marqes997 4 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Witam czytałem, że DirectX 12 będzie w pełni działał jedynie na procesorach następnej generacji Skylake. Mam ten problem, że składam komputer z kartą geforce gtx 970 i z obecnej generacji haswell pasował by mi proceso i5-4690 3,5GHz, natomiast obawiam się tego, że jak już kupił bym ten zestaw to procesor nie był by właśnie kompatybilny z DirectX 12. Czy ten nowy DirectX 12 i procesory Skylake są warte odczekania jak myślę roku na nową generację procesorów intela na starym sprzęcie tj. i5-2500k i gtx 560 ti? Cytuj Link to post Share on other sites
Endemit 3 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 (edytowane) Nie jestem specjalistą , ale wydaje mi się że tu chodzi raczej o zintegrowaną kartę w procesorze która będzie obsługiwała dx 12 i będzie ona w Skylake. A ty będziesz miał oddzielną kartę czyli gtx 970 który obsługuje dx 12 więc nie widzę problemu. Nie wiem jakie masz wymagania , ale chyba na razie wystarczy żebyś kupił jakąś lepszą kartę i powinno być ok Ewentualnie podkręcisz sobie trochę procesor . Edytowane 23 Września 2014 przez Endemit Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Obsługiwana wersja DX zależy wyłącznie od karty graficznej. Możesz sparować tą kartę nawet z Core 2 Duo i DX12 będzie działał jak tylko się pojawi. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts