Skocz do zawartości

Ciągłe przycięcia podczas grania w Medal of Honor Warfighter

Recommended Posts

Witam,

Od pewnego czasu mam problem z "micro" przycięciami w grze Medal of Honor Warfighter .przez 2 lata gra działała płynnie ,lecz nagle zaczęły się te ścięcia. Trochę to dziwne ,ale w tej grze mam 140-190fps 

Tak wiec to nie wina grafiki Odinstalowałem grę ,zaktualizowałem sterowniki do karty graficznej (potem wgrałem starsze ale problem nie zniknął ) Wyczerpałem swoje możliwości mam nadzieje ze ktoś pomoże rozwiązać mi ten problem.

CPU: i5 2500k 
GPU: Gigabyte GTX 770 OC 4GB 
Mobo: Asus P8Z77-M 
RAM : Kingston HyperX 8GB 1866 MHz  - gra jest zainstalowana na dysku SSD
PSU: Chieftec 650W 
SSD: Kingston HyperX 120GB 6GB/s 
HDD: WD 500GB 7200obr/min 
CPU COOLING: Corsair H80 

Pozdrawiam,

Piotr

Musisz popróbować w większej ilości gier czy będzie to występowało.Sterowniki to raczej daj najnowsze.Może być taka sytuacja,że te mikro przycięcia występują tylko w tej grze.Ja bym jeszcze na zasadzie próby rozebrał i jeszcze raz "ubrał" komputer. Miałem kiedyś problem i nie bardzo ktoś umiał mi pomóc a problem zniknął po odłączeniu i powtórnym podłączeniu wszystkich przewodów kart itd...

Może to nie mikro przecięcia tylko nie masz ustawionej synchronizacji i są takie paseczki na ekranie coś na kształt tych przyciec.Jeśli mówisz,że masz tyle fpsów to prawie pewne,że to wina braku vsync więc to włącz w opcjach gry.Ograniczy to fps do częstotliwości odświeżania monitora czyli jak 60hz to 60fpsów .Myślę,że więcej niż 60 klatek nie potrzebujesz chyba,że masz monitor 120hz to wtedy z synchronizacją możesz grać w 120.Mając monitor 60 nie zobaczysz w różnicy między 60 a 190 fpsów w grze.

Edytowane przez grzechu9797

Witam,

Przepraszam za zwlokę , jarrino - sprawdziłem wszystkie wtyczki w komputerze jak i w monitorze. Zdziwiłem się trochę ale kilka wtyczek nie było wepchniętych do końca " minimalny luz" Jutro zainstaluje grid 2 jak i pay day i się okaże jaka jest skala problemu.

grzechu9797 - owszem nie miałem ustawionej synchronizacji (od początku gry ) ale jak ją włączyłem to FPS nie zmalały do tych 60 klatek. Zauważyłem też że te przycięcia nie pojawiają się regularnie. Jutro użyje przewodu HDMI zamiast obecnego DVI . 

Dziękuje za pomoc i pozdrawiam ,

Piotr

• 3 tygodnie później...
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...