Skocz do zawartości

PASYWNE chłodzonko CPU

Recommended Posts

Witam.

Szukam PASYWNEGO 100% (ewentualnie jakiś wentylek dodatkowo bym przypiął 400obr/min ale to tylko w wyjątkowej sytuacji).

Cena nie gra roli bo będę polował na używany. Chodzi tylko mi o podanie modelu najlepszego do chłodzenia pasywnego które by dosyć dobre temperatury osiągało.

Chciałbym tym chłodzić:

i5 750 puszczone na 3300-3500Mhz z napięciem 1.20-1.25v także większość daje radę i obecny Scythe Yasya daje radę z takim wentylkiem 600obr./min ale chciałbym jednak pozbyć się wentylatora i dać coś pasywnego mega wydajnego.

Czytałem że czym rzadsze żeberka tym lepiej, obecnie szukam i czytam testy i liczę na wasze propozycję.

Pozdrawiam. ;_)

Dzięki za propozycje, a takie coś:

Noctua NH-U12P

Ponoć w działaniu pasywnym lepszy od tego Scythe Yasya choć waga jak i budowa na to nie wskazuje co jedynie testy.

Cena takiej Noctuy fajna bo używka za 90zł mogę mieć + zapinka na nowe LGA  za 30zł.

Prolimatech nie wiem jak się ma w pasywie ale cena 150zł może coś tańszego się trafi ale pcozytam testy z jego udziałem pasywnym.

Nówka oscylowała koło niecałych 400zl więc ja bym celował 300zl raczej nie wiecej, choć podobno używany 1 dzień. Próbuj może sie uda jak najtaniej wylicytować :)

Edit:

Można spytać dlaczego pasywne bez wentylatorka jakiegokolwiek ?

Edytowane przez szefuncio

Najwydajniejsze jakie znam, lecz jest dość drogie

http://chlodzenie.net/reviews/thermalright-hr-22-macho-w-wersji-ekskluzywnej/

http://www.modding.fr/?p=30535 ( nie dlugo wyjdzie nowy macho taki spam)

a co do tematu to nie mam pomyslu co by najlepiej sie pasywnie sprawdzilo

ale mysle ze prolimatech megahalems spokojnie da rade pod warunkiem ze w obudownie bedzie przewiewnie a nie piekarnik jakis bez dostepu chlodnego powietrza

• Popieram 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...