mateuszek 110 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu nie mogę podłączyć telefonu w trybie kies aby udostępnić wifi do kompa, jeszcze kilka miesięcy temu wszystko działało a od ~2 tyg nie, sterowniki usb na kompie zainstalowane, kies też, debugowanie usb niezależnie czy off/on i tak dzieje sie to samo, a dokładnie to podpinam tel pod usb, wyświetlają się 2 opcje, kies/tryb pamieć masowej, tryb pamieć działa normalnie ale gdy wybiorę kies, to w pasku na górze pokazuję się kolejno informacje : podłączono USB a następnie : debugowanie USB włączono, a po zniknięciu tych informacji nie ma żadnej ikonki informującej o tym że jakiś tryb jest włączony ani nic, nawet nie pisze ze jest podłączone usb, ale mogę włączyć przesyłananie danych przez usb, lecz internetu na pc nie ma. W czym tkwi problem ? Próbowałem też przez program EasyTether lecz tez pc nie wykrywa telefonu, przywracałem ustawienia fabryczne, hard reset, formatowałem tez kodem : *2767*3855# ale i tak nic nie pomaga. Tel to samsung galaxy 551(android 2.2) Edytowane 20 Września 2014 przez mateuszek Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Sprawdź czy w Menadżerze urządzeń po podłączeniu telefonu nie masz jakiegoś konfliktu(nierozpoznanego urządzenia-Unknown device). Może, do jakiegoś urządzenia, komponentu nie został doinstalowany sterownik. Jeśli nic takiego nie ma w Menadżerze należałoby przeczyścić styki złącza USB telefonu preparatem Kontakt 60 lub podobnym. W telefonach często nawala złącze USB zwłaszcza w samsungach. Cytuj Link to post Share on other sites
mateuszek 110 Napisano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2014 (edytowane) W Menadżerze nie ma żadnych nieznanych urządzeń, tzn jest jedno ale gdy odłączę telefon to ono dalej pozostaje wiec to chyba coś innego, a po podłączeniu telefonu i włączeniu programu samsung kies na PC program próbuje nawiązać połaczenie z telefonem lecz trwa to nieskończoność. teraz przypomniałem sobie że dawno gdy używałem przesyłania danych przez USB to miałem win xp, ale robiłem format i zainstalowałem 7, a odkąd mam 7 jeszcze nie udało mi się go uruchomić, może to jest problemem ? Ale przecież mam te same stery tylko pod 7 Edytowane 20 Września 2014 przez mateuszek Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Jak nazywa się to urządzenie które masz w Menadżerze a nie zostało rozpoznane? Cytuj Link to post Share on other sites
mateuszek 110 Napisano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Nazywa się " Nieznane urządzenie " Po tym jak podłączyłem tel i uruchomiłem program kies wywaliło jakiś błąd i anulowało łączenie się z telefonem, to kliknąłem w "Troubleshoot connection error" wtedy cos tam porobiło, przeinstalowało sterowniki kies na fonie i działa. W każdym razie dzięki za próbę pomocy Temat można zamykać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts