Prophet41 218 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Jakie znacie najlepsze programy do renderu filmików oraz grafiki 2D/3D, ale bez opłat miesięcznych ? Chcę raz kupić i mieć spokój. Cytuj Link to post Share on other sites
Jasziu 15 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Blender ? Sam używam. Miszczem nie jestem ale wg mnie funkcje powalające. Moje "dzieła" : A Tu animacja (blender + wsparcie szwagra w AE): https://www.youtube.com/watch?v=VgKY1Mqxi3A Edytowane 15 Października 2014 przez Jasziu Cytuj Link to post Share on other sites
Prophet41 218 Napisano 16 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2014 A filmiki ? Cytuj Link to post Share on other sites
Jasziu 15 Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Dałem Ci link w moim poście wyżej do mojego filmiku. Ale ja używam Blendera mega amatorsko. Tu masz inną animację zrobioną w Blenderze pokazującą potencjał. https://www.youtube.com/watch?v=Z8l8WNHwTOg Cytuj Link to post Share on other sites
Prophet41 218 Napisano 16 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Blender to animacje i jego właśnie wybrałem, ale jaki do filmików ? Vegas jest drogi, a AE ma abonament Cytuj Link to post Share on other sites
Jasziu 15 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Ja do edycji video mam licencję HitFilm, co prawda nie używam ale załapałem się jak mieli "tydzień za darmo" i można było zarejestrować licencję bez opłat wartą chyba 100$. Teraz można go mieć jakoś za 300-400$. Szwagier twierdzi że program jest bardzo ok i dużo da się zrobić. (kolo się zna więc załóżmy że mu ufam) Kiedy Adobe wprowadził abo na AE ? Wcześniej nie było Cytuj Link to post Share on other sites
Prophet41 218 Napisano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2014 https://creative.adobe.com/pl/plans?store_code=pl Cytuj Link to post Share on other sites
Jasziu 15 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 widziałem, masakra. Niedługo już tylko tak będzie z softem Cytuj Link to post Share on other sites
Prophet41 218 Napisano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Jakby nie można po prostu kupić za te 50 E, ale mieć "na zawsze".... Dlatego szukam Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 50 dych? Za profesjonalny soft ktory potrafi przy tym abonamencie zwrócić się ilestamkrotnie? Cytuj Link to post Share on other sites
Prophet41 218 Napisano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Crackować Vegasa 12 nie będę, bo nawet nie lubię tego programu... Cytuj Link to post Share on other sites
Jasziu 15 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 R-Koniu - wiesz, póki nie ma takiej potrzeby, lepiej nie wchodzić w abonament. A nie wiem czy te abo nie mają kruczków. Szwagrostwo jak zakładało firmę kupiło pakiet Adobe Creative Suite na stałe z wszelkim softem (zrobię fotę jak będę się widział to zapodam co tam jest), i mają komplet oprogramowania za około 12kPLN ale mogą "wszystko". Premiere, InDesign, After Effect, Dreamweaver, Photoshop to z tego co wiem że używają. Ale apek jest więcej. I teraz miej na wszystko abonament albo ogarniaj zamawianie bo akurat jest zlecenie. Czasem robi się temat za 200-500zł czasem za 4k. Utrzymanie abonamentu na np 6 aplikacji po 50zł za każdą? już sporo. Opcja abonamentu nie jest na pewno po to żeby firma zarobiła mniej (czyli dała klientom oszczędzić) ale żeby zdoić bardziej. Ci co używają - i tak kupią bo nie mają wyboru a może jeszcze nowi się znajdą. Bo niby taniej itd. Następny krok - apka w chmurze i opłata prepaid naliczana za wykorzystany "czas" x "moc obliczeniowa". Myślę że do tego to zmierza... o ile Intel/AMD nie będą przeciwdziałać Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Ja rozumiem o co Ci chodzi ale odnosiłem się do "po prostu kupić za 50E=200zł i mieć na stałe". Utrzymanie abonamentu na np 6 aplikacji po 50zł za każdą? już sporo. 300zł. A zlecenia za 500zł raczej nie robi się cały miesiąc. Opcja abonamentu nie jest na pewno po to żeby firma zarobiła mniej Wiadomo. Niektórzy producenci dają opcję abonamentową i normalną. Często niestety licencja dożywotnia ma ograniczenia względem abonamentowej np. Corona 1.0 dla Maxa. Następny krok W przypadku renderu są np. farmy. Często bardziej opłaca się wysłać scenę i po niekoniecznie długim czasie mieć wyrenderowany projekt. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts