Skocz do zawartości

Do 2000, 13-15 cali, lekki, dobra bateria

Recommended Posts

1) Kwota przeznaczona na zakup: Do 2000 PLN

2) Rozmiar matrycy: 13-15

3) Główne zastosowanie: Filmy, Internet, Office

4) Miejsce użytkowania: Różnie

5) Wymagania specjalne: Najlepiej do 2kg, dobra bateria

6) Osobiste preferencje: Dla dziewczyny, więc ładny wygląd byłby na + (ale nie jest konieczne)

7) System operacyjny: Może być bez

8) Własna propozycja: Lenovo Flex i Flex 2

Najważniejsza jest dobra bateria, waga, i matryca nie mniejsza niż 13. Jedyne sensowne rozwiązanie które udało mi się znaleźć to Lenovo Flex i Flex 2, ale może będziecie w stanie mi pomóc.

Z góry dziękuję! :)

Dla dziewczyny to wygląd musi być proponuje tutaj Samsung Ativbook 4 z i3 4 gb ram i GF710 (simsy spokojnie pójdą) do tego laptop bardzo ładny kobiecy.  Posiada on tylko 2 kg wagi i jest cieniutki 2 cm. Do tego 15 cali matowa matryca co będzie wygodniejsze do pracy niz 13.

Na prywatnej wiadomości napisze Ci jak ewentualnie możesz uzyskać dostać rabat lub ewentualny gratis na laptop

Biorąc pod uwagę podane przez Ciebie wymagania myślę, że mógłby jej się spodobać wzbudzający zainteresowanie pań ten model http://www.x-kom.pl/p/189912-notebook-laptop-13-3-acer-v3-371-i3-4030u-4gb-500-bialy.html

W przedziale cenowym się mieści, wygląda bardzo ciekawie - biały, z aluminowym wiekiem ekranu posiadającym specjalny nadruk nadający mu uroku (ciężko mi to opisać, wygląda tak jakby krople deszczu). Paniom się generalnie podoba :) Wagowo 1,5kg, na baterii tak realnie wytrzymuje 6,5h przeglądania internetu więc jest dobrze. Pod tym względem wypada lepiej niż Flexy, które są cięższe i mają słabsze baterie. Nie jest natomiast dotykowy, ale matowy ekran jest moim zdaniem praktyczniejszy, szczególnie jeśli chodzi o mobilny sprzęt. Jeżeli chodzi o parametry, to do podanych przez Ciebie zastosować spokojnie się sprawdzi, ewentualnie wariant z 8GB RAM kosztuje 2029zł, ale nie za bardzo widzę sens takiej inwestycji.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Dzisiaj trochę zalatany byłem (między innymi lapki w sklepach oglądaliśmy...), dlatego dopiero teraz piszę. Po przejrzeniu lapków, dziewczyna jednak doszła do wniosku, że 13" to za mało... Dlatego też propozycja Gandalfa23 odpada (choć dziś w sklepie dziewczyna akurat go oglądała i stwierdziła że "ładny tylko szkoda że 13"...) oraz propozycje Kac2per1 -> HP Probook 430, Lenovo U310.

Propozycja Dzonzi -> Ideapad u530, jest za drogi, podobnie jak propozycja Bortolomeo -> Thinkpad E440 (któy poza tym został uznany za zbyt cięzki...)

Póki co z waszych propozycji brany jest pod uwagę jedyni Ativbook 4 zaproponowany przez Gajwer'a.

Także dzięki raz jeszcze za pomoc, jakby ktoś miał jescze jakieś pomysły to nadal są mile widziane. Jak już się dziewczyna na coś zdecyduję to dam znać (choć może to jeszcze trochę potrwać...). ;)

Dziewczyna znalazła jeszcze coś takiego http://allegro.pl/acer-ultrabook-m3-i3-4gb-500gb-14-led-hd-alu-i4696954658.html

Widze, że gorszy procek niż w Ativbooku, ale myślę, że dziewczynie nie zrobi to większej różnicy. Niemniej jednak cena wydaję się być dziwnie niska. Niby bez windowsa, tylko z Linuxem ale wgranie windowsa nie było by problemem. Jesteście w stanie powiedzieć coś na jego temat?

Up@

Na Allegro żadnego Acer'a M3 nie ma więc ceny nie można porównać.

Typ karty graficznej   -   HD 3000   - takie kart nie są montowane już nawet w laptopach w okolicach 1000 zł (zapewne laptop już dawno wyszedł i teraz pozbywają się sprzętu). Dodatkowo aukcja nieco (nie mówię,że tak jest) przypomina aukcje z laptopami z wyprzedaży.

że 13" to za mało..

Więc na pewno 14" albo 15" ?

Dzięki za szybką odpowiedź.

Tak napewno 14" albo 15". Twierdzi, że nawet 14" lepszy bo do torebki by sie jej zmieścił... Dlatego też tego flex 2 się trochę uczepiła (choć ten ekran dotykowy jest totalnie zbędny). Tym bardziej, że znalazła na EuroRtvAgd za 1700 PLN http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-flex-2-14d-e1-6010-4gb-500gb-8gb-sshd-w8-1.bhtml

Ale tego Ativbooka 4 też jeszcze bierze pod uwagę.

Edytowane przez citmod
  • 2 tygodnie później...

Laptop nadal nie kupiony... Nie wiem czy ktoś jeszcze będzie chętny mi pomóc, ale kwota przeznaczona na zakup wzrosła do 2500PLN. Co byście polecili do tej kwoty? Przypominam, że wymagane atrybuty, to przede wszystkim 14", do 2kg wagi oraz dobra bateria.

Dziewczyna znalazła Della Vostro 5470: http://www.x-kom.pl/p/161123-notebook-laptop-14-1-dell-vostro-5470-i3-4010u-4gb-500.html ale odradzam go jej ze względu na problemy z Wi-Fi i wbudowaną baterię.

Ja natomiast jej znalazłem Toshibę Satellite U840W: http://www.morele.net/laptop-toshiba-satellite-u840w-10j-psu5xe-00800mpl-536339/ który wydaję się być idealnie pasującym do jej wymagań.

Z góry dzięki wszystkim, którzy jeszcze się nie zniechęcili i pomogą (ja już sam mam dość...).

Edytowane przez citmod

Zobacz sobie Dell latiutude 3440 z i5 ulv 4 gb ram. Laptop solidnie wykonany dobra bateria, świetny serwis i gwarancja domowa dell na 3 lata :) biznesowa. Laptop 2.1kg wagi

Ewentualnie Dell vostro 5470 z i3 ulv 8gb ram. 

Na prywatnej wiadomości napisze Ci jak ewentualnie możesz uzyskać dostać rabat lub ewentualny gratis na laptop