arweduii 0 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witam, Od pewnego czasu mam problem z "micro" przycięciami w grze Medal of Honor Warfighter .przez 2 lata gra działała płynnie ,lecz nagle zaczęły się te ścięcia. Trochę to dziwne ,ale w tej grze mam 140-190fps Tak wiec to nie wina grafiki Odinstalowałem grę ,zaktualizowałem sterowniki do karty graficznej (potem wgrałem starsze ale problem nie zniknął ) Wyczerpałem swoje możliwości mam nadzieje ze ktoś pomoże rozwiązać mi ten problem. CPU: i5 2500k GPU: Gigabyte GTX 770 OC 4GB Mobo: Asus P8Z77-M RAM : Kingston HyperX 8GB 1866 MHz - gra jest zainstalowana na dysku SSDPSU: Chieftec 650W SSD: Kingston HyperX 120GB 6GB/s HDD: WD 500GB 7200obr/min CPU COOLING: Corsair H80 Pozdrawiam, Piotr Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Ustaw w programie Nividia na wydajność i sprawdź... Link to post Share on other sites
arweduii 0 Napisano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Ustawiłem i problem nadal występuje. Trochę to dziwne ale gdy gram w Battlefield 4 nie widzę żadnych ścięć , gra się płynnie. Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Musisz popróbować w większej ilości gier czy będzie to występowało.Sterowniki to raczej daj najnowsze.Może być taka sytuacja,że te mikro przycięcia występują tylko w tej grze.Ja bym jeszcze na zasadzie próby rozebrał i jeszcze raz "ubrał" komputer. Miałem kiedyś problem i nie bardzo ktoś umiał mi pomóc a problem zniknął po odłączeniu i powtórnym podłączeniu wszystkich przewodów kart itd... Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 (edytowane) Może to nie mikro przecięcia tylko nie masz ustawionej synchronizacji i są takie paseczki na ekranie coś na kształt tych przyciec.Jeśli mówisz,że masz tyle fpsów to prawie pewne,że to wina braku vsync więc to włącz w opcjach gry.Ograniczy to fps do częstotliwości odświeżania monitora czyli jak 60hz to 60fpsów .Myślę,że więcej niż 60 klatek nie potrzebujesz chyba,że masz monitor 120hz to wtedy z synchronizacją możesz grać w 120.Mając monitor 60 nie zobaczysz w różnicy między 60 a 190 fpsów w grze. Edytowane 16 Października 2014 przez grzechu9797 Link to post Share on other sites
arweduii 0 Napisano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Witam, Przepraszam za zwlokę , jarrino - sprawdziłem wszystkie wtyczki w komputerze jak i w monitorze. Zdziwiłem się trochę ale kilka wtyczek nie było wepchniętych do końca " minimalny luz" Jutro zainstaluje grid 2 jak i pay day i się okaże jaka jest skala problemu. grzechu9797 - owszem nie miałem ustawionej synchronizacji (od początku gry ) ale jak ją włączyłem to FPS nie zmalały do tych 60 klatek. Zauważyłem też że te przycięcia nie pojawiają się regularnie. Jutro użyje przewodu HDMI zamiast obecnego DVI . Dziękuje za pomoc i pozdrawiam , Piotr Link to post Share on other sites
arweduii 0 Napisano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Po wykonaniu formata problem zniknął. Link to post Share on other sites
Recommended Posts