Tymek254 0 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 (edytowane) Witam. Rok temu kupiłem laptopa firmy Toshiba model l855-149 (specyfikacja). Wszystko chodziło okej dopóki nie zacząłem w coś grać. Otóż przy nawet mało wymagających grach jak minecraft komputer potrafił się zagrzać (ale to normalne w końcu to laptop) aż nagle się wyłącza i nie można włączyć go z powrotem przez jakąś minutę czy dwie. Podejrzewam, że to system odcina zasilanie by nie przegrzać komputera. Ale dziwi mnie to, że przy tak dobrych parametrach przy głupim minecrafcie komputer poprostu po jakimś czasie się wyłącza. Jak zdążyłem zauważyć laptop wyłącza się przy 100*C na procesorze, zaś karta graficzna ma ok 85*C. Przypominam, że nie czyściłem go od nowości, gdyż nie mogę go rozkręcić i przedmuchać, bo jest na gwarancji jeszcze przez rok chyba że poradzicie coś innego... Mam też starszą toshibę i na niej spokojnie śmiga najnowszy tomb raider co nie jest możliwe na moim komputerze. Byłbym wdzięczny za pomoc. Dziękuję za uwagę. Edytowane 27 Października 2014 przez Tymek254 Cytuj Link to post Share on other sites
Radysh 2 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Nie system zatrzymuje laptop, tylko czujniki fizyczne w podzespołach. Rozkręcać w żadnym wypadku! Cienki patyczek/plastikowa spinka od dziewczyny w układ chłodzenia (wentylator/y nie może się obracać pod wpływem zewnętrznego źródła powietrza!) i ze strony zasysającej, odkurzacz z pełną mocą. Odkurzyć także otwory chłodzące pamięci i inne kratki od spodu oraz po bokach. Wentylator ma być przez cały czas zablokowany! Nie kłaść sprzętu na kocu/pościeli itd. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tymek254 0 Napisano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Już wszystko ok. Dzięki, Radysh. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts