mają po 8GB wbudowane ale do L9 II za 630 zł z przesyłką miałbym kartę 16GB. Do L90 32GB za 650 z przesyłką. Który telefon mi polecicie chciałbym abyście wzięli pod uwagę: 1.który dłuzej trzyma 2.który mniej ścina i lepiej się sprawuje w grach aplikacjach etc. 3.pod względem softu (L9 II jest z 2013 i ma 4.1.2 andro a L90 2014 i 4.4.) 4.aparat, kamera, kamera/aparat z produ także jak najbardziej ale to nie priorytet :-) 5. muzyka- czasami słucham z głośnika muzyki 6. słuchawki. 7. ekran (czy L90 nie ma pikselozy-240ppi przy 317 L9 II i 280 mojej Xperi U). 8. i co tam jeszcze wpadnie do głowy :-) Ogólnie wcześniej miałem i mam Xperie U ale trzyma mi niecały 1 dzień na ciemnym ekranie 10 min muzyki 20 min gier 1h gadu gadu i przeglądarka ok 1.5h ... telefon miał wbudowane 8GB jak oba LG i brak możliwości karty SD ale to mi wystarczyło więc nie boję się o to że 16GB nie starczy i będę potrzebował te 32GB (pisałem o tym wyżej), ale wiadomo lepiej mieć zawsze ten zapas na jakiś film albo lepszą grę :-) Na telefonie słucham muzyki, czasami jakieś minigry typu Pou,Hill Climb Racing, ale czasami [rzadko] gram też w jakąś lepszą grę i nie chciałbym aby takie gry były niegrywalne. Poza tym muzyka,aparat,kamera, bardzo często w internecie. Oceńcie który lepszy i zasugerujcie inne modele smartfonów ;-) dzięki i pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 1.który dłuzej trzyma L90 2.który mniej ścina i lepiej się sprawuje w grach aplikacjach etc. 2 mocne rdzenie vs 4 słabsze. Wydajność w grach lepsza w L9 II, przy otawrtych wielu aplikacjach L90. Większa rozdzielczość wiąże się z trochę gorszą wydajnością - L90 wygrywa wg mnie 3.pod względem softu (L9 II jest z 2013 i ma 4.1.2 andro a L90 2014 i 4.4.) L9 II ma 4.2, L90 4.4, ogólnie brak różnicy. L90 MOŻE dostanie Lolipopa, nie wiadomo. 4.aparat, kamera, kamera/aparat z produ także jak najbardziej ale to nie priorytet :-) Tutaj nie jestem w stanie nic powiedzieć. 5. muzyka- czasami słucham z głośnika muzyki Oba telefony niestety nie grzeszą jakością muzyki z głośnika zewnętrznego. 6. słuchawki. Zdecydowanie lepiej gra L90. Starsze LG zawsze miał problemy z jakością dźwięku, teraz nadgonili. 7. ekran (czy L90 nie ma pikselozy-240ppi przy 317 L9 II i 280 mojej Xperi U). Pikselozy nie ma, ekran jest jak najbardziej do przyjęcia, chyba że cały czas siedzi się w necie i dużo czyta, wtedy może być to trochę irytujące. Cytuj Link to post Share on other sites
kieubee 2 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 fajnie by było jakby telefon po roku użytkowania nie tracił baterii z 100% do 10% w 5.5h XD dzięki za odpowiedź czekam na więcej. Mnie też kusi bardziej na tego L90 z racji lepszej baterii i lepszego wykonania w sumie moim zdaniem te telefony idą łeb w łeb i ciężko się zdecydować.. Cytuj Link to post Share on other sites
borewicz398 3 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Siemka , to może za t cenę kupisz smartfona lepszego od dwóch proponowanych przez ciebie? mianowicie samsunga galaxy s3 który ma zdecydowanie lepszy jakościowo wyświetlacz superamoledowy 4 rdzeniowy procesor i wersja którą posiadam ma 32gb pamięci plus oczywiście możliwość rozszerzenia. Polecam Cytuj Link to post Share on other sites
kieubee 2 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 nie znalazłem samsunga galaxy s3 do 650ciu złotych łącznie z przesyłką z polskiej dystrybucji i na polskiej gwarancji sory ale na tym także mi zależy :-) jak znajdziesz to możesz link podesłać.:-) Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 @Rica1 4 raczej słabe rdzenie vs 2 nieco lepsze rdzenie. Nie róbmy z A9 jakiś mocarzy. L9 II ma bodajże 4.4.2 Ogólnie to L9 II i L90 nie powalają aparatami, ale są akceptowalne. W końcu to są budżetówki. PPI L90 może być trochę niskie do internetu (drobne czcionki będą lekko rozmyte). Oba smartfony mają wystarczająco mocy dla gier, które wymieniłeś + tych nieco mocniejszych. Cytuj Link to post Share on other sites
kieubee 2 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Tabalan a który bys mi polecił? L9 ii czy L90 Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Czy te 600 zł to granica nie do przesunięcia? Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Wydaje mi się, ze dla autora nie ma sensu dokładać większej kwoty, bo nie ma zbyt dużych wymagań. L90 dla lepszej baterii, L9 II dla wyświetlacza (internet). Sam musisz wybrać co dla ciebie ważniejsze. Cytuj Link to post Share on other sites
kieubee 2 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 bateria bo tam i trzyma pol dnia Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 (edytowane) 4 raczej słabe rdzenie vs 2 nieco lepsze rdzenie. Nie róbmy z A9 jakiś mocarzy. no dobra, przesadziłem. A9 nie są to mocne rdzenie, ale nie przesadzajmy też w drugą stronę. Ja na razie jestem zmuszony działać na 1xA5 ;< Edytowane 1 Listopada 2014 przez Rica1 Cytuj Link to post Share on other sites
kieubee 2 Napisano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 chyba zdecyduję się na L90 ale dalej czekam na jakieś propozycje innej marki niż LG!!!! Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Hm. To może poszukaj lg g? Łączy zalety obu, do tego jest dużo lepiej wykonany. Kiedyś miałem i uważam, że jest to jeden z najbardziej udanych telefonów od lg. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts