bosiur 1 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Na dniach planuje zakup 970 i waham się miedzy G1 a Strix.Chciałbym poznać wasze opinie odnośnie w/w producentów .Obecnie posiadam 6950 windforce od gigabyte i sprawuje się świetnie. Jeżeli by ktoś mógł wypisać zalety i wady tych kart to będę z góry wdzięczny.I wyprzedzę odrazu głupie odpowiedzi ; tak szukałem w google i na forum Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Jak ci sie miesci to oczywiscie gigabyte . Tam jest wszystko wieksze i lepsze acha zwróć uwage czy to napewno jest G1! zebys nie dostał tej 2 ubozszej wersji bez backplate Cytuj Link to post Share on other sites
gramer 1 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Mój Gigabyte GTX 970 G1 się zjarał. Wysłałem go dzisiaj do reklamacji. Tymczasem zakupię ja zastanawiam się pomiędzy MSI a Asusem. Jak uznają gwarancję to będę robił SLI . Cytuj Link to post Share on other sites
Wakabaya 8 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Z takim OC wszystko ci się zjara. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Tylko ze to oc z MSi mówi o gigabyte chce kupić MSi .Wszystko to dziwne . Tym bardziej ze nawet nie wie jakie ma jego karta maksymalne zegary hehe ale co tam Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Trochę lepsze oc - Gigabyte. Zależy ci na ciszy - ASUS. Ewentualnie kwestia wyglądu która ci się bardziej podoba Cytuj Link to post Share on other sites
bosiur 1 Napisano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Moze jakies konkrety? Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 To coś słabo szukałeś, bo te pytania ciągle się powielają. Wystarczy przejrzeć inne tematy w tym dziale. http://forum.benchmark.pl/topic/146098-nvidia-geforce-gtx-970-jaki-jest-naprawd%C4%99/ http://forum.benchmark.pl/topic/150974-gtx-970-wyb%C3%B3r-producenta/ http://forum.benchmark.pl/topic/150518-karta-graficzna-do-mojego-zestawu-1600z%C5%82/ http://forum.benchmark.pl/topic/150421-gtx-970-kt%C3%B3ry-producent/ itp. Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Trochę lepsze oc - Gigabyte. Zależy ci na ciszy - ASUS. Jeżeli oc to G1 a jeżeli cisza to tylko MSI. Asus pod obciążeniem jest głośniejszy! Cytuj Link to post Share on other sites
galandracos 24 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 (edytowane) A jeżeli jedno i drugie (cisza i wydajność) to Gainward Phantom GTX 970 Minus Phantoma 2,5 slotu. Teraz czekam na to aż ktoś napisze w Gigabyte piszczą cewki :) - mniej więcej taki jest przebieg każdej dyskusji :). Potem ktoś napisze g.....no prawda nic nie piszczy, ktoś odpowie, że w 90% piszczy, ktoś dopisze, ze w jego nie piszczy - ale ma budę zalaną olejem mineralnym i zamkniętą w szafie.... itd., itp. @bosiur - bież co Ci się bardziej podoba Pzdr J. Edytowane 30 Października 2014 przez galandracos 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Cewki piszczą u każdego producenta! Trafić kartę bez piszczących cewek to tak jak upolować dziewicę w Polskiej Dyskotece Cytuj Link to post Share on other sites
galandracos 24 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Cewki piszczą u każdego producenta! Trafić kartę bez piszczących cewek to tak jak upolować dziewicę w Polskiej Dyskotece Oczywiście tylko czekałem kto zacznie ten temat Pzdr J. Cytuj Link to post Share on other sites
bosiur 1 Napisano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Kupiłem asus strix 970 i nic mi nie piszczy.Wentylatory do 50% prawie nie słyszalne,powyżej niezła suszarka.Temperatury w spoczynku(pulpit yt jakieś 35 stopni), w grach(wot full hp ultra,Middle Earth Shadow of Mordor ultra) włączają się wenty na jakieś 20% i temperatura w okolicach 55 stopni. Karta posiada backplate ,sama w sobie jest sztywna i ma podświetlenie przy zasilaniu.Sterowniki jak narazie OK Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Z tego co pamiętam wentylatory załączają się od 36%. Cytuj Link to post Share on other sites
bosiur 1 Napisano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Z tego co pamiętam wentylatory załączają się od 36%. Jak sobie ustawisz tak sie wlaczą;p Cytuj Link to post Share on other sites
galandracos 24 Napisano 5 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Kupiłem asus strix 970 i nic mi nie piszczy.Wentylatory do 50% prawie nie słyszalne,powyżej niezła suszarka.Temperatury w spoczynku(pulpit yt jakieś 35 stopni), w grach(wot full hp ultra,Middle Earth Shadow of Mordor ultra) włączają się wenty na jakieś 20% i temperatura w okolicach 55 stopni. Karta posiada backplate ,sama w sobie jest sztywna i ma podświetlenie przy zasilaniu.Sterowniki jak narazie OK To ściągnij 3dmark (może masz) odpal test - Ice Storm - jak zacznie Ci generować 2000 klatek - potwierdź że nie piszczą Ci cewki . BTW - temat jest kompletnie abstrakcyjny bo zjawisko występuję własnie tylko w sytuacji bardzo dużego FPS - raczej w codziennym użytkowaniu nie grozi Pzdr J. Cytuj Link to post Share on other sites
lemur20 0 Napisano 5 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Miałem Asusa i niestety już przy 70-80 klatkach piszczał i wył. Tym więcej klatek miałem tym było głośniej. Grafikę zwróciłem i myślę nad innym modelem. Ale jak piszą bywa różnie z tymi kartami. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts