sevku22 15 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 (edytowane) Cześć chłopcy. Otóż zakupiłem nowe części do komputera jednak niestety zabrakło mi troszke pieniędzy na nową obudowe, przez co chyba będe zmuszony włożyć je do starej obudowy. Jednak pytam was, czy moge to zrobić czy jednak konieczna wymiana obudowy ?Części to :Gigabyte Gtx 980Asus Sabertooth Z79 Mark 28gb ramI7 4790KXFX 750 W BronzeUdostępniam wam zdjęcia jakieś z internetu, to zobaczycie jak ona wygląda i ocenicie czy da rade do niej włożyć owe części. Zakupiłem ją w 2008 roku. Jest to Cooler Master Centurion 590. Prosze o rady. Dziękuje link: http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/centurion-590/ http://s30.postimg.org/4ze9leiap/image.jpg http://s4.postimg.org/lfzagnoct/image.jpg http://s28.postimg.org/e8is7x8n1/image.jpg Edytowane 14 Października 2014 przez sevku22 Cytuj Link to post Share on other sites
marcopl 7 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Powiem tak wróżką nie jestem, ale wydaje mi się że jedyny problem może sprawiać grafika - jej długość - sprawdź w necie ile ma ten model długości - metrówka i zmierz ile masz miejsca w budzie na grafę druga sprawa to może być duża ilość kabli od zasilacza jeśli to nie modularny... ale może upchasz tam pod dyskami zbędne Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2014 (edytowane) zasilacz jest pół modularny a karta napewno się zmieści . Tylko pytanie. Czy jest sens wszystko to pchać w tą obudowę? Edytowane 14 Października 2014 przez sevku22 Cytuj Link to post Share on other sites
kyubi13231 66 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Kupić takie części i nie mieć kasy na budę... dziwna sprawa to jak bym napisał " witam chłopaki kupiłem silnik odrzutowy do f16 ale nie mam kasy na karoserie czy mogę to włożyć do malucha ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Wszystkie oszczędności wydałem i ledwo co mi starczyło. Stąd brak juz kasy na obudowe. Cytuj Link to post Share on other sites
kyubi13231 66 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Wystarczyło trochę przyciąć na Procku np 4690k i już by było na ładna budę np Fractal r4 ale twoja sprawa Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Konsultowałeś z kimś w ogóle dobór części? Jak nie, to wiedz, że powinieneś. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2014 (edytowane) Konsultowałeś z kimś w ogóle dobór części? Jak nie, to wiedz, że powinieneś. Coś żle dobrane mam? Tak upewniałem sie na necie pytając czy wszystko będzie z sobą współgrać i wybrałem części kompatybilne z sobą. Tylko nie wiem co ty masz na myśli? To może doradż w takim razie coś od siebie:) Poza tym sprawdziłem na stronce: https://uk.pcpartpicker.com/parts/memory/?compatible_with=asus-motherboard-sabertoothz97mark2 I wszystko do siebie pasuje. Edytowane 14 Października 2014 przez sevku22 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Przede wszystkim, do czego ma być ten PC? Ładowanie 750W nie ma sensu, chyba, że planujesz SLI. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2014 (edytowane) Tycha a więc. Przede wszystkim do gier i internetu. Edytowane 14 Października 2014 przez sevku22 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Pakowanie i7 również nie ma sensu w takim razie. Płyta to juz kwestia upodobań... Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Kurcze szkoda ze mi zabrakło na tą obudowe, ale najważniejsze dla mnie części były. Czyli do czasu ( gdzieś miesiąc czasu ) kupna nowej obudowy moge to wszystko wsadzić do tej starej? Cytuj Link to post Share on other sites
gore2kill4 5 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 (edytowane) Możesz wsadzić imo mi by się się nie chciało przekładać dwa razy. Jeśli miał bym możliwość to dobrał bym od kogoś gotówki i od razu złożył jak ma być. Edytowane 17 Października 2014 przez gore2kill4 Cytuj Link to post Share on other sites
xtream 7 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Mój komputer jest leciwy ale co ok 2 lata modernizowany w środku. Obudowa ma chyba ze 15 lat. Ja uważam że komputer może być nawet w kartonie po butach, byle by zapie... Pudełko to tylko pudełko. Aha mnie czeka wymiana bo obudowę mam nitowaną i nity po latach puszczają co powoduje "żężolenie" wiatraków - dopiero to spowodowało że decyduje się na wymianę. Cytuj Link to post Share on other sites
Konrad Kurcoń 0 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Następnym razem pytaj się na forum co do doboru części. Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Co jest zlego w tej obudowie? Moze juz ma swoje lata, to nie jest chinski szajs tylko CM Centurion. Temperatury powinny byc ok. Jak Ci sie nie podoba to wymien, jak nie razi Twojego gustu estetycznego to zostaw. Fakt, czesci do pc dobrane "tak sobie" ale teraz to juz chyba za pozno. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin Tomczyk 0 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Niebawem będę sprzedawał budę. Fractal Design R3 USB 3.0. Z dodatkowymi wiatrakami. Kompletna ze wszystkimi akcesoriami. Sprzedaje desktopa, bo powiększa mi się rodzina i muszę udostępnić swój pokój gier i zabaw. Część rzeczy już wystawiłem, a budę postaram się zrobić w weekend. Cytuj Link to post Share on other sites
jayson2309 52 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Kolejny sprzedający obudowę z wiatrakami... Jak ty je tam pomieściłeś? Wiatraki to masz na polu! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin Tomczyk 0 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Nie wiem co chciałeś wnieść swoją wypowiedzią do tego wątku, ale gratuluję spostrzegawczości i życzę Ci, aby wszystkie Twoje wypowiedzi były w pełni profesjonalne. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 @Marcin pomyliles tematy, to nie gielda, a w obudowie nie ma wiatrakow tylko sa wentylatory Cytuj Link to post Share on other sites
ifter 552 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Nie układaj mu życia, może on ma wiatraki? nie wiesz to się nie wypowiadaj. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Bez zbędnego spamu proszę. Jak nie macie co doradzić to nie piszcie. Cytuj Link to post Share on other sites
haszu 50 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Według mnie: -pofatyguj się z wsadzeniem -jak wsadzisz to sprawdż czy wszystko działa -Sprawdź temperatury z panelem i bez panelu bocznego Jeśli będzie trzeba to poświęć ciszę (zdejmij panel) na temeratury Cytuj Link to post Share on other sites
mrama 36 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 (edytowane) Jak dla mnie to porządna obudowa a o temperatury bym się nie martwił. Nie ma sensu (jeżeli nie razi Cie jej wygląd) jej wymieniać, tylko wsadzić sprzęt i uporządkować kable. +Zasilacz na dole +8 miejsc na wentylatory(2 powinny już tam być) +Dużo miejsca -brak usb 3.0 na froncie -pewnie się trochę kurzy Edytowane 17 Października 2014 przez mrama Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts