boguss10 1 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Witam, Dotychczas wszystkie pliki, które musiałem komuś wysłać wrzucałem na wetransfer.com, podawałem link i po robocie. Jednak poszukuję jakiegoś internetowego serwera czy chmury, na którą będą mógł wrzucić dany plik i udostępnić link. Najlepiej gdyby była opcja udostępnienia linku np. na jedno pobranie bądź na określony czas. Czy możecie coś polecić? Na serwerach się nie znam, natomiast czytałem trochę o wirtualnych chmurach, jednak taki Dropbox ma zaledwie 100GB w cenie 200USD, więc to raczej odpada.. Liczę na pomoc. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 e? skąd wziąłeś taką cenę? na dropboxie jest 1tb za 9,99 ojro miesięcznie Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Używam Dropboxa i sobie chwalę, jak polecisz innym i też założą konto, to otrzymujesz dodatkowe miejsce. Fajna synchronizacja na telefonie i kompie. Używam miejsca jako backup fotek z telefonu (przezornie po ostatnio padniętej karcie) oraz do przesyłania plików. Cytuj Link to post Share on other sites
boguss10 1 Napisano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Jakiś bardzo stary artykuł czytałem. Oczywiście masz rację Kotowaru.. Chyba się na to zdecyduje, 9.99euro miesięcznie za 1TB w wersji PRO jest bardzo fajną opcją. Można udostępniać linki do plików, które wygasną np. po określonym czasie. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Sprawdź ofertę mail.ru. Jest obecnie promocja za free 100GB (a było 1TB) KLIK Polecam także yandex disc. Wg. mnie najlepsza chmura. Szybka, pojemna, posiada narzędzia do uploadowania zdjęć okien, dedykowane linki do plików, które można wyłączać z poziomu strony itd... Generalnie ma tylko kilkanaście GB pojemności, ale ja któregoś razu dostałem w promocji 200 giga 1 Cytuj Link to post Share on other sites
incised 60 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 (edytowane) 1TB za 9.99 EUR / miesiąc? hmm To Ja polecam wykupić subskrybcję M$ Office 365 Home za 10 Eur / miesiąc. (42,99 zł/m) http://office.microsoft.com/pl-pl/ - Pełny pakiet Office (łącznie na 5 komputerach) - 1TB na OneDrive - 60 minut rozmów międzynarodowych (Skype) Plus fakt, że do naszego konta można "podpiąć" 4 dodatkowe, które dostaną 1TB oraz mozliwość instalacji Office. Edit: Pierwszy miesiąc za darmo. (niestety tylko Pakiet Biurowy i 15GB OneDrive) Edytowane 14 Października 2014 przez incised Cytuj Link to post Share on other sites
Pomysłowiec 0 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Ja mam Chmurę Osobistą od Netii, też polecam. Nie tylko bezpieczne rozwiązanie, ale też bardzo wygodne. A do internetu dostałem 20 GB gratis! Cytuj Link to post Share on other sites
karai 618 Napisano 6 Marca 2015 Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 www.adrive.com 50 GB w darmowym planie, za więcej trzeba płacić - co i jak można przeczytać na stronie. Ja tam konto posiadam od 2010 lub 2011 r. Cytuj Link to post Share on other sites
mleszczak 0 Napisano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Szukam chmury z nielimitowaną przestrzenią dyskową. Zdaję sobie sprawę z tego, że tego typu darmowych chmur nie ma, dlatego zastanawiam się nad skorzystaniem z oferty jednego z centrów T-Mobile, http://biznes.t-mobile.pl/pl/centrum-danych-krakow - czy to dobry pomysł? Zależy mi przede wszystkim na bezpieczeństwie danych, a wydaje mi się, że ono jest mi w stanie je zapewnić. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts