Skocz do zawartości

bluescreen po instalacji sterowników do karty graficznej

Recommended Posts

Witam. Mam następujący problem: Zainstalowalem windowsa 7 a nastepnie jak to zawsze zainstalowalem sterowniki do karty graficznej jest to karta amd radeon hd6870. Po instalacji by sterowniki zaczely dzialac wiadomo restart komutera no i podczas ladowania widowsa wyskakuje blue screen i miedzy innymi pisze tam ze blad jest z atigmpag.sys. lub windows podczas ladowania restartuje sie. Instalowalem aktualne sterowniki. Bardzo proszę o pomoc

nikt nie wie o co może chodzić?

Edytowane przez akcza

Zobacz czy komputer włączy się w trybie awaryjnym, jeżeli tak to odinstaluj sterowniki i następnie włącz go w normalnym trybie, jeżeli się nie właczy to wykluczymy możliwość że sterowniki ATI "gryzą się" z jakimiś innymi i nie pozwalają właczyć systemu. Jeżeli się właczy to musisz sprawdzić czy  problem wystąpi na tej karcie u kogoś innego. 

Wygląda że karta uszkodzona, przetestuj ją u kogoś jeszcze. Właczył się bez problemu w trybie awaryjnym i przy kolejnej próbie instalacji znowu bsod po restarcie ?Zrobiłeś tak jak napisałem w poprzednim poście?  

Edytowane przez Remus

Ewidentnie karta ma problem z poprawnym załadowaniem sterownika, spróbuj jeszcze jakieś dużo starsze sterowniki zainstalować może zadziałają. KIciulek nie wydaje mi się żeby był to problem z poprawnym wypakowaniem *.sys a raczej z kartą graficzną, akcza , nie miałes wcześniej problemu z często " sterownik ati przestał działać" lub z bsodem w trakcie używania systemu ? Od kiedy masz problem ze sterownikiem, komputer poskładałeś od nowa i jest nowy czy system przeinstalowałeś właśnie z powodów róznych błędów. ? 

Wczesniej nie bylo problemow. Dopiero zaczelo sie to dziac gdy zalozylem temat. Komputer ma juz 3 lata. Tak system zainstalowalem z powodu bledow a w zasadzie jeden ten bluescreen ktory sie pojawil probowalem roznych wersji sterow m.in te na ktorym mi dzialala karta 13.9whql i na nowym systemie ten sam blue screen

• 1 miesiąc temu...