akcza 0 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 (edytowane) Witam. Mam następujący problem: Zainstalowalem windowsa 7 a nastepnie jak to zawsze zainstalowalem sterowniki do karty graficznej jest to karta amd radeon hd6870. Po instalacji by sterowniki zaczely dzialac wiadomo restart komutera no i podczas ladowania widowsa wyskakuje blue screen i miedzy innymi pisze tam ze blad jest z atigmpag.sys. lub windows podczas ladowania restartuje sie. Instalowalem aktualne sterowniki. Bardzo proszę o pomoc nikt nie wie o co może chodzić? Edytowane 19 Października 2014 przez akcza Cytuj Link to post Share on other sites
Remus 60 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Zobacz czy komputer włączy się w trybie awaryjnym, jeżeli tak to odinstaluj sterowniki i następnie włącz go w normalnym trybie, jeżeli się nie właczy to wykluczymy możliwość że sterowniki ATI "gryzą się" z jakimiś innymi i nie pozwalają właczyć systemu. Jeżeli się właczy to musisz sprawdzić czy problem wystąpi na tej karcie u kogoś innego. Cytuj Link to post Share on other sites
akcza 0 Napisano 22 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Komputer dziala na podstawowych steronikach ati ale nie da sie ustawic wyzszej rozdzielczosci niz 1400x1050 Cytuj Link to post Share on other sites
Remus 60 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 (edytowane) Wygląda że karta uszkodzona, przetestuj ją u kogoś jeszcze. Właczył się bez problemu w trybie awaryjnym i przy kolejnej próbie instalacji znowu bsod po restarcie ?Zrobiłeś tak jak napisałem w poprzednim poście? Edytowane 22 Października 2014 przez Remus Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 I jeszcze jedno.Po wgraniu win 7 nie instaluj sterowników do grafiki tylko najpierw wgraj wszystkie aktualizacje systemu.To może pomóc bo miałem podobny przypadek kiedyś i potem okazało się,że Microsoft w którejś aktualizacji naprawił ten błąd..... Cytuj Link to post Share on other sites
akcza 0 Napisano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2014 remus: tak zrobiłem. w Tryb awaryjny wlacza sie bez problemu Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Zarzucam linkiem. Nie wertowałem tego dokładnie, ale myślę, że coś z tego będzie: http://windows7themes.net/en-us/fix-atikmpag-sys-atikmdag-sys-blue-screen-errors-bsod/ Cytuj Link to post Share on other sites
Remus 60 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ewidentnie karta ma problem z poprawnym załadowaniem sterownika, spróbuj jeszcze jakieś dużo starsze sterowniki zainstalować może zadziałają. KIciulek nie wydaje mi się żeby był to problem z poprawnym wypakowaniem *.sys a raczej z kartą graficzną, akcza , nie miałes wcześniej problemu z często " sterownik ati przestał działać" lub z bsodem w trakcie używania systemu ? Od kiedy masz problem ze sterownikiem, komputer poskładałeś od nowa i jest nowy czy system przeinstalowałeś właśnie z powodów róznych błędów. ? Cytuj Link to post Share on other sites
akcza 0 Napisano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Wczesniej nie bylo problemow. Dopiero zaczelo sie to dziac gdy zalozylem temat. Komputer ma juz 3 lata. Tak system zainstalowalem z powodu bledow a w zasadzie jeden ten bluescreen ktory sie pojawil probowalem roznych wersji sterow m.in te na ktorym mi dzialala karta 13.9whql i na nowym systemie ten sam blue screen Cytuj Link to post Share on other sites
aromatez 0 Napisano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Mam to samo z ta sama grafika... ona poprostu chyba jebla w kalendarz. Jutro szukam kiwtow i na gware Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts