Skocz do zawartości

Temat o kartach Nvidia GF serii 9xx

Recommended Posts

Pclab :/ to już lepiej poczekać na testy purepc lub benchmarka a najlepiej na YT, co do piszczących cewek sam wysłałem do Agito palita gtx 770 z tym problemem bo po wcześniejszym zostałem poinformowany że mogą to uznać, trza będzie tam wreszcie napisać po już drugi tydzień leci :/ 

na guru 3d pojawiły się testy różnych kart, m. in. -> http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-geforce-gtx-950-gaming-2-way-sli-review,1.html

Ciekawe, faktycznie różnice są trochę większe niz na PCLabie, ale z ceną u nas przesadizli, czekałem na tą kartę bo szkoda mi wydawać 1400 na gtx 970, a ~850 zł za 960 to moim zdaniem przesada.

Gdyby cena oscylowała w okolicach 650 zł  to byłby to niezły wybór. Może chcą nas zmusić do dołożenia 50 zł do 960? Taka psychologiczna gierka...

Oglądałem już kilka recenzji tej karty i szału nie ma. Cena wysoka a wydajność czasem wyższa od r9-270x i GTX'a 760 a czasem niższa. Po prostu zastąpili kartę poprzedniej generacji inną o praktycznie tej samej wydajności i zostawili starą cenę. Gdyby kosztowała tyle co GTX 750, wtedy było by fajnie ale póki co to nic ciekawego. Jedynie martwi tendencja wzrostowa ceny, która mam nadzieję jest spowodowana tylko tym, że to nowość. Bo jak tak dalej będzie, że segmentowy następca danej karty jest dużo droższy (a 950 vs 750 jest) to będzie bardzo nieciekawie.

Mam pytanie. Dostałem kod na Metal Gear Solid V Jak go aktywuje to dostane klucz na steam czy jak to wygląda? Interesuje mnie czy nadal będzie się dało go komuś sprzedać bo teraz jest ważny do 1 września.

Coś Ci się pomyliło.

Do końca sierpnia dodawane są kody do kart graficznych a kod możesz aktywować do końca października także masz jeszcze sporo czasu ;)

Edytowane przez DjXbeat

Mam pytanie. Dostałem kod na Metal Gear Solid V Jak go aktywuje to dostane klucz na steam czy jak to wygląda? Interesuje mnie czy nadal będzie się dało go komuś sprzedać bo teraz jest ważny do 1 września.

Nie można odsprzedawać kodów swoją drogą.

Wygląda na to że na allegro i tak im to wisi a są więksi kombinatorzy którzy prowadzą podobną działalność od X czasu bez widocznych konsekwencji. Zresztą robią z ludzi złodziei i oszustów tylko po to by sprzedawać jak oni ustalą by wyrwać więcej , czy to klucz czy to wersja pudełkowa jest już moją własnością więc powinienem mieć prawo robić z nią co chcę ... o przepraszam jest wypożyczona  :D

Ciężko Ci wpisać w google, czy masz bana?

Takich tematów tu było z 1000

Proszę o potwierdzenie fachowców.

1.

ASUS - bo ma blackplate?

lub

GIGABYTE g1 - bo ma najlepsze opcje OC mimo, że jest głośna? 

2.

Gigabyte GeForce GTX 970 Gaming G1: 112% Power Limit, +87 mV napięcie dla rdzenia.

Taktowania po OC: 1328 MHz/1479 MHz/(1515-1555 MHz) [boost] | 1903 MHz - pamięci

MSI GeForce GTX 970 Gaming: 122% Power Limit, +87 mV napięcie dla rdzenia.

Taktowania po OC: 1365 MHz/1466 MHz/ 1521 MHz (Boost)  | 1872 MHz - pamięci

Gigabyte? 

3.

Tylko ASUS?

@wojciechoslaw

Sprawdzałeś na stronie głównej nvidii ? Widzę, że nawet na warezie się już zapytałeś, ale Ci pomogę:

http://www.geforce.com/games-applications/pc-games/metal-gear-solid-v-the-phantom-pain/bundle

Na dole pisze:

ALREADY HAVE A CODE?

Please visit our redemption page to redeem your code.

Klikasz ten zielony "redemption page"

Edytowane przez BuryZenek
  • Popieram 1