Skocz do zawartości

Komputer do gier do ok. 2700zł

Recommended Posts

Witam, pisze tu w sprawie złożenia komputera, mam nadzieję że ktoś mi pomoże. :)

Pieniędzy mam na taki komputer około 2700zł, wydaje mi się że spokojnie powinno wystarczyć.

Otóż tak, chcę mieć wszystko składane od nowa zasilacz, płyta główna itd. natomiast chodzi mi tu żeby ten komputer był wyłącznie do gier, takich w miare wymagających np. Battlefield 4 na ultra w rozdzielczości 1920x1080:) Nie wiem czy w ogóle by starczyło na taki komputer lecz sie pytam jaki by był najlepszy do tej kwoty.

Za pomoc z góry dziękuje :)

Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600

Z3 Plus USB3.0 black (b/z)

B85-G43 /intel B85, LGA 1150/

Core i5-4440 /3.1GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

Radeon R9 280 DCII TOP 3GB DDR5 384bit (980/5200) + 3 GRY

Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix

Smart SE 530W 80+ 140mm modular

Razem około 2720zł

-4rdzeniowy procek od Intela

-Modularny i cichy zasilacz

-Radeon 280 od Asusa z porządnym chłodzeniem

-Przewiewna obudowa z 4 wentylatorami i oknem

-8Gb sprawdzonego RAMu

-Solidne mobo od MSI

Kod na darmowe złożenie i wysyłkę do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa lub X98TY2AZ + Norton (otrzymasz wtedy Symantec Norton 360 PL)

• Popieram 2

Zamiast tej obudowy można by było coś dołożyć w tej samej cenie czy odpada? W każdym bądź razie, dzięki:) Nie liczyłem na tak szybką odpowiedź. A i jeszcze jedno, to wszystko do siebie że tak powiem "wejdzie"? Jestem zielony w tych sprawach także nie ogarniam za bardzo.

Zamiast tej obudowy można by było coś dołożyć w tej samej cenie czy odpada?

Z3 Plus to najlepsza obudowa do ~200 zł, więc ciężko o jakąś alternatywę. Występuje ona również w kolorze białym, więc może ten wariant Cię zainteresuje.

. A i jeszcze jedno, to wszystko do siebie że tak powiem "wejdzie"?

Nikt nie polecałby czegoś, co nie będzie pasować. ;)