Gość Niuniek7 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Twój club 3d nie jest cichy .Są 3 konstrukcje ciche na hd79xx i 4 co mozna zrobić cichym i nie jest ten club 3D Link to post Share on other sites
Samotny451 3 Napisano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 niunek więc jakich byś polecił producentów chłodzen do 270 Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 hd79xx i 4 co mozna zrobić cichym i nie jest ten club 3D Tylko, że R9 270 nie jest od powiednikiem HD 79xx. Club3d, VTX 3d i Powercolor mają bardzo zbliżoną konstukcję chłodzenia. Może nie są super wydajne, ale kulturę pracy mają przyzwoitą. Link to post Share on other sites
Samotny451 3 Napisano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 tia jak widziałem "kulturę pracy" na R7 260X to się wystraszyłem , głośniejsze to od R9 270 od MSI wiec ( mówię tutaj o stresie) i to jakieś 10-15 decybeli wiec nie chcę mieć suszarki , niestety ale czasami się zdarzy w nocy grac wiec nie chcę budzić . A bym zapomniał niestety ale pracuje na otwartej obudowie wiec nie chce budzić domowników bo karta się zagrzała ( a niestety mam małe mieszkanie) Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 To może czas normalną obudowę kupić? Link to post Share on other sites
Samotny451 3 Napisano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 tiaa jak by tak można łatwo , niestety biurko nie pozwala , jak bym miał kupic na przykłądzie M40 to na aktualnym biurku by ona ok 10- 20 cm od samego blatu wiec nie za bardzo jestem za Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Jak chcesz cichą kartę, to kup 750 Ti. Jedynie maxwell obecnie daje gwarancję minimum hałasu. Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Nie no taki msi R9 270 tez jest ultra cichy bo mu producent tak ustawił mape went do 80 stopni go nie słychać Do 80 stopni to on ma chyba tyle co na pulpicie praktycznie a w grach nie osiaga tyle nawet Link to post Share on other sites
galandracos 24 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 (edytowane) Fajnie, ale co to nam daje w grach? Nic... potraktuje Twoją wypowiedź z przymrożeniem oka... Kawałeczek dalej piszesz o tym, że ten procesor jest za słaby do tej karty. Zakładam, iż mówisz to z własnych doświadczeń. Ale jednocześnie nie widzisz korzyści z odblokowania dwóch dodatkowych rdzeni. Na pewno jesteś bardzo doświadczonym forumowiczem, niemniej z całym szacunkiem brak konsekwencji w Twojej wypowiedzi poraził mnie doszczętnie. Świadomie bądź nie wprowadzasz w błąd ferując takie wnioski, bo uzysk po odblokowaniu rdzeni i OC Phenoma, szczególnie z kartami pokroju 660Ti bądź 7870/7950 jest potężny i tak.... wyobraź sobie mówię z zarówno z własnego doświadczenia jak i opinii, testów ogólnie dostępnych. Szczerze dodam od siebie że do czasu przejścia na intela, to niech autor zainwestuje lepiej w r9 270 używaną lub gtx 660. Wyjdzie taniej, a większej wydajności przy 660ti / r9 280 to nie odczuje na phenomie. Pisz po polsku "szczerze dodam od siebie że od czasu przejścia na intela" ..... co się stało? bo kontynuacja nie trzyma się kupy. Ze względu na przejście przez Ciebie na Intela (gratulacje) autor powinien kupić R9 270 ?? I teraz HIT !! Nie poczujesz różnicy między 660 a 660TI (tak tak wiem na tym beznadziejnym procesorze na którym kompletnie nie ma po co odblokowywać rdzeni, które nota bene są za darmo) - Kolego, rozumiem, iż R9 290 DCUII jest świetną kartą, rozumiem, iż masz inny potrzeby (płyta mATX) super !! Ale litości nie idź tą drogą !! Opowiadasz kompletne banialuki !! Czy różnica 4-8 klatek w Crisis3, Metro nie ma dla Ciebie znaczenia, nie wspomnę o nowszych tytułach pokroju TR2013, f12013, itd, itp, gdzie różnice są jeszcze większe. Czy wiesz z jakiego powodu GTX'y 660 Ti od początku tego roku były niedostępne ? Bo stanowiły wewnętrzną konkurencję dla kart rodziny Fermi. Kompletnie nie będę dywagował nad wydajnością kart Radeon bo sam stałem wielokrotnie przed trudnym wyborem platformy i Radeon w wielu odsłonach wydawał mi się lepszym wyborem. Jednak zapewniam, iż w zakresie współpracy z poprzednią generacją procesorów AMD - skalowanie karta vs procesor w dalszym ciągu (sterowniki poprawiają ogólną wydajność radeonów jednak nie rozwiązały problemów niemocy na starszych platformach) para NV+Phenom jest lepszym wyborem aniżeli Phenom+Radeon. http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/geforce-gtx-660-ti-vs-msi-radeon-r9-270x-gaming- dodam że testy na platformie Intel. Pzdr J. Do takiego cpu to sie bierze max hd7870/R9 270 . Do tego sa plusy bo taka karte mozna zrobić całkowicie cicha w przeciwienstwie do np R9 280/ hd7950 tylko 7870 ma się do r9 270 jak pięść do nosa.....chyba że chodziło ci o r9 270x... czyli w konsekwencji karty o wydajności zbliżonej niezmiernie do GTX 660 ti... Pzdr J. Edytowane 7 Listopada 2014 przez galandracos Link to post Share on other sites
Samotny451 3 Napisano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 panie galandracos ok fajnie ale trudno znaleść 660 TI a tym bardziej na gwarancji a cenowo zbliżona do ceny 270 , fakt brakuje do 660 ti ale gwarancja dość długa Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 tylko 7870 ma się do r9 270 jak pięść do nosa.....chyba że chodziło ci o r9 270x... Co?? a czym się różni 7870 od R9 270/x pomijając zegary? Chłopie co za idiotyzmy wypisujesz? Link to post Share on other sites
galandracos 24 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 panie galandracos ok fajnie ale trudno znaleść 660 TI a tym bardziej na gwarancji a cenowo zbliżona do ceny 270 , fakt brakuje do 660 ti ale gwarancja dość długa http://allegro.pl/asus-gtx660ti-oc-2gb-ddr5-sklep-fv-i4769013448.htmllube bierz dobrego 270X w okolicy 700-750 zł Jeżeli zmienisz platformę za jakiś czas i wybierzesz intela 270x może okazać się lepszym wyborem ... na przyszłość i wybacz powyższe dywagacje ale to jest takie prężenie muskułów(BTW odwieczne) na temat długości członka Wygląda to tak, wychodzi nowy Radeon, który ma pierdylion procesorów strumieniowych, szerokość szyny jak droga mleczna generuje 2 mln klatek na sekundę w każdej grze (łącznie z Dyna Blaster !!) i wszyscy nowi posiadacze cieszą się, że mają długiego członka po czym mija kwartał i Nvidia wypuszcza coś co ma połowę pierdyliona, szynę szerokości układu słonecznego ale za to ma sprawniejszy język.... i dziewczyny tych z długimi członkami się cieszą i tak do usranej Pzdr J. Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Wygląda to tak, wychodzi nowy Radeon, który ma pierdylion procesorów strumieniowych, szerokość szyny jak droga mleczna generuje 2 mln klatek na sekundę w każdej grze (łącznie z Dyna Blaster !!) i wszyscy nowi posiadacze cieszą się, że mają długiego członka po czym mija kwartał i Nvidia wypuszcza coś co ma połowę pierdyliona, szynę szerokości układu słonecznego ale za to ma sprawniejszy język.... i dziewczyny tych z długimi członkami się cieszą i tak do usranej Nie pij już więcej, bo bredzisz. Link to post Share on other sites
galandracos 24 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Co?? a czym się różni 7870 od R9 270/x pomijając zegary? Chłopie co za idiotyzmy wypisujesz? Nie widzisz różnicy miedzy 270x a 270 ? A roznice miedzy 7850 a 7870 widzisz ?? Co do picia masz racje przydaloby sie... niemniej rozumiem ze nie wylaples ironii ? Czy poprostu wedlug Ciebie jest tylko jedna sluszna droga? Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 tylko 7870 ma się do r9 270 jak pięść do nosa..... ke? Najadłeś sie czegoś to to samo Dp phenpma 3ghz nie warto brać kart pokroju hd79xx bo to za wiele a oc na takim phenomie to 3.6ghz i na wiecej nie ma co liczyć bo ma zablokowanu mnoznik i wszysko ponad to loteria lub i umiejetność podkręcającego 1 Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 8 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 @ galandracosJak ćpasz to nie zaglądaj na forum. 960T będzie za słaby do nowych gier. Brakuje mu do intela sporo. Dla Twojej wiadomości AMD wprowadziło Mantle aby ich procesory nie były kulą u nogi. Pamiętaj że na tym forum głównie staramy się znaleźć złoty środek. P.s Masz problem z moją płytą mATX? Mało widziałeś, nic nie słyszałeś i g. . się znasz. 1 Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 8 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 (edytowane) A roznice miedzy 7850 a 7870 widzisz ?? Widzę: Radeon HD 7850 Architektura rdzenia GCN 1024 procesory strumieniowe 64 jednostki teksturujące 32 jednostki rasteryzujące 2,8 mld tranzystorów w GPU 2 GB pamięci 256 bit-GDDR5 Taktowanie: 860/1200 MHz 7870/R9 270/ r9 270x: Nie wiesz nawet jakie są podstawowe różnice między kartami, a ludziom chcesz doradzać... Edytowane 8 Listopada 2014 przez Igoruss Link to post Share on other sites
galandracos 24 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) @Niniuek7, @jorginto: Co r9 270/270x zwracam honor i przepraszam, moja pomyłka, różnica faktycznie leży tylko i wyłącznie w taktowaniu rdzenia. Cały czas miałem z tyłu głowy 280/280X. Jeszcze raz, mój błąd.co do pozostałych kwestii. Czy w którymś momencie powiedziałem/napisałem, iż phenom, jest wydajniejszy od Intela? Czy gdziekolwiek pojawił się taki komunikat?Po pierwsze 960T ma odblokowany mnożnik jak cała seria BE AMD. Po drugie podkreślam po wtóre i nie chodzi mi o wydajność w syntetykach jak 3dmark, Cinebench, itd., itp. Odblokowanie rdzeni i poniesienie taktowania przynosi na phenomie wymierny efekt i karty pokroju 7950/GTX 660Ti spokojnie radzą sobie w 90-100%Nigdzie nie napisałem, iż te procesory poradzą sobie lepiej niż I5 chociażby, ba, potrafią przegrać z I3 (oczywiście mówię o grach)... niemniej autor zapytał:JAKA KARTA DO JEGO ZESTAWU !! w którym to znajduje się PHENOM II X4 960Ti w tym zakresie wszelkie dywagacja uważam za co najmniej niezasadne. Pytanie było konkretne i dotyczyło najlepszej moż;liwej grafiki do tego zestawu. @FunkieKolego, w pierwszej kolejności pohamuj emocje. Po drugie zweryfikuj stan swojej wiedzy na temat Mantle i niskopoziomowego języka dostępu do procesora graficznego (no chyba że mówiłeś o APU AMD...). Przeanalizuje sytuację, wyciągnij wnioski na temat jaka realna korzyść dla użytkowników AMD popłynęła obecnie z Mantle bo ja widzę jeną ogólną(rynek nie AMD). Ciekawe jakie wnioski wyciągniesz...Zapraszam Ciebie do dyskusji Kolego w temacie w którym na pewno wiesz więcej jak zakładam...Pzdr J. Edytowane 11 Listopada 2014 przez galandracos Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Samotny451 3 Napisano 9 Lutego 2015 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 ok wiec po zastanowieniach kupiłem Gigabyte GTX 660 i chyba zaczynam powoli żałować , Wiec temat jest do zamknięcia Link to post Share on other sites
Recommended Posts