Skocz do zawartości

Temat o kartach Nvidia GF serii 9xx

Recommended Posts

W Polsce wersja FTW kosztuje prawie 1800 zł a co za tym idzie opłacalność tej karty = 0. Wątpię, że znajdziesz tutaj jakiegoś użytkownika tego modelu.

http://www.anandtech.com/show/8568/the-geforce-gtx-970-review-feat-evga

http://hexus.net/tech/reviews/graphics/74853-evga-geforce-gtx-970-ftw/

• Popieram 1

Proszę o opinie właścicieli wersji FTW, a nie jakieś suche testy.

Karta nie jest opłacalna? Doprawdy? Jeśli nikt nie odpowie mi na pytanie to trudno, ale po co dalej piszesz skoro jej nie posiadasz?

Ręce opadają...

Edytowane przez Piospi

Karta nie jest opłacalna? Doprawdy?

Owszem. Jest skrajnie nieopłacalna. Kosztuje ponad 300 zł więcej niż inne autorskie 970-tki. 

Jeśli nikt nie odpowie mi na pytanie to trudno, ale po co dalej piszesz skoro jej nie posiadasz?

Jeśli uważasz, że aby wypowiadać się na temat opłacalności danego produktu trzeba być jego posiadaczem to faktycznie ręce opadają, bo większych idiotyzmów dawno nie czytałem. 

• Popieram 1

Owszem. Jest skrajnie nieopłacalna. Kosztuje ponad 300 zł więcej niż inne autorskie 970-tki. 

Nie wiem czy wiesz, ale istnieje takie coś jak ironia.

bo większych idiotyzmów dawno nie czytałem.

Ja również, ale jak widać tutaj są spece, którzy muszą się na siłę wypowiadać. Dobrze, że na innych forach jest lepsza kultura.

Jak ma wyjść 980 ti To to ciekawe czy wyjdzie 990tka jeśli tak to ciekawe kogo będzie stać na coś takiego.

Nie będzie taka droga, będzie kosztować tyle ile teraz 980tki, opłacalność będzie o wiele większa niż kupno 980tki. 

Wydaje mi się, że Blashix nawiązywał do 990tki.

Patrząc w przeszłość, GTX x90tki były to topowe dwurdzeniowce, więc pozwolę sobie na lekkie wróżenie, ale dość rozsądne, i powiem, że z całą pewnością taka karta nie będzie kosztować 2.3k zł. Ooooj nie. Nawet gdyby sam Jen-Hsun Ci tak powiedział, to... ściemniał Cię i tyle. :P

Pozdrawiam!

Wiesz, są osoby które nie patrzą na cenę, chcą mieć po prostu najnowsze, najwydajniejsze, więc te karty i tak się sprzedają. :) Także nie powiedziałbym, że gtx 980 to niewypał. Po prostu hajs musi się zgadzać i nVidia dobrze o tym wie.  :D