Skocz do zawartości

Temat o kartach Nvidia GF serii 9xx

Recommended Posts

Jestem w posiadaniu płyty głównej intel z87m-g43 i teraz mam pytanie, czy da sie w niej zamontować kartę graficzną msi twin frozr V gtx 980. Obecnie posiadam karte graficzna msi twin frozr gtx 770 2 gb i działa ona bezproblemowo.

Pytanie wzięło się stąd, że na każdej stronie znajduję inne specyfikacje, Na jednej stronie znalazłem cos takiego odnośnie płyty głównej ATX 24-Pin power connector ( http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813130706), a  karta która chcę kupić potrzebuje 2x8pin.  :/ 

Proszę o pomoc

ATX 24-Pin power connector ( http://www.newegg.co...N82E16813130706), a  karta która chcę kupić potrzebuje 2x8pin.   

ATX 24-Pin power connector oznacza,że płyta potrzebuje takiej(24-pinowej) wtyczki do podpięcia zasilania.Karta graficzna ma osobne żródło zasilania i to są dwie osobne wtyczki 8 pin z zasilacza.

• Popieram 1

Piszę to po raz kolejny. Smarki mają problem z prawidłowym liczeniem pkt. przez nowe stery i architekturę GPU. Ba nawet problemów z CPU - HSW nie rozwiązali do końca.

Smarkami bym się nie sugerował. Np.: użytkownik z tego forum (chyba lamparcicho) miał w teście graficznym nr 4 w 3DM11 minimalny FPS 44 po OC, a ja miałem 47 FPS minimum, a obie karty wypadły prawie tak samo w ogólnym score mimo, że 970-tka jest słabsza o te 7-10%.

Co prawda wyniki są w miarę zbliżone do prawidłowych, ale przelicza nie najlepiej.

Edytowane przez Kisiel442

Wróżbita Maciej mówił mi, że 980Ti wyjdzie za pół roku.

Lepiej dwie 970-tki.

Tak patrzac to wiesz bym zagladał na pclab .Wynik to wynik .Zawsze mozna screen z gry w tym samym miejscu i ustawieniach se porównać ;)

Na PCLab ? Na prawdę ?  :mlotek:  :x

Wynik to wynik, ale może być prawidłowy lub nieprawidłowy.

Co o ostatniej części Twojej wypowiedzi analogiczne porównanie zrobiłem. Różnica w wydajności - 7%, a wyniki takie same.

Głupie jest sugerowanie się smarkami.