Skocz do zawartości

Temat o kartach Nvidia GF serii 9xx

Recommended Posts

Pewnie jakiś fanboy, kto normalny kupuje kartę która jest tak przepłacona :P I jeszcze te ich zamknięte technologie, gdyby były coś warte to ok ale to to jest śmiech.

Jak ma kasę to czemu nie. Dla Ciebie np to dużo ale np dla gościa który zarabia 30tys na miesiąc to juz pestka.

który zarabia 30tys na miesiąc to juz pestka. 

Zarabiam 3 tysiące (w tym że euro) i też kupiłem O. o

Pewnie jakiś fanboy, kto normalny kupuje kartę która jest tak przepłacona

Pewnie ktoś, kto wie co robi i jaki ma w tym cel. Ewentualnie nie ma co z kasą robić :P

Edytowane przez Me.Sasha
Zarabiam 3 tysiące (w tym że euro) i też kupiłem O. o

Ja tez :) . Przyjdzie w poniedzialek. 

ewnie ktoś, kto wie co robi i jaki ma w tym cel. Ewentualnie nie ma co z kasą robić

Albo jak komus sie zepsuja dwa dwurdzeniowe R9 290x2 Devil13 , a trzeci w kolejnosci referencyjny R9 295x2 oddalem , wyjalem go z podelka 7 dni po tym jak go dostalem , zainstalowalem swiezy W7 ,sterowniki itp. wszystko ladnie tylko mi w FC4 wywalal BSOD. Nie mialem czasu i checi zeby z tym walczyc bo to byl ostatni dzien na oddanie bez zadnego uzasadnienia.

I tak jestem fanboyem ...AMD. Ale co zrobic jak nic nie maja na dana chwile. Naprawde trzymam kciuki za "Fury" bo nie usmiecha mi sie wiecej przeplacac tak jak za GTX 980ti.

Ja chce sobie poprostu pograc w FHD na max ustawieniach z AA w nowe gry i tyle. :cry:  

Zarabiam 3 tysiące (w tym że euro)

:facepalm:  

To juz wiem kto to nagrywa. :D

https://www.youtube.com/watch?v=NI5AKuY3dwk

https://www.youtube.com/watch?v=fNi08F0czwc

Edytowane przez keczu

Witam, mam parę pytań może ktoś jest obeznany:

1. Jaka jest różnica w grach jeśli chodzi o jakość obrazu pomiędzy rozdzielczościami: 2060x1440 a 1920x1080

2. Ktoś porównywał jakość obrazu na monitorach 27" 2060x1440 a 1920x1080 

3. Czy gra graficznie jest ładniejsza w wyższej rozdzielczości z mniejszymi detalami czy więcej detali, efektów a niższa rozdzielczość?

Pytam bo nie mam możliwości nigdzie tego sprawdzić na własne oczy.

Jak ma kasę to czemu nie. Dla Ciebie np to dużo ale np dla gościa który zarabia 30tys na miesiąc to juz pestka.

Nie o to chodzi, ta firemka robi ludzi w wuja, najpierw słabe karty wydaje a gdy już się sprzedadzą wypuszczą mocniejsze. 

Gdybym kupił 980tkę za 2800 zł tak jak wtedy po tyle była. I teraz wyszłaby 980Ti o wiele wydajniejsza od tamtej z różnicą 200 zł. To bym chyba jabadabadu ze śmiechu :P 

Wolę ten shit co mam, wali artami, sterowniki ma do du*y, ale kosztował grosze. Będzie porządny sprzęt na rynku to kupię, nie będę takich cwaniaków dofinansowywał. 

Wychodzisz więc z założenia, że firma powinna tobie do sprzętu dopłacać, abyś łaskawie skorzystał z ich produktów ? 

najpierw słabe karty wydaje a gdy już się sprzedadzą wypuszczą mocniejsze. 

Łał ! Odkryłeś mechanizm, który steruje rynkiem IT odkąd sięgam pamięcią. Brawa za spostrzegawczość.

Gdybym kupił 980tkę za 2800 zł tak jak wtedy po tyle była.

Przecież kupiłeś. Dwa razy, bo pierwszy sklep robił problemy.

Jeśli dzisiaj kupiłbyś samochód za 100 tysięcy, a za rok czy dwa wyszedłby nowy model, które za takie same pieniądze oferowałby lepsze wyposażenie i mocniejszy silnik to również byłbyś wielce oburzony ?

Dorośnij. 

słabe karty

Jeśli GTX 980 jest słabą kartą to 

jabadabadu ze śmiechu
  • Popieram 2

1. Jaka jest różnica w grach jeśli chodzi o jakość obrazu pomiędzy rozdzielczościami: 2060x1440 a 1920x1080 2. Ktoś porównywał jakość obrazu na monitorach 27" 2060x1440 a 1920x1080  3. Czy gra graficznie jest ładniejsza w wyższej rozdzielczości z mniejszymi detalami czy więcej detali, efektów a niższa rozdzielczość?

1. Hmm rozdzielczość ;)
2. Ja osobiście nie
3. To już zależy od osoby, jeden woli super hiper ultra max w fhd, a drugi średnio-wysokie w qhd
Zwykle między wysokimi a ultra jest minimalna różnica w obrazie, ale wielka w wydajności. Zależy pod jaki sprzęt chciałbyś ten monitor
Jeśli GTX 980 jest słabą kartą to 

W porównaniu do 980Ti, to zabawka.

Łał ! Odkryłeś mechanizm, który steruje rynkiem IT odkąd sięgam pamięcią. Brawa za spostrzegawczość.

No sorry, u AMD coś takiego nie ma miejsca. Wszystko jest dostępne od razu, nie ma wypuszczania na rynek czegoś ponad topowce, więc to takie nietrafne. Nowsze zastępuje starsze, tak to działa to fakt. Tylko że Maxwella już mieli wystarczyło wypuścić 980 Ti od razu po premierze a nie robić potem drugą premierę - zresztą tej samej architektury. 

Edytowane przez Ragnar Lothbrok

Wystarczy więc poczekać, aż wypuszczą kartę-kilera która będzie najbardziej opłacalnym modelem przez najdłuższy okres czasu, vide 670, 770/780... teraz pewnie i 980Ti. Te karty były nadal bardzo opłacalne nawet po premierze nowej serii. Chyba, że czesiu chcesz tytany i masz pretensje że powstały karty jak 690, Titan, Titan Z (...) których nie kupuje nikt kto kieruje się opłacalnością zakupu.

Do czesia zacznę pisać Comic Sansem, bo nie zasługuje na żadną poważną czcionkę.

• Popieram 7

7970 sprzed 3 lat ją gniótł.

Taaaaaaa

7970/280X był (jest) +/- na poziomie 770-tki, raz w jedną, raz w drugą stronę, ale jednak, sumarycznie, z przewagą po stronie NV. 

• Popieram 2

Gdyby nie te benchmarki i inne oprogramowanie do mierzenia zajebistosci kart graficznych, to miliony mogłyby spać spokojnie. Bez zmartwien ze mam tylko 200fps na 980 a kolega ma 210fps na 980ti.

O topowych kartach jest głośno w mediach,prowadzone są dyskusje, a i tak najlepiej sprzedaje się segment średni.

Dla mnie nie ma znaczenia ile będzie kosztować AMD fury, 980ti i titan. Kupię to na co mnie aktualnie stać.

Każdy kto umie choć trochę liczyć, wie że topowce są mega drogie w porównaniu do wydajności która oferują. Jednak jak ma kasę to i tak kupi.

980ti lub fury to tajne gadżety. Jednak pamiętać trzeba ze gry są zoptymalizowane pod średni segment.

Edytowane przez Funkie

To jak inaczej wytłumaczyć marginalna różnice w jakości detali pomiędzy wysokimi a ultra?

Tak było jest i będzie. Najwyższe ustawienia to często małe szczegóły, które ulepszają grafikę, ale ciężko je wyodrębnić i zauważyć.

Do tego często bardzo znacznie obniżają wydajność, czasami jedna opcja potrafi pożreć 10-15 klatek, a dużego wpływu na obraz nie ma.

Wezcie za przykład wiedźmina 3. Finalna wersja różni się bardzo od tego co było na wczesnych trailerach. Zadziwiająco dobrze gra działa na kartach np. r9 270.

Tutaj wszystko się rozchodzi o dotarcie do największej ilości odbiorców.