Ejzo12 224 Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Witam! Nie mogę zainstalować sterowników nvidii do gtx 970, Win10 wyłączałem podpisywanie sterowników Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 nv podobno klepią nowy sterownik pod dx 12. Ciekawe czy czerwoni znowu się zdziwią Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Ciekawe od kiedy to rozwiązania programowe mają przewyższać rozwiązania sprzętowe, mogą co najwyżej efekty które DX 12 oferuje uruchomić ale o zwiększeniu wydajności mogą marzyć. Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) pracujesz w NV i wiesz lepiej ... Edytowane 7 Września 2015 przez r1023 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13236 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 pracujesz w NV i wiesz lepiej ... 3,5+05GB jakoś nie naprawili nowymi sterownikami. Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 3,5+05GB jakoś nie naprawili nowymi sterownikami. a co to ma do rzeczy ? akurat to w niczym nie przeszkadza więc co było do naprawiania ? Spokojnie wyjdą nowe stery i sie zobaczy albo wyjdą na prostą i znów odskoczą od czerwonych albo pozostanie jak jest i czerwoni wreszcie dogonią NV Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13236 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 akurat to w niczym nie przeszkadza więc co było do naprawiania ? http://i59.tinypic.com/ev7s5k.gif 2 Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) widać fanboy amd i przywiązanie do screnów / obrazków - ta pamięć to chyba tylko AMDkowcom przeszkadza albo raczej daje odrobinę nadzieii radości tak samo jak 8GB marketingowego bełkotu. Edytowane 7 Września 2015 przez r1023 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13236 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Eeee... Mi przeszkadza omijanie faktów przez nV. Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 a mi robienie w balona klientów przez AMD Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13236 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 AMD nikogo w balona nie robi. Nawet R9 370/380/390/X jest opisywany wszędzie jako odgrzewany kotlet. Na każdym forum i testach. Wiesz co bierzesz. I to tak skutecznie odgrzany(390), że pomijając fakt zużycia energii konkuruje z 970. A nV skutecznie maskowała się przez 1/2 roku. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Zraził mnie fakt podzielenia tej pamięci w ten sposób bez konkretnej informacji, ale nigdy w żadnej grze w FHD nie odczułem żadnych negatywnych skutków z tym związanych. Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 a co to ma do rzeczy ? akurat to w niczym nie przeszkadza więc co było do naprawiania ? Spokojnie wyjdą nowe stery i sie zobaczy albo wyjdą na prostą i znów odskoczą od czerwonych albo pozostanie jak jest i czerwoni wreszcie dogonią NV Problem raczej nie leży w sterownikach. Cytuj Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) Ciekawe od kiedy to rozwiązania programowe mają przewyższać rozwiązania sprzętowe, Przewyszac moze nie , ale dorownywac moze tak. Popatrz na AMD "frame pacing" , rozwiazanie programowe dla "multi GPU" , a na chwile obecna (trwalo to troche) dogonilo (prawie) SLI Nvidi ktora takim rozwiazaniem do konca nie jest. Nawet Crossfire sie minimalnie lepiej skaluje. AMD nikogo w balona nie robi. Nawet R9 370/380/390/X jest opisywany wszędzie jako odgrzewany kotlet. Na każdym forum i testach. Wiesz co bierzesz. I to tak skutecznie odgrzany(390), że pomijając fakt zużycia energii konkuruje z 970. Jako ze sam kibicuje AMD i wiekszosc GPU jakie mialem to wlasnie Radeony to ja sie czuje teraz zrobiony w balona przez AMD. Na naprawienie Crossfire trzeba bylo czekac kilka lat , ja bylem cierpliwy i wyrozumialy. Udalo sie , ale po jakim czasie. Zuzycie energi to nie problem , ale wydzielane cieplo z tym zwiazane jest nieakceptowalne. Mialem R9 295x2 i nie da sie z tym zyc , trzeba nawet w zime okno uchylac. Ale ok. Zawsze lubilem moje dwurdzeniowe Radeony lub dwie karty w crossfire bo wygladalo to swietnie i bylo taniej! . Mowilem sobie ze nie bede napychal kieszeni Nvidi bo sa pazerni i winduja ceny. I trudno ze wentylatory w obudowie chodza na max. zeby to wychlodzic, nie szkodzi. Ale jak teraz widze benchmarki w DX12 to dopiero widze jacy malo zdolni ludzie pracuja w AMD, majac tyle czasu i teoretycznie mocniejsze GPU w czasach DX11 nic absolutnie nie potrafili z tym zrobic. Nagle pojawia sie przerobione "Mantle" w formie DX12 i katra "rozwija skrzydla" , dopiero? Jak juz czas na nowa architekture. Cenowo tez rozwineli skrzydla z Fury. Nawet ciezko jest opisac jak nudna i nieciekawa karta graficzna jest GTX 980ti. Wszystko poprostu dziala, podkreca sie, ale po co , gry chodza bez problemu , az przestalem grac bo po co. I tak bedzie 100% ok. Nuda. Z dwurdzeniowymi Radeonami (lub crossfire) bylo ciekawiej, zmiany biosu, ustawien do kazdej gry, zmiana obudowy, wentylatorow w budzie, monitorowanie temperatury ,sterownikow, szukanie na forach informacji o danej grze, ale jak juz cos zaczelo chodzic jak nalezy to gre przechodzilem dwa razy pod rzad. I ta satysfakcja ze mi sie nie tnie. Edytowane 7 Września 2015 przez keczu Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) AMD nikogo w balona nie robi. http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2014/01/A10-7850K-vs-Core-i5-4670K1.jpg Jakby co, wiem o co chodzi w tym slajdzie. Wyniki są pewnie prawdziwe. Edytowane 7 Września 2015 przez szatkus Cytuj Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Jakby co, wiem o co chodzi w tym slajdzie. Wyniki są pewnie prawdziwe. Oczywiscie! Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 No a jakżeby inaczej http://www.overclockersclub.com/vimages/news/news35864_2-nvidia_breaks_down_the_truth_behind_directx_12.jpg Niezły Bullshit Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Jeszcze raz ktoś zacznie przepychanki na temat wsparcia DX12 w obecnych generacjach kart AMD/NVIDIA, obiecuję, że wyfierdolę w kosmos. Nikt z was nie ma odpowiedniej wiedzy do takiej dyskusji, no bo skąd, skoro nie ma jeszcze żadnej gry, która potrafi wykorzystać DX12. Tylko proszę mi nie wspominać o tych alpha/beta early access grach, bo również wyfierdolę w kosmos. Wklejanie durnowatych fake slajdów od NVIDIA/AMD z różnych źródeł nie ma najmniejszego sensu, bo to jest nic niewarte. Skoro nie potraficie dyskutować grzecznie, polecam cierpliwie czekać, a wszystkiego się dowiemy jak tylko wyjdą jakieś tytuły z DX12. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Cygg 65 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Polecam olać fanboyów takich jak Ragnar i nie zwracać uwagi na ich wpisy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 3 Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Mialem R9 295x2 i nie da sie z tym zyc , trzeba nawet w zime okno uchylac. Chcesz mi powiedzieć że kupiłeś świadomie potwora o TDP 500W i masz problemy o wydzielane ciepło? Cytuj Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Chcesz mi powiedzieć że kupiłeś świadomie potwora o TDP 500W i masz problemy o wydzielane ciepło? Tak. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Też się tak bawiłem z SLI 780 Jarałem się jak głupi gdy wreszcie coś działało tak jak trzeba Cytuj Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 (edytowane) Też się tak bawiłem z SLI 780 Jarałem się jak głupi gdy wreszcie coś działało tak jak trzeba Z Crossfire lub SLI wszystko jest ok. To wina gier i sterownikow. Wez zostaw jakas gre nawet na rok. Wiem to beznadziejnie dlugo , ale wtedy wszystko dziala jak trzeba. Bez kombinowania. To moze dzialac 100% ok. Tylko AMD/Nvidia olewaja sprawe bo malo kto wrzuca dwie karty do kompa. FC3 nigdy nie dzialal tak jak nalezy jak byl w miare aktualnym tytulem , ale FC4 byl ok...po miesiacu (crossfire) . Bo to w zasadzie ta sama gra. Wrocilem do FC3 jak mialem r9 290x2 potem R9 295x2 i wszystko idealnie. Da sie naprawic. Edytowane 9 Września 2015 przez keczu Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Pomyślałem by wrzucić sobie drugą 390tkę do peceta, i zobaczyć jak działa CF bez tych śmiesznych mostków. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts